facebook
 
 
 
 
ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ
ΔΕΛΤΙΟ
ΤΥΠΩΣΤΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΑΣ ΣΑΣ
 
ΠΣΓΑ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2008 - ΑΠΟΦΑΣΗ ΠΡΟΫΠΗΡΕΣΙΑΚΗΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ
 
 
 

Απόφαση ΠΣΓΑ 19ης Δεκεμβρίου για το

Πρόγραμμα Προϋπηρεσιακής Κατάρτισης

 

Η ΠΣΓΑ, αξιολογώντας το ΠΠΚ το οποίο προσφέρεται τα δύο τελευταία χρόνια από το Πανεπιστήμιο Κύπρου, διαπιστώνει σε πολλά σημεία παρεμηνεία και καταστρατήγηση των συμφωνηθέντων, ειδικά στα μαθήματα διδακτικής. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα το όλο πρόγραμμα να καθίσταται εξοντωτικό για τους υπό επιμόρφωση εκπαιδευτικούς και κατά συνέπεια αυτό να βρίσκεται εκτός του πνεύματος της Προϋπηρεσιακής Επιμόρφωσης. Επιπρόσθετα οι συνάδελφοι εκπαιδευτικοί βιώνουν και τη μη αρμόζουσα συμπεριφορά ορισμένων καθηγητών του Πανεπιστημίου Κύπρου. 

Η ΠΣΓΑ εξουσιοδοτεί το ΚΔΣ, αν κρίνει αναγκαίο, να επαναφέρει την εισήγηση της ΟΕΛΜΕΚ για πρωινή υποχρεωτική προϋπηρεσιακή κατάρτιση για όλους τους υπό επιμόρφωση εκπαιδευτικούς, νοουμένου ότι η χρονιά παρακολούθησης θα αναγνωρίζεται ως έτος υπηρεσίας. Η πρόνοια αυτή να καλύπτει και όσους εκπαιδευτικούς δεν είχαν το δικαίωμα επιλογής στην προϋπηρεσιακή επιμόρφωση για απογευματινή παρακολούθηση. 

Η Οργάνωση αναμένει, με βάση, τα όσα έχουν συμφωνηθεί, να υλοποιηθεί η πρόνοια για την εσωτερική και την εξωτερική αξιολόγηση λειτουργίας του προγράμματος για απογευματινή παρακολούθηση.  Η εσωτερική αξιολόγηση να γίνεται με διαφάνεια, μέσα από κατάλληλα επεξεργασμένα ερωτηματολόγια χωρίς την παρουσία του διδάσκοντος καθηγητή.  Η εξωτερική αξιολόγηση να γίνει από ανεξάρτητο Ακαδημαϊκό ίδρυμα εξωτερικού και όχι από Πανεπιστημιακούς με τη προσωπική τους ιδιότητα. 

Η ΟΕΛΜΕΚ επαναβεβαιώνει την πάγια θέση της για επαναφορά της ΠΠΚ στο Παιδαγωγικό Ινστιτούτο Κύπρου.

 

Η ΠΣΓΑ εξουσιοδοτεί το Κ.Δ.Σ. να προχωρήσει σε όλα τα απαραίτητα μέτρα, μη εξαιρουμένων και των δυναμικών, έτσι ώστε να διασφαλίσει στο μεγαλύτερο δυνατό βαθμό την αποδοχή των προτάσεων, που θέτει η Οργάνωση.

 

Λευκωσία,  19  Δεκεμβρίου  2008.

Αρ. πρωτ. ΠΣΓΑ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2008(ΑΠΟΦΑΣΗ ΠΡΟΫΠΗΡΕΣΙΑΚΗΣ)

 
 
ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΕΝΟΙΚΙΑΣΗ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΩΝ