facebook
 
 
 
 
ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ
ΔΕΛΤΙΟ
ΤΥΠΩΣΤΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΑΣ ΣΑΣ
 
Απόφαση ΚΔΣ ΟΕΛΜΕΚ μετά τη συνάντηση της Γραμματείας με τον ΥΠΠ
 
 
 
 
Ημερομηνία: 05-07-2017

 

 

Τ.Θ. 28917,

2084 ΑΚΡΟΠΟΛΗ, ΛΕΥΚΩΣΙΑ

ΤΗΛ. 22- 378480 , 22-379590,

ΦΑΞ. 22-379430, 22-379550

E-MAIL: info@oelmek.com.cy

Website: www.oelmek.com.cy

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το ΚΔΣ της ΟΕΛΜΕΚ, που συνήλθε στις 4 Ιουλίου 2017, αφού ενημερώθηκε για τα αποτελέσματα της συνάντησης της Γραμματείας με τον Υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού, αποφάσισε τα πιο κάτω:

  1. Καλεί τον Υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού να αναγνωρίσει το καθεστώς του Αορίστου Χρόνου σε όλους τους εκπαιδευτικούς που συμπληρώνουν με οποιοδήποτε τρόπο τριάντα μήνες εκπαιδευτικής υπηρεσίας και την ίδια στιγμή να εξεύρει λύσεις οι οποίες δε θα καταστρατηγούν τη σειρά του καταλόγου διοριστέων.
  2. Απαιτεί τον επαναδιορισμό τουλάχιστον των εκπαιδευτικών που κατά την προηγούμενη σχολική χρονιά υπηρετούσαν στη Μέση Εκπαίδευση και οι οποίοι εξαιτίας του νέου Ωρολογίου Προγράμματος ή και άλλων πολιτικών του ΥΠΠ κινδυνεύουν να μείνουν άνεργοι. Η Γραμματεία της ΟΕΛΜΕΚ ήδη πρότεινε στο ΥΠΠ τρόπους για αντιμετώπιση του προβλήματος, οι οποίοι θα συμβάλουν ταυτόχρονα τα μέγιστα στην αναβάθμιση της Δημόσιας Εκπαίδευσης. Αναμένεται από τη Διεύθυνση Μέσης Εκπαίδευση στην επικείμενη συνάντηση με τη Γραμματεία της ΟΕΛΜΕΚ να δώσει τις ακριβείς εκπαιδευτικές ανάγκες και ταυτόχρονα να προτείνει λύσεις για το πρόβλημα της αδιοριστίας.
  3. Δεν αποδέχεται την αποεργαστηριοποίηση μαθημάτων (Χημείας, Οικιακής Οικονομίας, Η/Υ, Τεχνολογίας κ.λπ.) που προωθεί το ΥΠΠ, σύμφωνα με την οποία εργαστηριακά μαθήματα συγκεντρώνουν πολύ μεγάλο αριθμό μαθητών (έως και είκοσι μαθητές/-τριες). Το ΥΠΠ θα πρέπει να αντιληφθεί ότι ο περιορισμένος αριθμός μαθητών/-τριών στα εργαστήρια είναι κομβικής σημασίας για την επίτευξη των διδακτικών στόχων των γνωστικών αντικειμένων, καθώς και για την ασφάλεια και υγεία των μαθητών/-τριών μας.
  4. Εκφράζει την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι επιτέλους συμφωνήθηκε η αναπροσαρμογή/αναδιαμόρφωση των Νέων Αναλυτικών Προγραμμάτων όλων των Γνωστικών Αντικειμένων, από την Α΄ Γυμνασίου έως και την Γ΄ Λυκείου, στον καθαρά διαθέσιμο διδακτικό χρόνο (μία διδακτική περίοδος εβδομαδιαίως αντιστοιχεί σε 25 περιόδους ωφέλιμου διδακτικού χρόνου ετησίως). Καλεί τον Υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού να τηρήσει τις δεσμεύσεις του για ολοκλήρωση αυτής της προσπάθειας μέχρι τα μέσα Αυγούστου.
  5. Αναμένει την τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων σε ό,τι αφορά τη στελέχωση των σχολείων, όπως αυτά προβλέπονται από τη νέα νομοθεσία που τέθηκε σε ισχύει από την τρέχουσα σχολική χρονιά. Εκφράζει τις βάσιμες ανησυχίες της ότι ενδεχομένως να μην τηρηθούν τα χρονοδιαγράμματα, όπως αυτά προβλέπονται από τη σχετική νομοθεσία.
  6. Καλεί το ΥΠΠ να ξεκινήσει διάλογο με τη Γραμματεία της ΟΕΛΜΕΚ για την αξιολόγηση των υφιστάμενων κριτηρίων που διέπουν τις αποσπάσεις των εκπαιδευτικών, με στόχο να αντιμετωπιστούν προβλήματα σχετικά με αδιαφανείς διαδικασίες και αναξιοκρατικές αποσπάσεις.

 

Στην περίπτωση που ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού δεν ικανοποιήσει τα δίκαια και απολύτως αιτιολογημένα αιτήματα της Οργάνωσής μας μέχρι τα μέσα Αυγούστου, τότε το ΚΔΣ θα συνέλθει εκ νέου και θα προχωρήσει στη λήψη μέτρων.

 

 

Ο  Πρόεδρος                                       Ο  Γεν.  Γραμματέας

Γιάννος Σωκράτους                           Κώστας Χατζησάββας

Λευκωσία,   5  Ιουλίου   2017

ΠΙΣΤΟ ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΝ

Αρ. πρωτ. 0311-645.2017

 
ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΕΝΟΙΚΙΑΣΗ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΩΝ