facebook
 
 
 
 
ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ
ΔΕΛΤΙΟ
ΤΥΠΩΣΤΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΑΣ ΣΑΣ
 
Μονόωρη στάση εργασίας
 
 
 
 
Ημερομηνία: 27-02-2019

 


 

 

 

 

 

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Είναι με έντονη ανησυχία, προβληματισμό αλλά και με αγανάκτηση, που παρακολουθούμε το τελευταίο διάστημα να εκδηλώνονται πολύ σοβαρά κρούσματα βίας και αντικοινωνικής συμπεριφοράς σε σχολικές μονάδες. Αποκορύφωμα στη μακρά αλυσίδα των περιστατικών ήταν το χθεσινό πολύ σοβαρό επεισόδιο τραυματισμού ενός μαθητή και δύο συναδέλφων εκπαιδευτικών από μαθητή συγκεκριμένου σχολείου.

Οι Εκπαιδευτικές Οργανώσεις ΟΕΛΜΕΚ και ΟΛΤΕΚ, μετά και το χθεσινό πολύ σοβαρό περιστατικό, αποφάσισαν να καλέσουν τα μέλη τους να κατέλθουν σήμερα Τετάρτη, 27 Φεβρουαρίου 2019, σε μονόωρη στάση εργασίας σε όλα τα Γυμνάσια, Λύκεια και τις Τεχνικές Σχολές, την 5η περίοδο, στέλνοντας έτσι ξεκάθαρο μήνυμα ότι δεν πρόκειται να ανεχθούν άλλο την αδράνεια του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού, την ώρα που κινδυνεύει η ασφάλεια και υγεία τόσο των εκπαιδευτικών όσο και των μαθητών, εξαιτίας της αύξησης των ακραίων συμπεριφορών βίας και παραβατικότητας.

 

Ως εκ τούτου, οι Εκπαιδευτικές Οργανώσεις προτίθενται:

 

  1. Να ζητήσουν κατ’ επείγουσα συνάντηση με τον Υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού για συζήτηση του θέματος και για λήψη συγκεκριμένων αποφάσεων,
  2. Να ζητήσουν συναντήσεις με άλλους εκπαιδευτικούς εταίρους (Επιτροπή Παιδείας της Βουλής, Οργανωμένους Γονείς, Σύνδεσμο Διευθυντών, ΠΣΕΜ κ.ά.) για λήψη κοινών αποφάσεων και ανάληψη δράσεων.

Σημειώνουμε ότι οι Εκπαιδευτικές Οργανώσεις διαμόρφωσαν εδώ και καιρό συγκεκριμένες εισηγήσεις, τις οποίες διαβίβασαν στο Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού. Συνεπώς, καλούμε το Υπουργείο Παιδείας να αξιοποιήσει επιτέλους αυτές τις εισηγήσεις, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα με αποτελεσματικό τρόπο και όχι με πρόχειρα και αποσπασματικά μέτρα.

 

Τέλος, θεωρούμε δεδομένο ότι οι Διευθύνσεις των σχολείων και οι εκπαιδευτικοί, θα λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την Ασφάλεια των μαθητών/-τριών μας, κατά τη διάρκεια της εν λόγω στάσης εργασίας.

 

O Πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ                                       Ο Πρόεδρος της ΟΛΤΕΚ

Γιάννος Σωκράτους                                                Παναγιώτης Λυσάνδρου

Λευκωσία,  27  Φεβρουαρίου 2019

ΠΙΣΤΟ ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΝ

Αρ. πρωτ.  0311-224.2019
 
ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΕΝΟΙΚΙΑΣΗ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΩΝ