facebook
 
 
 
 
ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ
ΔΕΛΤΙΟ
ΤΥΠΩΣΤΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΑΣ ΣΑΣ
 
Επιτείνεται η γραφειοκρατία και ο συγκεντρωτισμός του εκπαιδευτικού συστήματος
 
 
 
 
Ημερομηνία: 08-09-2017

 

 

Τ.Θ. 28917,

2084 ΑΚΡΟΠΟΛΗ, ΛΕΥΚΩΣΙΑ

ΤΗΛ. 22- 378480 , 22-379590,

ΦΑΞ. 22-379430, 22-379550

E-MAIL: info@oelmek.com.cy

Website: www.oelmek.com.cy

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

Προς

Διευθυντές / Διευθύντριες

Καθηγητές / Καθηγήτριες

Σχολείων Μέσης, Γενικής και Τεχνικής Εκπαίδευσης

 

Αγαπητοί συνάδελφοι / συναδέλφισσες,

 

Ενώ το ΥΠΠ επικαλείται συνεχώς την ανάγκη για αυτονόμηση των σχολικών μονάδων, εκείνο δυστυχώς που διαπιστώνουμε είναι ότι με τις συνεχείς εγκυκλίους του επιτείνει τη γραφειοκρατία και τον συγκεντρωτισμό του εκπαιδευτικού συστήματος.  Τα σχέδια δράσης που καλούνται να εκπονήσουν οι σχολικές μονάδες, τα αυξημένα καθήκοντα των συντονιστών των ειδικοτήτων και των καθηγητών, οι αχρείαστες απαιτήσεις σχετικά με τα διαγωνίσματα και τους δείκτες επιτυχίας και επάρκειας είναι μερικά μόνο από τα παραδείγματα που αποδεικνύουν τα πιο πάνω και που ουσιαστικά το μόνο που επιτυγχάνουν είναι να αποπροσανατολίζουν το εκπαιδευτικό προσωπικό από την πραγματική του αποστολή.

 

Η Οργάνωσή μας καλεί τους εκπαιδευτικούς να συνεχίσουν να εφαρμόζουν τις ίδιες πρακτικές που ίσχυαν και κατά τις προηγούμενες σχολικές χρονιές σε σχέση με τις αναπληρώσεις και τις άδειες των εκπαιδευτικών.

Αναφορικά με τις οδηγίες του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού για τα σχέδια δράσης που αφορούν στους στόχους της νέας σχολικής χρονιάς, την επαγγελματική μάθηση αλλά και τους δείκτες επιτυχίας και επάρκειας, καλούμε το εκπαιδευτικό προσωπικό να μην προχωρήσει στην υλοποίησή τους μέχρι τη συνάντηση με τον Διευθυντή Μέσης Εκπαίδευσης. Στην ίδια συνάντηση θα ξεκαθαριστούν και άλλα θέματα, όπως αυτό των αποβολών των μαθητών από την τάξη.

 

Τέλος, θεωρούμε απαράδεκτο το γεγονός ότι ενώ η νέα νομοθεσία για τις μεταθέσεις/τοποθετήσεις των εκπαιδευτικών προβλέπει την ολοκλήρωση των πιο πάνω διαδικασιών μέχρι τις 15 Ιουλίου, εντούτοις παρουσιάζεται για μία ακόμα σχολική χρονιά σημαντική καθυστέρηση στη στελέχωση των σχολείων, με αποτέλεσμα σημαντικός αριθμός καθηγητών να μαθαίνει την υστάτη το σχολείο στο οποίο θα υπηρετήσει. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι, κατά παράβαση της νέας νομοθεσίας, έγιναν μετά τις 15 Ιουλίου τέσσερις κύκλοι μεταθέσεων, από τους οποίους επηρεάστηκαν εκατοντάδες Καθηγητές, ενώ αναμένεται και συνέχεια.

 

Ο  Πρόεδρος                                                            Ο  Γεν.  Γραμματέας

Γιάννος Σωκράτους                                                Κώστας Χατζησάββας

Λευκωσία,    8   Σεπτεμβρίου  2017

ΠΙΣΤΟ ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΝ

Αρ. πρωτ. 103-1019.2017

 
ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΕΝΟΙΚΙΑΣΗ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΩΝ