facebook
 
 
 
 
ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ
ΔΕΛΤΙΟ
ΤΥΠΩΣΤΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΑΣ ΣΑΣ
 
Ατυχείς και άστοχες οι δηλώσεις του Υπουργού Οικονομικών Χάρη Γεωργιάδη
 
 
 
 
Ημερομηνία: 15-07-2014

 

 

Τ.Θ. 28917,

2084 ΑΚΡΟΠΟΛΗ, ΛΕΥΚΩΣΙΑ

ΤΗΛ. 22- 378480 , 22-379590,

ΦΑΞ. 22-379430, 22-379550

E-MAIL: info@oelmek.com.cy

Webside: www.oelmek.com.cy

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ατυχείς και άστοχες οι δηλώσεις του Χάρη Γεωργιάδη

Υπουργού Οικονομικών

 

Το Κ.Δ.Σ. της ΟΕΛΜΕΚ σε σημερινή συνεδρία του, αφού ασχολήθηκε με τις δηλώσεις του Υπουργού Οικονομικών για το καθεστώς εργοδότησης των κρατικών υπαλλήλων αποφάσισε τα παρακάτω:

 

  1. Θεωρεί προκλητικές και άκαιρες τις δηλώσεις του Υπουργού Οικονομικών Χάρη Γεωργιάδη για αλλαγές στο σύστημα μισθοδοσίας των κρατικών υπαλλήλων μετά το τέλος του 2016.
  2. Σε μια περίοδο, κατά την οποία οι αποκοπές και εισφορές των κρατικών υπαλλήλων έχουν ξεπεράσει το 30% της μισθοδοσίας, είναι άδικο, άστοχο και ατυχές, ο Υπουργός Οικονομικών να μιλά ουσιαστικά για τερματισμό των γενικών αυξήσεων και των προσαυξήσεων και για κατάργηση της ΑΤΑ.
  3. Το Κ.Δ.Σ. θεωρεί απαράδεκτο το γεγονός ότι, με το πρόσχημα του εξορθολογισμού, ο Υπουργός Οικονομικών αποκάλυψε ότι η κυβέρνηση στοχεύει σε περαιτέρω συρρίκνωση του μισθολογίου των κρατικών υπαλλήλων.
  4. Προειδοποιεί τον Υπουργό Οικονομικών και γενικότερα την κυβέρνηση και τα κόμματα ότι δεν θα αποδεκτεί μονόπλευρες ενέργειες και αποφάσεις, ερήμην των εργαζομένων, που αποσκοπούν στην περαιτέρω συρρίκνωση των εισοδημάτων μας. Αν πρόθεση του Υπουργού Οικονομικών είναι να καταργήσει τον κοινωνικό διάλογο οφείλει να το καταστήσει σαφές.
  5. Καλεί όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις σε πανσυνδικαλιστική σύσκεψη, το συντομότερο δυνατό, με στόχο τη μελέτη της κατάστασης και τον καθορισμό τρόπων αντίδρασης.

 

 

Ο  Πρόεδρος                                                          Ο  Γεν.  Γραμματέας

Δημήτρης  Ταλιαδώρος                                          Μιχάλης Ιερείδης

Αρ. πρωτ.  0311-748.2014

ΠΙΣΤΟ ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΝ

 
ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΕΝΟΙΚΙΑΣΗ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΩΝ