facebook
 
 
 
 
ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ
ΔΕΛΤΙΟ
ΤΥΠΩΣΤΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΑΣ ΣΑΣ
 
Νέο κρούσμα ακραίας παραβατικής συμπεριφοράς σε Γυμνάσιο της Πάφου
 
 
 
 
Ημερομηνία: 14-10-2019

 

 

Τ.Θ. 28917,

2084 ΑΚΡΟΠΟΛΗ, ΛΕΥΚΩΣΙΑ

ΤΗΛ. 22- 378480 , 22-379590,

ΦΑΞ. 22-379430, 22-379550

E-MAIL: info@oelmek.com.cy

Website: www.oelmek.com.cy

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Η ΟΕΛΜΕΚ καταγγέλλει το νέο σοβαρό περιστατικό βίας σε βάρος Βοηθού Διευθύντριας, που έγινε την Πέμπτη 10/10/2019 σε Γυμνάσιο της Επαρχίας Πάφου.

Συγκεκριμένα, εξωσχολικοί εισήλθαν παράνομα εντός του σχολικού χώρου και επιχείρησαν να παρενοχλήσουν μαθητές. Η εν λόγω Βοηθός Διευθύντρια τους κάλεσε να αποχωρήσουν από το σχολείο και αυτοί κατά τρόπο ύπουλο την κτύπησαν πισώπλατα, με αποτέλεσμα να πέσει στο έδαφος σφαδάζοντας από τους πόνους.  Το νέο αυτό σοβαρό κρούσμα βίας από εξωσχολικούς, που στο συγκεκριμένο σχολείο είναι συχνό φαινόμενο, αποδεικνύει τους καθημερινούς σοβαρούς κινδύνους που διατρέχουν καθηγητές και μαθητές εντός των σχολικών χώρων.

Η ΟΕΛΜΕΚ καλεί το ΥΠΠΑΝ να αναλάβει τις ευθύνες του και να προχωρήσει άμεσα στην λήψη των αναγκαίων μέτρων έτσι ώστε να μην παρουσιαστούν ξανά κρούσματα βίας εντός των σχολικών μονάδων, τα οποία απειλούν τη σωματική ακεραιότητα Καθηγητών και Μαθητών.

Το θέμα της αντιμετώπισης της παραβατικής συμπεριφοράς εντός των σχολικών χώρων και ειδικά εντός των αιθουσών διδασκαλίας βρίσκεται πάντοτε στις προτεραιότητες της Οργάνωσής μας, η οποία διαχρονικά υποβάλλει σειρά εισηγήσεων προς το ΥΠΠΑΝ για αντιμετώπιση τέτοιων ανεπίτρεπτων συμπεριφορών.  Δυστυχώς, όμως, παρατηρούμε μετά λύπης μας κωλυσιεργία από μέρους του ΥΠΠΑΝ στην υιοθέτηση των εισηγήσεών μας, οι οποίες αποσκοπούν στην εξάλειψη τέτοιων σοβαρών κρουσμάτων βίας, καθώς επίσης και στην απρόσκοπτη μαθησιακή διαδικασία εντός των αιθουσών διδασκαλίας.

 

Ο  Πρόεδρος                                               Ο  Γεν.  Γραμματέας

Κώστας Χατζησάββας                            Κωνσταντίνος Κωνσταντίνου

Λευκωσία,     14  Οκτωβρίου  2019

ΠΙΣΤΟ ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΝ

Αρ. πρωτ.  0311-1201.2019

 
ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΕΝΟΙΚΙΑΣΗ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΩΝ