facebook
 
 
 
 
ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ
ΔΕΛΤΙΟ
ΤΥΠΩΣΤΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΑΣ ΣΑΣ
 
Αποφάσεις ΚΔΣ της ΟΕΛΜΕΚ για το θεσμικό διάλογο στη ΜΕΠΕΥ
 
 
 
 
Ημερομηνία: 18-04-2019

 

 

Τ.Θ. 28917,

2084 ΑΚΡΟΠΟΛΗ, ΛΕΥΚΩΣΙΑ

ΤΗΛ. 22- 378480 , 22-379590,

ΦΑΞ. 22-379430, 22-379550

E-MAIL: info@oelmek.com.cy

Website: www.oelmek.com.cy

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

Το ΚΔΣ της ΟΕΛΜΕΚ, που συνήλθε σήμερα 18 Απριλίου 2019, αξιολόγησε τα μέχρι στιγμής δεδομένα αναφορικά με την πορεία και την εξέλιξη του θεσμικού διαλόγου στο πλαίσιο της ΜΕΠΕΥ και κατέληξε σε διαπιστώσεις, παρατηρήσεις αλλά και σε συγκεκριμένες προειδοποιήσεις.

Χωρίς αμφιβολία, η ΟΕΛΜΕΚ επέδειξε όλο το προηγούμενο διάστημα σοβαρή, υπεύθυνη και εποικοδομητική στάση στο πλαίσιο του θεσμικού διαλόγου και αυτό αποδεικνύεται μέσα από τις ολοκληρωμένες προτάσεις που κατέθεσε στο τραπέζι του διαλόγου και οι οποίες εμπεριέχονται στα πρακτικά των τριών συνεδριών που έγιναν μέχρι σήμερα.

Ωστόσο, παρατηρώντας την αδράνεια και τη στασιμότητα που καταγράφεται πλέον σε επίπεδο ΜΕΠΕΥ, δεν μπορεί παρά να εκφράσει την αγανάκτησή της για το γεγονός ότι, ενώ οδηγούμαστε προς το τέλος της τρέχουσας σχολικής χρονιάς, δεν έχει ολοκληρωθεί ο θεσμικός διάλογος, ενώ παραβιάστηκαν και τα δύο διαδοχικά χρονοδιαγράμματα που είχαν τεθεί για την ολοκλήρωσή του, από την ίδια την Κυβέρνηση. Υπενθυμίζουμε ότι το αρχικό χρονοδιάγραμμα προέβλεπε ολοκλήρωση του θεσμικού διαλόγου μέχρι την 31η Δεκεμβρίου 2018 και το δεύτερο μέχρι την 31 Ιανουαρίου 2019. Υπενθυμίζουμε, επίσης, ότι ειδικά το πρώτο χρονικό ορόσημο είχε προβληθεί πολύ έντονα από την Κυβερνητική πλευρά, η οποία και ασφαλώς ευθύνεται για τη μη τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων.

Ως ΟΕΛΜΕΚ σημειώνουμε εμφατικά ότι δεν ανεχόμαστε άλλο την παρελκυστική πολιτική της Κυβέρνησης, καθώς η στελέχωση των σχολείων για την επόμενη σχολική χρονιά 2019-2020 βρίσκεται ήδη σε πλήρη εξέλιξη και οι μέχρι σήμερα ανάγκες στελέχωσης υπολογίζονται με βάση τα όσα ίσχυσαν κατά τη φετινή σχολική χρονιά, πράγμα απαράδεκτο, καθώς ο θεσμικός διάλογος δεν ολοκληρώθηκε όπως αναμενόταν στη βάση των προνοιών του Καταστατικού της ΜΕΠΕΥ.

Ως εκ τούτου, το ΚΔΣ της ΟΕΛΜΕΚ ζητά από την Αρμόδια Αρχή τη λήψη απόφασης μέχρι την 30η Απριλίου 2019, ώστε να γίνει η στελέχωση των σχολείων για την επόμενη σχολική χρονιά (2019-2020), με βάση τα όσα ίσχυαν προ της 4ης Ιουλίου 2018, ημερομηνία κατά την οποία λήφθηκαν οι μονομερείς αποφάσεις της Κυβέρνησης, που προκάλεσαν την κρίση στον χώρο της Δημόσιας Εκπαίδευσης.

Ταυτόχρονα, καλούμε το Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας να προχωρήσει στην πίστωση των διδακτικών περιόδων σε εκείνους τους εκπαιδευτικούς που επηρεάστηκαν από τις αλλεπάλληλες αποφάσεις του Υπουργικού Συμβουλίου. Καλούμε, επίσης, την Κυβέρνηση να τηρήσει τη δέσμευσή της για παραχώρηση της δυνατότητας πρόωρης αφυπηρέτησης εκπαιδευτικών, χωρίς αναλογιστική μείωση.

Τέλος, το ΚΔΣ της ΟΕΛΜΕΚ θα συγκληθεί εκ νέου στις 2 Μαΐου 2019, προκειμένου να εξετάσει τις μέχρι τότε εξελίξεις και να λάβει αποφάσεις για δυναμικά μέτρα, σε περίπτωση που η πορεία των πραγμάτων κινείται προς άλλη κατεύθυνση.

 

 

Ο  Πρόεδρος                                               Ο  Γεν.  Γραμματέας

Γιάννος Σωκράτους                                     Μάριος Κανικλίδης

Λευκωσία,     18  Απριλίου  2019

ΠΙΣΤΟ ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΝ

Αρ. πρωτ.  0311-435.2019

 
ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΕΝΟΙΚΙΑΣΗ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΩΝ