facebook
 
 
 
 
ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ
ΔΕΛΤΙΟ
ΤΥΠΩΣΤΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΑΣ ΣΑΣ
 
Απόφαση ΠΣΓΑ για το Κρατικό Μισθολόγιο
 
 
 
 
Ημερομηνία: 17-06-2016

 

 

Τ.Θ. 28917,

2084 ΑΚΡΟΠΟΛΗ, ΛΕΥΚΩΣΙΑ

ΤΗΛ. 22- 378480 , 22-379590,

ΦΑΞ. 22-379430, 22-379550

E-MAIL: info@oelmek.com.cy

Webside: www.oelmek.com.cy

ΑΠΟΦΑΣΗ ΠΣΓΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΡΑΤΙΚΟ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ

 

Η ΠΣΓΑ που συνήλθε σήμερα 16 Ιουνίου 2016, αφού συζήτησε τις εξελίξεις για το θέμα του Κρατικού Μισθολογίου, αποφάσισε ομόφωνα τα εξής:

  1. Σε συνέχεια προηγούμενης απόφασης ΠΣΓΑ δεν αποδέχεται την κυβερνητική πρόταση ως έχει.
  2. Θεωρεί ότι οι εκπαιδευτικοί έχουν από το 2011 συνεισφέρει τα μέγιστα στην προσπάθεια για στήριξη της οικονομίας, παρά το γεγονός ότι δεν έφεραν καμία ευθύνη για την οικονομική κρίση που έπληξε τη χώρα μας.
  3. Κρίνει ότι πρέπει να αρθεί η αδικία εις βάρος των εκπαιδευτικών με την αποκατάσταση των μισθών και των συνταξιοδοτικών τους ωφελημάτων.
  4. Εκφράζει τις έντονες ανησυχίες της για την πρόταση που κατέθεσε η κυβέρνηση η οποία διασυνδέει τις προσαυξήσεις, τις γενικές αυξήσεις και την ΑΤΑ με το ΑΕΠ και το μέγεθος του δημόσιου τομέα.
  5. Θεωρεί σημαντική την διατήρηση των συνδυασμένων κλιμάκων, όμως εκφράζει έντονες επιφυλάξεις για τον τρόπο υπολογισμού του ονομαστικού ΑΕΠ, που θα δίνει τη δυνατότητα στο κράτος να μην παραχωρεί τις ετήσιες προσαυξήσεις.
  6. Διαφωνεί με τις διατάξεις του νομοσχεδίου που καταργούν το δικαίωμα του συνδικαλιστικού κινήματος να διαβουλεύεται με την Κυβέρνηση για την παραχώρηση τιμαριθμικού επιδόματος, προσαυξήσεων και γενικών αυξήσεων.
  7. Κρίνει απαραίτητη την επαναδιαπραγμάτευση του πέναλτι που επιβάλλεται σε περίπτωση πρόωρης αφυπηρέτησης των εκπαιδευτικών.
  8. Κρίνει απαραίτητο τον τερματισμό της έκτακτης εισφοράς του 2,5 – 3,5% το αργότερο πριν το τέλος του 2016.
  9. Κρίνει απαραίτητο τον τερματισμό της αποκοπής του 0.8% – 2% για επαναδιορισμό εκτάκτων συναδέλφων.
  10. Κρίνει απαραίτητη τη δημιουργία του Ταμείου Προνοίας για τους καθηγητές που μονιμοποιούνται κατά ή μετά την 1η/10/2011 με όρους οι οποίοι θα συζητηθούν με τις Εκπαιδευτικές Οργανώσεις.
  11. Θεωρεί απαραίτητη την ένταξη στην αντίστοιχη κλίμακα όσων συναδέλφων προάγονται. Κρίνει απαράδεκτη την μέχρι τώρα συμπεριφορά των κομμάτων πάνω στο θέμα, για μη παραχώρηση της κλίμακας, όπως προτάθηκε από την κυβέρνηση και τα καλεί να αναθεωρήσουν τη στάση τους.
  12. Θεωρεί απαραίτητο η ΟΕΛΜΕΚ να τηρήσει διεκδικητική και δυναμική στάση απέναντι στις όποιες προτάσεις καταστρατηγούν τα μισθολογικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα και ωφελήματα των εκπαιδευτικών.
  13. Αξιολογεί ως ιδιαίτερα σημαντικό το γεγονός ότι, σύμφωνα με την απόφαση της ΠΣΓΑ της 17ης Δεκεμβρίου 2015, έχει συσταθεί κοινό μέτωπο των τριών Εκπαιδευτικών Οργανώσεων για από κοινού διεκδίκηση των μισθολογικών και συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων και ωφελημάτων των εκπαιδευτικών.
  14. Εγκρίνει την απόφαση του ΚΔΣ να ζητηθεί από Ελεγκτικό Οίκο, να ετοιμάσει μελέτη επί της πρότασης της κυβέρνησης και των συνεπειών της για τα μισθολογικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα και ωφελήματα των εκπαιδευτικών, περιλαμβανομένης μελέτης για το Ταμείο Προνοίας των Καθηγητών που μονιμοποιούνται κατά ή μετά την 1η/10/2011.
  15. Δηλώνει την ετοιμότητά της Οργάνωσης να συνεχίσει τις προσπάθειές της για διεκδίκηση των δίκαιων αιτημάτων των Εκπαιδευτικών σε σχέση με το Κρατικό Μισθολόγιο στη νέα Βουλή των Αντιπροσώπων και προς τούτο εξουσιοδοτεί την ηγεσία της ΟΕΛΜΕΚ να πραγματοποιήσει συναντήσεις με όλα τα κοινοβουλευτικά κόμματα.

Η ΠΣΓΑ εξουσιοδοτεί το Κ.Δ.Σ. της ΟΕΛΜΕΚ να προβεί σε όλες τις ενέργειες σε συνεργασία με όλες τις άλλες συνδικαλιστικές οργανώσεις για διασφάλιση των εργασιακών και μισθολογικών και συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων και ωφελημάτων των εκπαιδευτικών.

 

Ο  Πρόεδρος                                                                                     Η  Γεν.  Γραμματέας

Δημήτρης  Ταλιαδώρος                                                                   Βαλεντίνα Σαλτέ

Λευκωσία,  16  Ιουνίου  2016

ΠΙΣΤΟ ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΝ

Αρ. πρωτ.  ΠΣΓΑ ΙΟΥΝΙΟΥ 2016(ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΚΡΑΤΙΚΟ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ)

 
ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΕΝΟΙΚΙΑΣΗ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΩΝ