facebook
 
 
 
 
ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ
ΔΕΛΤΙΟ
ΤΥΠΩΣΤΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΑΣ ΣΑΣ
 
Χαιρετισμός ΟΕΛΜΕΚ προς τους εκπαιδευτικούς με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς 2014–2015
 
 
 
 
Ημερομηνία: 02-09-2014

 

 

Τ.Θ. 28917,

2084 ΑΚΡΟΠΟΛΗ, ΛΕΥΚΩΣΙΑ

ΤΗΛ. 22- 378480 , 22-379590,

ΦΑΞ. 22-379430, 22-379550

E-MAIL: info@oelmek.com.cy

Webside: www.oelmek.com.cy

Προς Διευθυντές / Διευθύντριες

Καθηγητές / Καθηγήτριες

Μέσης Γενικής και Τεχνικής Εκπαίδευσης

(Με την παράκληση να αναγνωστεί σε συνεδρία του Καθηγητικού Συλλόγου)

 

 

Χαιρετισμός της ΟΕΛΜΕΚ προς τους εκπαιδευτικούς με την ευκαιρία της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς 2014–2015

 

Αγαπητοί συνάδελφοι και συναδέλφισσες,

 

Με την ευκαιρία της έναρξης των μαθημάτων της νέας σχολικής χρονιάς, η ΟΕΛΜΕΚ απευθύνει σ’ όλους τους συναδέλφους εγκάρδιο χαιρετισμό και τους εύχεται καλή χρονιά και κάθε επιτυχία στο δύσκολο έργο τους.

Καλωσορίζουμε ιδιαίτερα τους νέους συναδέλφους, οι οποίοι μπαίνουν φέτος για πρώτη φορά στο στίβο της εκπαίδευσης. Τους καλούμε  να ενταχθούν στην ΟΕΛΜΕΚ, που παρά τις όποιες αδυναμίες της, παραμένει ένα θεσμικό όργανο που αγωνίζεται για τη βελτίωση της δημόσιας εκπαίδευσης και στηρίζει τους εκπαιδευτικούς και την αναβάθμιση του έργου τους.

Η Οργάνωσή μας πιστεύει ακράδαντα ότι το εκπαιδευτικό μας σύστημα χρειάζεται μεταρρύθμιση και εκσυγχρονισμό. Γι αυτό η ΟΕΛΜΕΚ παραμένει υπέρμαχη μιας σωστής Εκπαιδευτικής Μεταρρύθμισης. Η Εκπαιδευτική Μεταρρύθμιση, για να πετύχει θα πρέπει να είναι αποτέλεσμα διαλόγου και συναίνεσης. Βασικός φορέας της υλοποίησης της Εκπαιδευτικής Μεταρρύθμισης δεν μπορεί να είναι άλλος από τους μαχόμενους εκπαιδευτικούς.

Ένα από σοβαρότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Οργάνωσή μας την περίοδο αυτή, είναι ο μη επαναδιορισμός αριθμού συμβασιούχων/εκτάκτων εκπαιδευτικών που απασχολούνταν στο Δημόσιο Σχολείο. Με μια σειρά προτάσεών, τις οποίες κατέθεσε η ΟΕΛΜΕΚ στο Υπουργείο Παιδείας, με στόχο την ποιοτική αναβάθμιση του δημόσιου σχολείου, επιδιώκαμε παράλληλα και τον επαναδιορισμό των συναδέλφων συμβασιούχων/εκτάκτων.  

Προτεραιότητα δώσαμε και θα εντείνουμε τις προσπάθειες μας, σε συνεργασία με τον Υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού, ώστε να διοριστούν οι συνάδελφοι που εργάστηκαν ως συμβασιούχοι / έκτακτοι.  Αρνούμαστε τη θυματοποίηση εκπαιδευτικών, οι οποίοι εργάστηκαν στο χώρο της Δημόσιας Εκπαίδευσης.

Πρέπει όλοι, κυβέρνηση και Βουλή να αντιληφθούν ότι στο χώρο της παιδείας δε χωρούν περικοπές.  Η παιδεία είναι το μέλλον της κάθε χώρας και πρέπει μακριά από οποιεσδήποτε δικαιολογίες, κρίσεις και περικοπές να ενισχύεται. Η παιδεία αποτελεί ίσως την μόνη ελπίδα μας να εξέλθουμε από την οικονομική ύφεση και να περάσουμε σε τροχιά ανάπτυξης.

Η φετινή χρονιά ξεκινάει με δύο θετικά στοιχεία, για την επίτευξη των οποίων εργάστηκε ιδιαίτερα έντονα η Οργάνωσή μας. Η αποπαγοποίηση 263 μονίμων θέσεων και η πλήρωσή τους, καθώς επίσης και η αποπαγοποίηση 13 θέσεων Διευθυντών, 4 θέσεων Βοηθών Διευθυντών Α΄ και 140 Βοηθών Διευθυντών. Η αποπαγοποίηση των θέσεων αυτών θα βοηθήσει σημαντικά στη διοικητική στελέχωση των σχολείων μας και την αποτελεσματικότερη λειτουργία τους.

Με τη νέα χρονιά θα έχουμε την πλήρη εφαρμογή της εργαστηριοποίησης της Φυσικής και της Χημείας στο Γυμνάσιο, την επιμόρφωση καθηγητών της Γ΄ Λυκείου με στόχο την βελτίωση των αποτελεσμάτων των Παγκυπρίων Εξετάσεων και την αύξηση του αριθμού των Βοηθών Διευθυντών που θα επιμορφωθούν.

Νοείται ότι εκκρεμούν και άλλα υψίστης σημασίας εκπαιδευτικά αιτήματα που αποσκοπούν πάντοτε στην αναβάθμιση του Δημόσιου Σχολείου, όπως η συζήτηση ενός νέου συστήματος αξιολόγησης των εκπαιδευτικών, η αλλαγή του Ωρολογίου Προγράμματος στο Γυμνάσιο και στο Λύκειο  η θεσμοθέτηση πλαισίου επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών, η θεσμοθέτηση των Κανονισμών Μετακινήσεων για όλες τις βαθμίδες των εκπαιδευτικών, η βελτίωση των Κανονισμών Λειτουργίας των δημόσιων σχολείων και η αντιμετώπιση της μαθητικής παραβατικότητας και οι καλύτερες συνθήκες εργασίας καθηγητών και μαθητών.

Δηλώνουμε όμως ότι θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε με τον ίδιο ζήλο συστηματικά, μεθοδικά και προγραμματισμένα έτσι ώστε πολλά αιτήματα εκπαιδευτικά και συνδικαλιστικά που μας αφορούν να τα αναδείξουμε και να θέσουμε τις βάσεις για επίλυσή τους.

Ευχόμαστε και πάλι κάθε επιτυχία και δύναμη στο δύσκολο έργο σας για το καλό των μαθητών μας, της Δημόσιας Εκπαίδευσης και του κοινωνικού συνόλου ευρύτερα.

 

 

Ο Πρόεδρος                                                  Ο  Γεν.  Γραμματέας

Δημήτρης Ταλιαδώρος                                    Μιχάλης Ιερείδης

Λευκωσία,   2   Σεπτεμβρίου  2014.

ΠΙΣΤΟ ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΝ

Αρ. πρωτ.  103-885.2014

 
ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΕΝΟΙΚΙΑΣΗ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΩΝ