facebook
 
 
 
 
ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ
ΔΕΛΤΙΟ
ΤΥΠΩΣΤΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΑΣ ΣΑΣ
 
ΠΣΓΑ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2008 - ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΩΝ
 
 
 

Απόφαση ΠΣΓΑ 19ης Δεκεμβρίου 2008 για τη στάση και συμπεριφορά των Επιθεωρητών

  

Η ΟΕΛΜΕΚ καταγγέλλει τη στάση κάποιων Επιθεωρητών, οι οποίοι παραβιάζοντας τα συμφωνηθέντα, συμπεριφέρονται, σε πολλές περιπτώσεις, με προκλητικό τρόπο έναντι των εκπαιδευτικών. 

Πιστεύουμε ότι το πρόβλημα του Επιθεωρητισμού, όπως λειτουργεί σήμερα είναι αναχρονιστικό και άδικο και πρέπει, επιτέλους, να προχωρήσουμε σ’ ένα καινούριο σύστημα αξιολόγησης με βάση το οποίο θα καταργηθούν οι Επιθεωρητές και τη θέση τους θα αντικαταστήσει ο σχολικός σύμβουλος. 

Μόνο μέσα από ένα σχέδιο αξιολόγησης θα τεθεί τέρμα στο απαράδεκτο φαινόμενο του Επιθεωρητισμού, όπως λειτουργεί σήμερα, γι’ αυτό και καλούμε τον Υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού όπως προχωρήσει τάχιστα στην κατάθεση σχεδίου λαμβάνοντας υπόψη τις προτάσεις που έχει καταθέσει η ΟΕΛΜΕΚ. 

Η ΟΕΛΜΕΚ προειδοποιεί ότι δε θα ανεχτεί απαράδεκτα κρούσματα Επιθεωρητισμού σε βάρος των εκπαιδευτικών και αν χρειαστεί θα αντιδράσει με δυναμικά μέτρα. 

Διαπιστώνεται ένας συνεχής και εντεινόμενος αυταρχισμός σε όλα τα επίπεδα της εκπαιδευτικής διοίκησης με την ανοχή του πολιτικού προϊσταμένου με αποτέλεσμα να μεθοδεύεται συστηματικά ο εκφοβισμός των εκπαιδευτικών με απειλές, εγκυκλίους, φακελώματα, καταγγελίες, πειθαρχικές διώξεις και προσβλητική συμπεριφορά.

 

Σε περίπτωση μη ικανοποίησης των θέσεων της ΟΕΛΜΕΚ στα πιο πάνω θέματα, η ΠΣΓΑ εξουσιοδοτεί το Κ.Δ.Σ.  να προχωρήσει σε όλα τα απαραίτητα μέτρα μη εξαιρουμένων και των δυναμικών.

 

Λευκωσία,  19  Δεκεμβρίου  2008.

Αρ. πρωτ.  ΠΣΓΑ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2008(ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΩΝ)

 
 
ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΕΝΟΙΚΙΑΣΗ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΩΝ