facebook
 
 
 
 
ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ
ΔΕΛΤΙΟ
ΤΥΠΩΣΤΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΑΣ ΣΑΣ
 
Έντονη διαφωνία ΟΕΛΜΕΚ για τον τρόπο διαχείρισης θεμάτων της Δημόσιας Εκπαίδευσης και των Εκπαιδευτικών Πολιτικών από τον Γενικό Ελεγκτή
 
 
 
 
Ημερομηνία: 23-07-2018

 

 

Τ.Θ. 28917,

2084 ΑΚΡΟΠΟΛΗ, ΛΕΥΚΩΣΙΑ

ΤΗΛ. 22- 378480 , 22-379590,

ΦΑΞ. 22-379430, 22-379550

E-MAIL: info@oelmek.com.cy

Website: www.oelmek.com.cy

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ο ρόλος της Ελεγκτικής Υπηρεσίας, όπως αυτός καθορίζεται στο νομοθετικό πλαίσιο της Κυπριακής Δημοκρατίας, είναι να προβαίνει στον «έλεγχο της δημοσιονομικής διαχείρισης, όπως αυτή ασκείται από την εκτελεστική εξουσία». Συγχρόνως, μέσα από τις Εκθέσεις της, παρέχει στους πολίτες «την αντικειμενική και αξιόπιστη πληροφόρηση που χρειάζονται για να αξιολογήσουν και την απόδοση της εκτελεστικής εξουσίας αναφορικά με τη διαχείριση των δημοσίων πόρων», συνεισφέροντας έτσι στη διαφάνεια, στον δημόσιο απολογισμό και στην πάταξη της διαφθοράς.

Δυστυχώς, το τελευταίο διάστημα ο Γενικός Ελεγκτής με τις δημόσιες τοποθετήσεις του φαίνεται να εκ φεύγει της πιο πάνω αποστολής και στο όνομα της διαφάνειας και της εξοικονόμησης δαπανών, προχωρά στον μηδενισμό και στον διασυρμό του έργου των εκπαιδευτικών, υποκύπτοντας στον πειρασμό του λαϊκισμού και της δημαγωγίας.

Η ΟΕΛΜΕΚ εκφράζει δημόσια την έντονη διαφωνία της με τις πιο πάνω πρακτικές και μεθοδεύσεις, καθώς και με τον τρόπο που ο Γενικός Ελεγκτής διαχειρίζεται τα θέματα της Δημόσιας Εκπαίδευσης και των Εκπαιδευτικών Πολιτικών, για τις οποίες δεν έχει καμία απολύτως αρμοδιότητα. Η παρουσίαση αποσπασματικών και παραπλανητικών στοιχείων είναι σαφές ότι αποσκοπεί στη στήριξη  των μονομερών και ατυχών αποφάσεων του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού, καθώς και στην πυροδότηση ακόμα μεγαλύτερης έντασης με σκοπό την στοχοποίηση των εκπαιδευτικών.

Τέλος, καλούμε τον Γενικό Ελεγκτή να σταματήσει να προκαλεί τον εκπαιδευτικό κόσμο και τον διαβεβαιώνουμε ότι, ως ΟΕΛΜΕΚ, υποστηρίζουμε κάθε προσπάθεια εξορθολογισμού στο χώρο της Εκπαίδευσης, αρκεί αυτή η προσπάθεια να μην αποσκοπεί στη διάλυση του Δημόσιου Σχολείου.

 

Ο  Πρόεδρος                                                          Ο  Γεν.  Γραμματέας

Γιάννος Σωκράτους                                                 Μάριος Κανικλίδης

Λευκωσία,  23   Ιουλίου  2018

ΠΙΣΤΟ ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΝ

Αρ. πρωτ.    0311-871.2018

 
ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΕΝΟΙΚΙΑΣΗ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΩΝ