facebook
 
 
 
 
ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ
ΔΕΛΤΙΟ
ΤΥΠΩΣΤΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΑΣ ΣΑΣ
 
Επιστολή ΟΕΛΜΕΚ προς Υπουργό Παιδείας για διάφορα εκπαιδευτικά προβλήματα/εκκρεμότητες
 
 
 
 
Ημερομηνία: 24-04-2020

 

 

Τ.Θ. 28917,

2084 ΑΚΡΟΠΟΛΗ, ΛΕΥΚΩΣΙΑ

ΤΗΛ. 22- 378480 , 22-379590,

ΦΑΞ. 22-379430, 22-379550

E-MAIL: info@oelmek.com.cy

Website: www.oelmek.com.cy

Υπουργό Παιδείας, Πολιτισμού, Νεολαίας και Αθλητισμού

κ. Πρόδρομο Προδρόμου

Λευκωσία

 

 

Έντιμε κ. Υπουργέ,

 

Σε συνέχεια της τηλεδιάσκεψης που πραγματοποιήσαμε την Πέμπτη, 9.4.2020, για συζήτηση διαφόρων προβλημάτων που αναφύονται από την αναγκαστική αναστολή της τακτικής φοίτησης των μαθητών και κυρίως ζητημάτων που αφορούν τις Παγκύπριες Εξετάσεις και την εξ αποστάσεως εκπαίδευση, επιθυμούμε να σας αναφέρουμε τα πιο κάτω:

 

1.   Δυστυχώς, παρατηρούμε ότι συνεχίζει να υπάρχει αβεβαιότητα στο θέμα της εξεταστέας ύλης για την Γ΄ Λυκείου, η οποία επιβάλλεται άμεσα να καθοριστεί επακριβώς. Τονίζουμε ότι καθίσταται απολύτως αναγκαίος ο καθορισμός και η δημοσιοποίηση της εξεταστέας ύλης μέχρι την επανέναρξη των προγραμμάτων εξ αποστάσεως εκπαίδευσης στις 27.4.2020. Για την Οργάνωσή μας θεωρείται αυτονόητο ότι οι τελειόφοιτοι μαθητές θα αξιολογηθούν στη κοινή ύλη, για την οποία έχουν διδαχθεί όλοι ανεξαιρέτως, εντός των κανονικών αιθουσών διδασκαλίας.

 

2.    Στην τηλεδιάσκεψη, σας είχαμε επισημάνει τους έντονους προβληματισμούς μας από την αντιπαιδαγωγική προσπάθεια κάποιων να εφαρμόσουν πλήρως το κανονικό Ωρολόγιο Πρόγραμμα μέσω της τηλεκπαίδευσης, ανησυχία που είχατε συμμεριστεί, σημειώνοντας ότι αυτή η πρακτική αντιβαίνει τις οδηγίες που είχατε δώσει. Ως εκ τούτου, μετά και από την ανακοίνωση που εκδώσατε στις 13.4.2020, η οποία αναφέρει ότι «η κατεύθυνση που δόθηκε για την εξ αποστάσεως διδασκαλία είναι να οργανωθεί σε τέσσερις παρουσιάσεις μέχρι 30 λεπτά η καθεμία την ημέρα», σας καλούμε να μεριμνήσετε ώστε να τηρηθεί απαρέγκλιτα η εν λόγω οδηγία με την επανέναρξη της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης στις 27.4.2020. Υπογραμμίζουμε ότι, το ανώτατο όριο των τεσσάρων παρουσιάσεων των 30 λεπτών, θα πρέπει να περιλαμβάνει το σύνολο των ημερήσιων μαθημάτων, εξεταζόμενων και μη εξεταζόμενων.

 

3.   Περαιτέρω, στην τηλεδιάσκεψη, σας είχαμε επισημάνει ότι αριθμός μαθητών/-τριών  αδυνατεί να παρακολουθήσει μαθήματα είτε γιατί δεν έχουν τα προαπαιτούμενα (ηλεκτρονικές συσκευές, πρόσβαση στο διαδίκτυο κ.λπ.) για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση, είτε για διάφορους άλλους λόγους. Χαιρετίζουμε αφενός τις προσπάθειές σας και τις δωρεές ιδιωτών για την κάλυψη υπαρκτών κενών, οι οποίες όμως δεν απαλλάσσουν την πολιτεία από την υποχρέωσή της να μεριμνήσει για την ισότιμη συμμετοχή όλων των μαθητών/-τριών στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση. Κατά συνέπεια, ευελπιστούμε ότι, με την επανέναρξη των προγραμμάτων στις 27.4.2020, δεν θα υπάρχουν πλέον μαθητές/-τριες χωρίς τον απαραίτητο εξοπλισμό και σύνδεση στο διαδίκτυο, γεγονός που θα είχε ως αποτέλεσμα να συνεχίζεται ο αποκλεισμός τους από τη συμμετοχή στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση.

 

 

Κλείνοντας, τονίζουμε ότι είμαστε έτοιμοι για διάλογο με όλους τους εμπλεκόμενους με την παιδεία φορείς, ώστε να εξευρεθούν οι βέλτιστες λύσεις στα σοβαρά προβλήματα και εκκρεμότητες που προκύπτουν για το εκπαιδευτικό μας σύστημα εξαιτίας της πανδημίας και αφορούν τόσο τους μαθητές όσο και τους εκπαιδευτικούς. Σε κάθε περίπτωση, υπογραμμίζουμε ότι  θα πρέπει να αποφευχθούν μονομερείς αποφάσεις που προκαλούν αχρείαστη ένταση. Στο πλαίσιο αυτό ζητούμε όπως μας ορίσετε ημερομηνία, το συντομότερο δυνατόν, για τηλεδιάσκεψη προς συζήτηση, όπως αναφέρουμε πιο πάνω, των διαφόρων εκπαιδευτικών προβλημάτων/εκκρεμοτήτων.

 

 

Ο  Πρόεδρος                                          Ο  Γεν.  Γραμματέας

Κώστας Χατζησάββας                            Κωνσταντίνος Κωνσταντίνου

Λευκωσία,     23  Απριλίου  2020

ΠΙΣΤΟ ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΝ

Αρ. πρωτ.  011-307.2020

 
ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΕΝΟΙΚΙΑΣΗ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΩΝ