facebook
 
 
 
 
ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ
ΔΕΛΤΙΟ
ΤΥΠΩΣΤΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΑΣ ΣΑΣ
 
Ωρολόγιο Πρόγραμμα
 
 
 
 
Ημερομηνία: 02-03-2015

 

 

Τ.Θ. 28917,

2084 ΑΚΡΟΠΟΛΗ, ΛΕΥΚΩΣΙΑ

ΤΗΛ. 22- 378480 , 22-379590,

ΦΑΞ. 22-379430, 22-379550

E-MAIL: info@oelmek.com.cy

Webside: www.oelmek.com.cy

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

Το Κ.Δ.Σ. της ΟΕΛΜΕΚ με αφορμή την έντονη φημολογία και διαρροές, που ενδεχομένως προέρχονται από μέλη της Επιτροπής που όρισε ο Υπουργός Παιδείας για το νέο Ωρολόγιο Πρόγραμμα στο Γυμνασιακό και Λυκειακό κύκλο, περί κατάργησης ή σημαντικής υποβάθμισης συγκεκριμένων ειδικοτήτων, εκφράζει την έντονη δυσαρέσκεια και απογοήτευσή του και καταδικάζει με τον πιο έντονο τρόπο τέτοιες απαράδεκτες υστερόβουλες και διχαστικές ενέργειες που στόχο έχουν να δοκιμάσουν τις αντιδράσεις των εκπαιδευτικών συγκεκριμένων ειδικοτήτων και αναλόγως να πράξουν.

Το Κ.Δ.Σ της ΟΕΛΜΕΚ δηλώνει ξεκάθαρα ότι τόσο η αναπτυσσόμενη φημολογία και διαρροές όσο και τα διαμειφθέντα στην Επιτροπή δε δεσμεύουν σε καμία περίπτωση την Οργάνωσή μας. Ταυτόχρονα, καλεί τα μέλη της συγκεκριμένης επιτροπής να επικεντρωθούν στα καθήκοντα που τους έχουν ανατεθεί, δηλαδή στην ετοιμασία πρότασης ενός νέου Ωρολογίου Προγράμματος για τη Μέση Εκπαίδευση, που θα διαφοροποιεί προς το καλύτερο τη σημερινή μορφή του Λυκείου.

Το Κ.Δ.Σ της ΟΕΛΜΕΚ διευκρινίζει ότι θα τοποθετηθεί στην πρόταση του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού όταν αυτή κατατεθεί επίσημα στην Οργάνωσή μας.

Στο πλαίσιο του διαλόγου ενόψει της αναμενόμενης πρότασης του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού για ένα νέο Ωρολόγιο Πρόγραμμα, το Κ.Δ.Σ της ΟΕΛΜΕΚ θεωρεί τα πιο κάτω ως βασικές αρχές:

1.  Δεν αποδέχεται σε καμία περίπτωση αύξηση των 24 διδακτικών περιόδων ή οποιαδήποτε μεταβολή του υφισταμένου εργασιακού καθεστώτος των εκπαιδευτικών σχετικά με τις διδακτικές περιόδους.

2.  Η οποιαδήποτε πρόταση του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού για ένα νέο Ωρολόγιο Πρόγραμμα πρέπει να είναι επιστημονικά τεκμηριωμένη.

3.  Δεν μπορεί να ανεχτεί θυματοποίηση οποιουδήποτε συναδέλφου με όποιο καθεστώς και αν εργάζεται σήμερα.

4. Δεν μπορεί να ανεχτεί στοχοποίηση καμίας ειδικότητας προκειμένου να εξυπηρετηθούν απλώς άλλες ειδικότητες ή συγκεκριμένα συμφέροντα.

5.  Δεν αποδέχεται οποιαδήποτε μονομερή ενέργεια από μέρους του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού για εφαρμογή νέου Ωρολογίου Προγράμματος.

 

 

 

Ο  Πρόεδρος                                                        Ο  Γεν.  Γραμματέας

Δημήτρης  Ταλιαδώρος                                          Μιχάλης Ιερείδης

Λευκωσία,     26  Φεβρουαρίου  2015

ΠΙΣΤΟ ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΝ

Αρ. πρωτ.  0311-164.2015

 
ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΕΝΟΙΚΙΑΣΗ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΩΝ