facebook
 
 
 
 
ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ
ΔΕΛΤΙΟ
ΤΥΠΩΣΤΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΑΣ ΣΑΣ
 
Διδακτέα και εξεταστέα ύλη
 
 
 
 
Ημερομηνία: 19-03-2020

 

 

Τ.Θ. 28917,

2084 ΑΚΡΟΠΟΛΗ, ΛΕΥΚΩΣΙΑ

ΤΗΛ. 22- 378480 , 22-379590,

ΦΑΞ. 22-379430, 22-379550

E-MAIL: info@oelmek.com.cy

Website: www.oelmek.com.cy

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Η ΟΕΛΜΕΚ καλεί το ΥΠΠΑΝ να δώσει, άμεσα, σαφέστατες οδηγίες προς τους εκπαιδευτικούς όλων των τάξεων (Γυμνασίων και Λυκείων), σχετικά με τους στόχους της εξ αποστάσεως διδασκαλίας, που λαμβάνοντας υπόψη τις τρέχουσες πραγματικότητες δεν μπορεί να είναι άλλοι από την επικοινωνία με τους μαθητές/τριες για σκοπούς ενίσχυσης, εμπέδωσης και επανάληψης σε ύλη που έχει ήδη διδαχθεί και ΟΧΙ Η ΚΑΛΥΨΗ ΝΕΑΣ ΥΛΗΣ. Το πιο πάνω είναι απολύτως αναγκαίο να διασαφηνιστεί άμεσα, ώστε ΟΛΟΙ οι εκπαιδευτικοί να ακολουθούν κοινό διδακτικό πρόγραμμα και προσανατολισμό στα πλαίσια της εξ αποστάσεως διδασκαλίας.

Ταυτόχρονα, η ΟΕΛΜΕΚ καλεί το ΥΠΠΑΝ να ανακοινώσει το ταχύτερο δυνατόν την εξεταστέα ύλη για όλες τις τάξεις, εκκινώντας κατά προτεραιότητα από αυτή της Γ’ Λυκείου.

Σημειώνουμε ότι, οι εκπαιδευτικοί αποδεικνύοντας για πολλοστή φορά τον επαγγελματισμό τους, αυτή τη δύσκολη περίοδο που διέρχεται η πατρίδα μας, έχουν επικοινωνήσει ήδη ηλεκτρονικά με τους μαθητές τους και έχουν οργανώσει ήδη την εξ αποστάσεως στήριξη και διδασκαλία των μαθητών/τριών, αξιοποιώντας τις δυνατότητες που τους παρέχει η σύγχρονη τεχνολογία.

Δυστυχώς, από πλευράς ΥΠΠΑΝ διαπιστώνουμε μέχρι σήμερα μεγάλες ασάφειες και έλλειψη ενιαίας προσέγγισης, με αποτέλεσμα τον αποπροσανατολισμό και την πρόκληση σύγχυσης τόσο στους εκπαιδευτικούς όσο και στους μαθητές. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι, ενώ ο Υπουργός Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας σε δημόσιες δηλώσεις του έχει ξεκαθαρίσει ότι στα πλαίσια της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης δεν θα καλυφθεί νέα ύλη, την ίδια ώρα στην ιστοσελίδα του ΥΠΠΑΝ αναρτάται εκπαιδευτικό υλικό που αφορά σε μεγάλο βαθμό ύλη που δεν έχει διδαχθεί ακόμα.

 

Ο  Πρόεδρος                                                            Ο  Γεν.  Γραμματέας

Κώστας Χατζησάββας                                                Κωνσταντίνος Κωνσταντίνου

Λευκωσία,     19  Μαρτίου  2020

ΠΙΣΤΟ ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΝ

Αρ. πρωτ. 0311-261.2020

 
ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΕΝΟΙΚΙΑΣΗ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΩΝ