facebook
 
 
 
 
ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ
ΔΕΛΤΙΟ
ΤΥΠΩΣΤΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΑΣ ΣΑΣ
 
Αποπαγοποίηση προαγωγών
 
 
 
 
Ημερομηνία: 15-07-2014

 

 

Τ.Θ. 28917,

2084 ΑΚΡΟΠΟΛΗ, ΛΕΥΚΩΣΙΑ

ΤΗΛ. 22- 378480 , 22-379590,

ΦΑΞ. 22-379430, 22-379550

E-MAIL: info@oelmek.com.cy

Webside: www.oelmek.com.cy

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Αποπαγοποίηση προαγωγών

 

Το Κ.Δ.Σ. της ΟΕΛΜΕΚ στη σημερινή του συνεδρία ασχολήθηκε με τις εξελίξεις στο θέμα της αποπαγοποίησης των προαγωγών και αποφάσισε τα παρακάτω:

 

  1. Τονίζει ότι το δημόσιο σχολείο οδηγείται σε χαώδη κατάσταση από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, λόγω της αχαρακτήριστης στάσης του ΔΗΣΥ και ΔΗΚΟ στο θέμα της αποπαγοποίησης των προαγωγών.  Ενώ οι ίδιοι με τους υπόλοιπους βουλευτές των άλλων κομμάτων, ψήφισαν τη σχετική νομοθεσία και με βάση αυτή το Υπουργικό Συμβούλιο, ύστερα από εισήγηση του Υπουργείου Παιδείας, ενέκρινε την αποπαγοποίηση των θέσεων προαγωγής, οι δυο αρχηγοί κυρίως του ΔΗΣΥ και του ΔΗΚΟ, προκαλούν και με τη στάση τους καταργούν το νόμο που ψήφισαν.  Έτσι προειδοποιεί, τόσο τους δυο αρχηγούς ΔΗΣΥ και ΔΗΚΟ, όσο και όλα τα κόμματα, ότι θα φέρουν ακεραία την ευθύνη για την κατάσταση που θα δημιουργηθεί από τον ερχόμενο Σεπτέμβρη στα σχολεία.
  2. Διαπιστώνει ότι τα σχολεία ήδη είναι υποστελεχωμένα, χωρίς Διευθυντές, Β.Δ.Α’ και Β.Δ., και το πρόβλημα θα οξυνθεί από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο με τις νέες αφυπηρετήσεις.  Γι’ αυτό και η Οργάνωση αποδέκτηκε να γίνουν οι προαγωγές, χωρίς προσαυξήσεις, διότι ακριβώς γνωρίζουμε τη δύσκολη κατάσταση στην οποία βρίσκονται εδώ και δυο χρόνια τα σχολεία.
  3. Προειδοποιεί, τα κόμματα ΔΗΣΥ και ΔΗΚΟ για τα τεράστια προβλήματα που θα δημιουργηθούν στη λειτουργία των σχολείων και τονίζει ότι θα είναι οι αποκλειστικοί υπεύθυνοι για το χάος που θα δημιουργηθεί.  Γι’ αυτό τα καλεί, έστω και τη δωδεκάτη, να αναθεωρήσουν τη θέση τους και να προχωρήσουν σε αποπαγοποίηση των θέσεων προαγωγής.
  4. Καλεί και τις άλλες δυο εκπαιδευτικές οργανώσεις, ΠΟΕΔ και ΟΛΤΕΚ σε σύσκεψη για συντονισμό και τη λήψη μέτρων από κοινού.
  5. Το Κ.Δ.Σ. θα συνέλθει πριν την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς και αφού αξιολογήσει την κατάσταση θα πάρει τις ανάλογες αποφάσεις, μη αποκλειομένων και των δυναμικών μέτρων.

 

 

Ο  Πρόεδρος                                                          Ο  Γεν.  Γραμματέας

Δημήτρης  Ταλιαδώρος                                          Μιχάλης Ιερείδης

Αρ. πρωτ.  0311-749.2014

ΠΙΣΤΟ ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΝ

 
ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΕΝΟΙΚΙΑΣΗ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΩΝ