facebook
 
 
 
 
ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ
ΔΕΛΤΙΟ
ΤΥΠΩΣΤΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΑΣ ΣΑΣ
 
Συμπαράσταση ΟΕΛΜΕΚ προς τις Τουρκοκυπριακές Εκπαιδευτικές Οργανώσεις
 
 
 
 
Ημερομηνία: 25-08-2017

 

 

Τ.Θ. 28917,

2084 ΑΚΡΟΠΟΛΗ, ΛΕΥΚΩΣΙΑ

ΤΗΛ. 22- 378480 , 22-379590,

ΦΑΞ. 22-379430, 22-379550

E-MAIL: info@oelmek.com.cy

Website: www.oelmek.com.cy

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

Η ΟΕΛΜΕΚ εκφράζει τη συμπαράστασή της προς τις Τουρκοκυπριακές Εκπαιδευτικές Οργανώσεις και τον αγώνα που αυτές διεξάγουν εναντίον των πολιτικών της Τουρκίας, μέσω των οποίων επιχειρείται η πλήρης πολιτική, οικονομική και πολιτισμική εξάρτηση της Τουρκοκυπριακής Κοινότητας και συνακόλουθα η αλλοίωση της φυσιογνωμίας και της ταυτότητάς της.

 

Τα τεράστια ποσά που η Τουρκία επενδύει στα κατεχόμενα τα τελευταία χρόνια για ίδρυση θρησκευτικών σχολείων δεικνύουν και τις πολιτικές της προθέσεις για ενίσχυση της θρησκευτικής εκπαίδευσης των νεότερων γενιών των Τουρκοκυπρίων, που σταδιακά μετατρέπονται σε μειονότητα εξαιτίας και της πολιτικής του εποικισμού.

 

Είναι σαφές ότι ο κοσμικός χαρακτήρας της Τουρκοκυπριακής Κοινότητας με τις τουρκικές πολιτικές συνεχώς διαβρώνεται, η ισλαμοποίηση εμπεδώνεται και αυτό προφανώς αποτελεί πρόσθετο κίνδυνο για όλους τους Κύπριους και την προοπτική αυτού του τόπου για επανένωση σε συνθήκες ασφάλειας, ειρήνης, ελευθερίας, ευημερίας, προόδου και διασφάλισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων όλων των Κυπρίων.

 

Η ΟΕΛΜΕΚ θα συνεχίσει την εποικοδομητική συνεργασία της με τις Τουρκοκυπριακές Εκπαιδευτικές Οργανώσεις με τις οποίες ήδη συνεργάζεται στο πλαίσιο κοινών ευρωπαϊκών συνδικαλιστικών φορέων, όπως η ETUCE. Πρόθεση της ΟΕΛΜΕΚ είναι να ενημερώσει την ETUCE για τις απροκάλυπτες παρεμβάσεις της Τουρκίας στα εκπαιδευτικά ζητήματα της Τουρκοκυπριακής Κοινότητας.

 

 

Ο  Πρόεδρος                                                 Ο  Γεν.  Γραμματέας

Γιάννος Σωκράτους                                      Κώστας Χατζησάββας

Λευκωσία,    25   Αυγούστου 2017

ΠΙΣΤΟ ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΝ

Αρ. πρωτ. 0311-889.2017

 
ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΕΝΟΙΚΙΑΣΗ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΩΝ