facebook
 
 
 
 
ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ
ΔΕΛΤΙΟ
ΤΥΠΩΣΤΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΑΣ ΣΑΣ
 
Διεκδίκηση μισθών, προσαυξήσεων και λοιπών δικαιωμάτων που αποκόπτονταν στη βάση της νομοθεσίας που έχει κριθεί αντισυνταγματική
 
 
 
 
Ημερομηνία: 23-08-2019

 

 

Τ.Θ. 28917,

2084 ΑΚΡΟΠΟΛΗ, ΛΕΥΚΩΣΙΑ

ΤΗΛ. 22- 378480 , 22-379590,

ΦΑΞ. 22-379430, 22-379550

E-MAIL: info@oelmek.com.cy

Website: www.oelmek.com.cy

Καθηγητές / Καθηγήτριες,

Σχολείων Μέσης, Γενικής και Τεχνικής Εκπαίδευσης

 

Θέμα:  Διεκδίκηση μισθών, προσαυξήσεων και λοιπών δικαιωμάτων που αποκόπτονταν στη βάση της νομοθεσίας που έχει κριθεί αντισυνταγματική


Αγαπητοί συνάδελφοι/-ισσες, αναφορικά  με το πιο πάνω θέμα σας πληροφορούμε τα ακόλουθα:

 

Την 28η Ιουνίου 2019 εκδόθηκε από την Πρόεδρο του Διοικητικού Δικαστηρίου η απόφαση στις συνεκδικαζόμενες υποθέσεις αρ. 99/2015 κ.α. Λύρας κ. Κυπριακής Δημοκρατίας μέσω Γενικού Λογιστηρίου.

Η εν λόγω απόφαση δίνει απαντήσεις στο κατά πόσο το κράτος έχει υποχρέωση να εξετάσει τα αιτήματα ενδιαφερόμενων προσώπων που δεν έχουν κάνει προσφυγή ενώπιον του Δικαστηρίου για επιστροφή των ποσών που τους αποκόπτονταν στη βάση νομοθεσίας που έχει κριθεί αντισυνταγματική.

Με βάση την απόφαση αυτή και την γνώμη των δικηγόρων μας, από τους οποίους ζητήσαμε γνωμάτευση, είναι εισήγησή μας όπως δώσετε εντολή στο δικηγορικό γραφείο  Αρτεμίου, Πιερή & Συνεργάτες ΔΕ.ΠΕ, ώστε να στείλουν, εκ μέρους σας, επιστολή προς το Γενικό Λογιστήριο και να ζητήσουν όπως σας καταβληθούν οι μισθοί, οι προσαυξήσεις και τα άλλα δικαιώματα που σας αποκόπτονταν στην βάση της νομοθεσίας που ήδη έχει κριθεί αντισυνταγματική.

Σημειώνουμε ότι κατόπιν συμφωνίας της Οργάνωσής μας και των δικηγόρων, τα δικηγορικά έξοδα έχουν διευθετηθεί και ως εκ τούτου δεν θα κληθείτε να καταβάλετε οποιοδήποτε ποσό για την επιστολή αυτή.

Ως εκ τούτου, όσοι από εσάς επιθυμείτε να προχωρήσετε ως η εισήγησή μας (όπως μας έχουν συμβουλεύσει οι δικηγόροι μας), απαιτείται όπως δώσετε σχετική οδηγία προς τους δικηγόρους, μεταξύ των ημερομηνιών 26/8/2019 – 15/9/2019, με τον πιο κάτω τρόπο:

 

Μέσω της ιστοσελίδας της ΟΕΛΜΕΚ www.oelmek.com.cy πατώντας στο εικονίδιο «Διεκδίκηση μισθών, προσαυξήσεων, και λοιπών δικαιωμάτων», παραθέτοντας  τα προσωπικά σας στοιχεία που αναφέρονται στην επιστολή με τίτλο «ΣΥΓΚΑΤΑΘΕΣΗ».

 

Σημείωση: Η οδηγία αυτή προς τους δικηγόρους μπορεί να δοθεί από οποιοδήποτε μέλος της ΟΕΛΜΕΚ ανεξαρτήτως αν έκανε ή όχι προσφυγή/ες σχετικά με τη μείωση των απολαβών και της αποκοπής του 3% για το Ταμείο Σύνταξης.  Όσοι δεν είναι μέλη, θα πρέπει να υποβάλουν αίτηση εγγραφής μέλους της ΟΕΛΜΕΚ και ακολούθως να προχωρήσουν στην διαδικασία όπως αναφέρεται πιο πάνω.

 

Ο  Πρόεδρος                                                             Ο  Γεν.  Γραμματέας

Κώστας Χατζησάββας                                                 Κωνσταντίνος Κωνσταντίνου

Λευκωσία,   23   Αυγούστου  2019

ΠΙΣΤΟ ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΝ

Αρ. πρωτ. 103-797.2019

 
ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΕΝΟΙΚΙΑΣΗ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΩΝ