facebook
 
 
 
 
ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ
ΔΕΛΤΙΟ
ΤΥΠΩΣΤΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΑΣ ΣΑΣ
 
Επιτακτικό αίτημα για τα θέματα ασφάλειας και υγείας στις σχολικές μονάδες
 
 
 
 
Ημερομηνία: 26-09-2018

 

 

Τ.Θ. 28917,

2084 ΑΚΡΟΠΟΛΗ, ΛΕΥΚΩΣΙΑ

ΤΗΛ. 22- 378480 , 22-379590,

ΦΑΞ. 22-379430, 22-379550

E-MAIL: info@oelmek.com.cy

Website: www.oelmek.com.cy

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Το ΚΔΣ της ΟΕΛΜΕΚ, που συνήλθε στις 24 Σεπτεμβρίου 2018, συζήτησε, με αφορμή συγκεκριμένο περιστατικό που είδε πρόσφατα το φως της δημοσιότητας, το πολύ σοβαρό θέμα της ασφάλειας και υγείας στις σχολικές μονάδες. Θυμίζουμε ότι στις 29 Μαΐου 2018 η ΟΕΛΜΕΚ κατέθεσε πολυσέλιδη εμπεριστατωμένη μελέτη με εισηγήσεις γι’ αυτό το τεράστιο ζήτημα, για το οποίο δεν υπήρξαν μέχρι σήμερα, από πλευράς Υπουργείου Παιδείας, οι αναμενόμενες ενέργειες/αποφάσεις.

 

Σε ό,τι αφορά το συγκεκριμένο περιστατικό, το ΚΔΣ της ΟΕΛΜΕΚ καταδικάζει με τον πιο έντονο τρόπο τις απειλές κατά της ζωής και της οικογένειας του συνάδελφου εκπαιδευτικού, ο οποίος προσπάθησε να προστατεύσει τους μαθητές και τις μαθήτριες του σχολείου του από εξωσχολικούς, διακινητές ναρκωτικών. Όλη η εκπαιδευτική κοινότητα στέκεται στο πλευρό του συναδέλφου και τον στηρίζει. Ο δικός του αγώνας είναι και αγώνας των χιλιάδων εκπαιδευτικών που αγωνίζονται καθημερινά, παρά τον διασυρμό που κάποιοι μεθοδευμένα προωθούν,  για προάσπιση του δημόσιου σχολείου.

 

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι είναι δεκάδες οι εκπαιδευτικοί που καθημερινά με προσωπικό κόστος προσπαθούν να καλύψουν τις ανεπάρκειες του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού, αλλά και της κοινωνίας με τις τόσες παθογένειες.

 

Η ΟΕΛΜΕΚ για μια ακόμα φορά καλεί το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού να ασχοληθεί με τα σοβαρά και μεγάλα ζητήματα της Εκπαίδευσης, μεταξύ των οποίων είναι τα θέματα της ασφάλειας και υγείας τόσο των μαθητών όσο και των εκπαιδευτικών, αφήνοντας στην άκρη τα επικοινωνιακά τεχνάσματα που όλοι βιώσαμε το προηγούμενο διάστημα. Το χθεσινό περιστατικό απαγωγής παιδιών από σχολικό χώρο κάνει ακόμα πιο επιτακτικό αυτό το αίτημα.

 

Ο  Πρόεδρος                                                          Ο  Γεν.  Γραμματέας

Γιάννος Σωκράτους                                               Μάριος Κανικλίδης

Λευκωσία,   26  Σεπτεμβρίου  2018

ΠΙΣΤΟ ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΝ

Αρ. πρωτ.  0311-1180.2018

 
ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΕΝΟΙΚΙΑΣΗ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΩΝ