facebook
 
 
 
 
ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ
ΔΕΛΤΙΟ
ΤΥΠΩΣΤΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΑΣ ΣΑΣ
 
Προϋποθέσεις αποδοχής από την ΟΕΛΜΕΚ του Νέου Συστήματος Διορισμών
 
 
 
 
Ημερομηνία: 02-07-2015

 

 

Τ.Θ. 28917,

2084 ΑΚΡΟΠΟΛΗ, ΛΕΥΚΩΣΙΑ

ΤΗΛ. 22- 378480 , 22-379590,

ΦΑΞ. 22-379430, 22-379550

E-MAIL: info@oelmek.com.cy

Webside: www.oelmek.com.cy

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

Μετά τη συζήτηση στην Επιτροπή Παιδείας της Βουλής (ημερ. 30/6/2015) με θέμα «την αναθεώρηση και τον εκσυγχρονισμό του υφιστάμενου συστήματος διορισμού στην δημόσια εκπαίδευση», η ΟΕΛΜΕΚ δηλώνει για μια ακόμη φορά την ετοιμότητά της για εκσυγχρονισμό του υφιστάμενου συστήματος διορισμών.

 

Σύμφωνα με τις αποφάσεις της ΠΣΓΑ της ΟΕΛΜΕΚ, «προϋπόθεση της αποδοχής της πρότασης για το Νέο Σύστημα Διορισμού στην Εκπαίδευση, από την Οργάνωσή μας είναι να εφαρμοστεί σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης (Δημοτική, Μέση Γενική και Μέση Τεχνική Επαγγελματική)».

 

Ως εκ τούτου η ΟΕΛΜΕΚ δεν μπορεί να αποδεχθεί την εισήγηση που διατυπώθηκε στο πλαίσιο της εν λόγω συνεδρίας για υιοθέτηση διαφορετικών προνοιών στο νέο σύστημα διορισμού για τη Δημοτική Εκπαίδευση απ’ αυτών της Μέσης.

 

Εάν το ΥΠΠ και η Βουλή κρίνουν ότι πρέπει να γίνει επέκταση του χρονικού ορίου της μεταβατικής περιόδου κατά την οποία θα ισχύουν και οι 2 κατάλογοι (Διοριστέων και Διορισίμων), η ΟΕΛΜΕΚ δηλώνει ότι δεν έχει καμία ένσταση, νοουμένου ότι το ίδιο θα ισχύσει για όλες τις βαθμίδες της Δημόσιας Εκπαίδευσης (Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια).

 

Καλούμε την Κυβέρνηση να προχωρήσει  άμεσα στην υλοποίηση της απόφασης του  Υπουργικού Συμβουλίου για τις  μονιμοποιήσεις των Εκπαιδευτικών.

 

 

Ο  Πρόεδρος                                               Η  Γεν.  Γραμματέας

Δημήτρης  Ταλιαδώρος                               Βαλεντίνα Σαλτέ

Λευκωσία,   2   Ιουλίου  2015

ΠΙΣΤΟ ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΝ

Αρ. πρωτ. 0311-645.2015

 
ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΕΝΟΙΚΙΑΣΗ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΩΝ