facebook
 
 
 
 
ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ
ΔΕΛΤΙΟ
ΤΥΠΩΣΤΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΑΣ ΣΑΣ
 
Ομόφωνες αποφάσεις των Δ.Σ. ΟΕΛΜΕΚ-ΠΟΕΔ-ΟΛΤΕΚ στην κοινή τους συνεδρία στις 23 Ιουλίου 2018
 
 
 
 
Ημερομηνία: 23-07-2018

 

Λευκωσία, 23 Ιουλίου 2018

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Τα Διοικητικά Συμβούλια των τριών Εκπαιδευτικών Οργανώσεων ΟΕΛΜΕΚ –ΠΟΕΔ –ΟΛΤΕΚ συνήλθαν σήμερα, 23 Ιουλίου  2018, και αφού συζήτησαν τις τελευταίες εξελίξεις μετά τις μονομερείς αποφάσεις του Υπουργικού Συμβουλίου και την άρνηση του Υπουργού Παιδείας να αναλάβει πρωτοβουλίες για άμεση έναρξη διαλόγου, χωρίς την ύπαρξη ειλημμένων αποφάσεων, κατέληξαν στις πιο κάτω ομόφωνες αποφάσεις:

  1. Καταγγελία του Υπουργού Παιδείας  και Πολιτισμού και κατ’ επέκταση της Κυβέρνησης για την κατάλυση του θεσμικού διαλόγου, στο πλαίσιο του οποίου επιλύονταν για δεκαετίες, οι όποιες εργατικές ή άλλες διαφορές, αλλά και για τη μεθοδευμένη καταβαράθρωση του κύρους του εκπαιδευτικού. Ο συνεχής διασυρμός των εκπαιδευτικών και ο δήθεν εξορθολογισμός που επιχειρείται από πλευράς Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια τη δημόσια Εκπαίδευση σε υποβάθμιση και το Δημόσιο Σχολείο σε κρίση.
  2. Λήψη απεργιακών μέτρων διαρκείας από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.
  3. Διοργάνωση νέας εκδήλωσης διαμαρτυρίας έξω από το Προεδρικό Μέγαρο, την Τρίτη, 28 Αυγούστου 2018, στην οποία θα κληθούν να συμμετέχουν γονείς, μαθητές και άλλες Οργανώσεις. Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την προγραμματιζόμενη εκδήλωση θα ανακοινωθούν σύντομα.
  4. Καταγγελία των κυβερνητικών πολιτικών στη Διεθνή Οργάνωση Εργασίας (ILO) του ΟΗΕ και στις διεθνείς Εκπαιδευτικές Οργανώσεις Education International και ETUCE, για αθέτηση συμφωνίας και για παραβίαση θεσμοθετημένων πρακτικών, χωρίς καμία συλλογική διαπραγμάτευση. Επιπλέον, οι Εκπαιδευτικές Οργανώσεις, έχουν ήδη ζητήσει από τους νομικούς τους Συμβούλους γνωμάτευση περί της νομιμότητας των αποφάσεων του Υπουργικού Συμβουλίου, εφόσον αυτές παραβιάζουν τον περί Συντεχνιών Νόμο του 1965, τον Κυρωτικό Νόμο 30(ΙΙΙ) του 1995 της Διεθνούς Σύμβασης 135 του 1971 για τους Αντιπροσώπους των Εργαζομένων και τη δυνατότητα εφαρμογής ασφαλιστικών μέτρων.
  5. Λήψη και άλλων μέτρων πέραν των απεργιακών, τα οποία θα ανακοινωθούν όταν αυτό κριθεί αναγκαίο.

Τέλος, τα Διοικητικά Συμβούλια των Οργανώσεων θα είναι σε διαρκή εγρήγορση και θα διευθετήσουν το συντομότερο συναντήσεις με εμπλεκόμενους θεσμούς και φορείς.

 

Από τις Εκπαιδευτικές Οργανώσεις

 

Αρ. πρωτ.: 0311-895.2018

 
ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΕΝΟΙΚΙΑΣΗ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΩΝ