facebook
 
 
 
 
ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ
ΔΕΛΤΙΟ
ΤΥΠΩΣΤΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΑΣ ΣΑΣ
 
ΟΕΛΜΕΚ – ΠΟΕΔ – ΟΛΤΕΚ ενωμένες υλοποιούν τις αποφάσεις τους
 
 
 
 
Ημερομηνία: 09-08-2018

 

Λευκωσία, 9 Αυγούστου 2018

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΟΕΛΜΕΚ – ΠΟΕΔ – ΟΛΤΕΚ ενωμένες υλοποιούν τις αποφάσεις τους


Προκλητικά απαράδεκτη είναι η απαντητική επιστολή του Υπουργείου Παιδείας στις εισηγήσεις των Εκπαιδευτικών Οργανώσεων. Δυστυχώς, η επιστολή αυτή δεν αφήνει οποιοδήποτε περιθώριο συνεννόησης με τον Υπουργό Παιδείας κ. Χαμπιαούρη, ο οποίος εμμένει δογματικά στις αρχικές του θέσεις.

 

Είναι αδιανόητο να απορρίπτονται όλες οι εναλλακτικές εισηγήσεις των Εκπαιδευτικών Οργανώσεων. Εισηγήσεις, που προτάθηκαν ως αντιστάθμισμα στα μέτρα που αποφάσισε μονομερώς το Υπουργικό Συμβούλιο. Απογοητευτική είναι και η επιμονή του κ. Χαμπιαούρη να παρερμηνεύει, μεταξύ άλλων, την κοινή απόφαση της συνάντησης του Προεδρικού, της 27ης Ιουλίου 2018 και τις παραινέσεις του ΠτΔ για εξεύρεση λύσεων, που θα διασφαλίσουν την ομαλή έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

 

Με δεδομένο το αδιέξοδο, που επισφραγίζεται από την απαντητική επιστολή του Υπουργείου Παιδείας, οι Εκπαιδευτικές Οργανώσεις και σύσσωμος ο εκπαιδευτικός κόσμος δεν έχουν άλλη επιλογή από την ενεργοποίηση των αποφάσεων που έχουν από κοινού ληφθεί, στις 23 Ιουλίου 2018.

 

Χωρίς αμφιβολία, η σημερινή πρωτοφανής κρίση στον χώρο της Δημόσιας Εκπαίδευσης είναι η μεγαλύτερη των τελευταίων δεκαετιών. Θα ξεπεραστεί μόνο εάν αποκατασταθούν οι θεσμοθετημένες δημοκρατικές διαδικασίες του διαλόγου και της διαπραγμάτευσης. Ο καθένας με ειλικρίνεια, συνέπεια, υπευθυνότητα ας αναλάβει, σε αυτές τις κρίσιμες ώρες, τις ευθύνες που του αναλογούν.

 

 

ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ

ΟΕΛΜΕΚ – ΠΟΕΔ – ΟΛΤΕΚ

 

Αρ. πρωτ.: 0311-968.2018

 
ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΕΝΟΙΚΙΑΣΗ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΩΝ