facebook
 
 
 
 
ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ
ΔΕΛΤΙΟ
ΤΥΠΩΣΤΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΑΣ ΣΑΣ
 
Άμεσες προτεραιότητες του νέου ΚΔΣ της ΟΕΛΜΕΚ
 
 
 
 
Ημερομηνία: 16-06-2017

 

 

Τ.Θ. 28917,

2084 ΑΚΡΟΠΟΛΗ, ΛΕΥΚΩΣΙΑ

ΤΗΛ. 22- 378480 , 22-379590,

ΦΑΞ. 22-379430, 22-379550

E-MAIL: info@oelmek.com.cy

Website: www.oelmek.com.cy

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Μετά από εξουσιοδότηση του Κ.Δ.Σ., συνήλθε σήμερα η Γραμματεία της ΟΕΛΜΕΚ, η οποία και συζήτησε ενδελεχώς το θέμα των εργασιακών επιπτώσεων σε βάρος δεκάδων εκπαιδευτικών, από την εφαρμογή του Νέου Συστήματος Διορισίμων στην Εκπαίδευση (ΝΣΔΕ), μετά και από την πρόσφατη απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων να ψηφίσει τους Κανονισμούς εξετάσεων του ΝΣΔΕ. Η Γραμματεία συζήτησε επίσης και το πολύ σοβαρό θέμα της απώλειας σημαντικού αριθμού θέσεων εργασίας, σε συγκεκριμένες ειδικότητες, εξαιτίας της εφαρμογής του Νέου Ωρολογίου Προγράμματος (ΝΩΠ) ή/και άλλων πολιτικών του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού.

Δυστυχώς, οι πιο πάνω πολιτικές αποφάσεις θυματοποιούν εκατοντάδες Καθηγητές που υπηρετούν για χρόνια με ζήλο και αφοσίωση τη Μέση Εκπαίδευση και οι οποίοι θα βρεθούν σύντομα αντιμέτωποι με το φάσμα της ανεργίας.

Η Γραμματεία της ΟΕΛΜΕΚ απαιτεί την εργασιακή διασφάλιση των συναδέλφων που συμπλήρωσαν 30μηνη υπηρεσία στην Εκπαίδευση και μετατροπή των συμβάσεών τους σε αορίστου χρόνου, ανεξάρτητα από το καθεστώς με το οποίο αυτοί συμπλήρωσαν την 30μηνη υπηρεσία (αντικαταστάσεις, συμβάσεις, αναπληρωματικοί διορισμοί) και το αν αυτή ήταν συνεχόμενη ή διακοπτόμενη. Απαιτεί, επίσης, εργασιακή διασφάλιση των εκπαιδευτικών εκείνων των ειδικοτήτων, που φαίνεται να θυματοποιούνται λόγω του ΝΩΠ ή/και άλλων πολιτικών του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού.

Ως εκ τούτου στις άμεσες προτεραιότητες του νέου ΚΔΣ τίθενται τα πιο κάτω:

  1. Διευθέτηση συνάντησης, το ταχύτερο δυνατόν, με τον Υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού προκειμένου ο τελευταίος να ξεκαθαρίσει τις προθέσεις του σχετικά με όλους και όλες τους/τις συναδέλφους/-ισσες που κινδυνεύουν να χάσουν τις θέσεις εργασίας τους είτε εξαιτίας της εφαρμογής του ΝΣΔΕ είτε εξαιτίας του ΝΩΠ ή/και άλλων πολιτικών του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού.
  2. Συνάντηση με την ΠΟΕΔ και την ΟΛΤΕΚ για συζήτηση του θέματος του 30μηνου στην Εκπαίδευση και των επόμενων βημάτων που, ενδεχομένως, θα μπορούσαν να γίνουν από κοινού.
  3. Στήριξη από την ΟΕΛΜΕΚ των δικαστικών προσφυγών για την εργασιακή διασφάλιση των συναδέλφων με 30μηνη υπηρεσία στη Δημόσια Εκπαίδευση και τη μετατροπή των συμβάσεών τους σε αορίστου χρόνου.

Σύντομα, το ΚΔΣ θα συνέλθει εκ νέου για να επανεξετάσει το θέμα και να λάβει νέες αποφάσεις, υπό το φως και των όποιων νέων δεδομένων, χωρίς να αποκλείεται η λήψη μέτρων.

 

Ο  Πρόεδρος                                                       Ο  Γεν.  Γραμματέας

Γιάννος Σωκράτους                                            Κώστας Χατζησάββας

Λευκωσία,    15  Ιουνίου   2017

ΠΙΣΤΟ ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΝ

Αρ. πρωτ. 0311-513.2017

 
ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΕΝΟΙΚΙΑΣΗ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΩΝ