facebook
 
 
 
 
ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ
ΔΕΛΤΙΟ
ΤΥΠΩΣΤΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΑΣ ΣΑΣ
 
Προσπάθεια στοχοποίησης του εκπαιδευτικού κόσμου από ΜΜΕ για άδειες ασθενείας και μισθοδοσία
 
 
 
 
Ημερομηνία: 06-10-2014

 

 

Τ.Θ. 28917,

2084 ΑΚΡΟΠΟΛΗ, ΛΕΥΚΩΣΙΑ

ΤΗΛ. 22- 378480 , 22-379590,

ΦΑΞ. 22-379430, 22-379550

E-MAIL: info@oelmek.com.cy

Webside: www.oelmek.com.cy

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

Τις τελευταίες μέρες παρατηρούμε ΜΜΕ (εφημερίδα «Φιλελεύθερος» και Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων - ΚΥΠΕ) να έχουν αποδυθεί σε μια προσπάθεια στοχοποίησης του εκπαιδευτικού κόσμου, αναδεικνύοντας με παραπλανητικό τρόπο θέματα που αφορούν τις άδειες ασθενείας των εκπαιδευτικών καθώς και τη μισθοδοσία τους.

 

Η ΟΕΛΜΕΚ θεωρεί απαράδεκτο τον πρωτοσέλιδο τίτλο της εφημερίδας «Φιλελεύθερος», του περασμένου Σαββάτου, με τον οποίο γίνεται προσπάθεια διασυρμού των εκπαιδευτικών υποβαθμίζοντας το γεγονός ότι ποσοστό 40% των εκπαιδευτικών δεν πήρε ούτε μια μέρα άδεια, ενώ ένα άλλο ποσοστό της τάξεως του 20% πήρε άδεια ασθενείας μέχρι δύο μέρες.

 

Η ΟΕΛΜΕΚ θεωρεί επίσης απαράδεκτη την παραπλανητική αξιοποίηση στοιχείων της Έκθεσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τη μισθοδοσία των Ευρωπαίων εκπαιδευτικών από το ΚΥΠΕ, το οποίο ήδη προχώρησε σε διορθωτική ανακοίνωση. Σε ό,τι αφορά τη μισθοδοσία των εκπαιδευτικών, δυστυχώς, φαίνεται να μην έχουν δοθεί από τους αρμόδιους φορείς τα ακριβή στοιχεία αναφορικά με τις αποκοπές που έγιναν μέχρι σήμερα στους μισθούς των Κύπριων εκπαιδευτικών και οι οποίες περιόρισαν την αγοραστική τους δύναμη σε μεγάλο βαθμό.

 

Τέλος, προς αποκατάσταση της αλήθειας, διευκρινίζεται ότι οι Κύπριοι εκπαιδευτικοί, σε αντίθεση με εκπαιδευτικούς άλλων Ευρωπαϊκών χωρών, δεν τους καταβάλλονται πλέον οποιαδήποτε επιδόματα πέραν του μισθού τους.

 

 

 

Ο  Πρόεδρος                                               Ο  Γεν.  Γραμματέας

Δημήτρης  Ταλιαδώρος                                 Μιχάλης Ιερείδης

Λευκωσία,  6  Οκτωβρίου  2014

ΠΙΣΤΟ ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΝ

Αρ. πρωτ. 0311-1136.2014

 
ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΕΝΟΙΚΙΑΣΗ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΩΝ