facebook
 
 
 
 
ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ
ΔΕΛΤΙΟ
ΤΥΠΩΣΤΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΑΣ ΣΑΣ
 
ΠΣΓΑ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2010 - ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ
 
 
 




Απόφαση Π.Σ.Γ.Α. 16ης Δεκεμβρίου 2010 για την
οικονομική κρίση

Η ΠΣΓΑ της ΟΕΛΜΕΚ που συνήλθε σήμερα 16/12/2010, αφού συζήτησε την οικονομική κατάσταση της χώρας και τα επιχειρούμενα μέτρα προς αντιμετώπιση της κρίσης δηλώνει τα εξής:

Καταγγέλλει την προσπάθεια κομμάτων και βουλευτών εν κρυπτώ να αλλάξουν τον τρόπο υπολογισμού της κρατικής σύνταξης και του εφάπαξ των Κρατικών Υπαλλήλων.  Γι’ αυτό, καλούμε τους βουλευτές και τα κόμματα που εκπροσωπούν να αποσύρουν τη συγκεκριμένη πρόταση.

Η ΠΣΓΑ θεωρεί ως απαράδεκτο εξωθεσμικοί φορείς (ΚΕΒΕ, ΟΕΒ, Μ.Μ.Ε.) να εισηγούνται  περιορισμό των δικαιωμάτων των Εκπαιδευτικών.

Η ΟΕΛΜΕΚ δε θα δεχτεί διαφοροποίηση των δικαιωμάτων των μελών της, δηλαδή την Α.Τ.Α., τις προσαυξήσεις, τους μισθούς, το συνταξιοδοτικό, το εφάπαξ.  Καλεί την Κυβέρνηση να επαναφέρει για ψήφιση το νομοσχέδιο για φορολόγηση του πλούτου (εταιρικό φόρο, φόρο ακίνητης περιουσίας) και καλεί τη Βουλή να προχωρήσει στην ψήφιση του.  Η ΟΕΛΜΕΚ δηλώνει την πεποίθησή της ότι το βάρος της οικονομικής κρίσης πρέπει να το επωμιστεί το σύνολο του πλούτου του τόπου μας, και όχι οι μισθωτοί και οι ευάλωτες ομάδες..

Αναμένουμε ότι ο Υπουργός Οικονομικών θα τηρήσει τη δέσμευσή του και δε θα προχωρήσει μονομερώς σε προτάσεις που αφορούν τα κεκτημένα δικαιώματα των Εκπαιδευτικών.  Σε αντίθετη περίπτωση, η ΟΕΛΜΕΚ δηλώνει ότι θα αντιδράσει με δυναμικά μέτρα, μη εξαιρουμένων και των απεργιακών.

Η ΟΕΛΜΕΚ, ως Οργάνωση που εκπροσωπεί πέραν των 6000 εκπαιδευτικών Μέσης Γενικής Εκπαίδευσης, θεωρεί εκ των ων ουκ άνευ ότι η όποια διαπραγμάτευση και συζήτηση θεμάτων που αφορούν τα μέλη της, πρέπει να γίνεται με τη δική της συμμετοχή και ότι οι όποιες αποφάσεις πρέπει να λαμβάνονται με συμφωνία της ηγεσίας της.  Η Οργάνωση των Εκπαιδευτικών δεν μπορεί να αποδεχτεί τη διαπραγμάτευση των μισθών και των συντάξεών των μελών της από την ηγεσία της ΠΑ.ΣΥ.Δ.Υ.

Η ΠΣΓΑ εξουσιοδοτεί το ΚΔΣ της ΟΕΛΜΕΚ να αξιολογήσει την κατάσταση και να προχωρήσει σε λήψη δυναμικών μέτρων αν χρειαστεί.

 

Λευκωσία,  16 Δεκεμβρίου 2010.

ΠΣΓΑ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2010(ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ)

 
 
ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΕΝΟΙΚΙΑΣΗ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΩΝ