facebook
 
 
 
 
ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ
ΔΕΛΤΙΟ
ΤΥΠΩΣΤΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΑΣ ΣΑΣ
 
Σύστημα διορισμού στην Εκπαίδευση
 
 
 
 
Ημερομηνία: 14-10-2013

 

 

Τ.Θ. 28917,

2084 ΑΚΡΟΠΟΛΗ, ΛΕΥΚΩΣΙΑ

ΤΗΛ. 22- 378480 , 22-379590,

ΦΑΞ. 22-379430, 22-379550

E-MAIL: info@oelmek.com.cy

Webside: www.oelmek.com.cy

Υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού

κ. Κυριάκο Κενεβέζο

Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού

Λευκωσία.

 

Θέμα: Σύστημα διορισμού στην Εκπαίδευση

 

Έντιμε κύριε Υπουργέ,

 

Η Οργάνωσή μας θεωρεί ότι το υπάρχον σύστημα διορισμού στην Δημόσια Εκπαιδευτική Υπηρεσία, μπορεί να μη είναι αντικειμενικά αξιοκρατικό, αλλά κατά γενική ομολογία δεν επιδέχεται καμία πολιτική, κομματική ή άλλη παρέμβαση. Ο χώρος της Εκπαίδευσης είναι ίσως ο μόνος χώρος στην Κυπριακή Δημοκρατία, που λόγω της ύπαρξης του συστήματος αυτού, δεν υπάρχουν και δεν μπορούν να υπάρξουν παρεμβάσεις σε θέματα διορισμών.

 

Η Οργάνωσή μας θεωρεί ως απαραίτητη προϋπόθεση για τη συζήτηση του θέματος του εκσυγχρονισμού του συστήματος διορισμού στην Εκπαιδευτική Υπηρεσία τη διασφάλιση της προτεραιότητας του μόνιμου διορισμού όλων των συναδέλφων, οι οποίοι έχουν αποπερατώσει με επιτυχία το Πρόγραμμα Προϋπηρεσιακής Κατάρτισης.

 

Οι συνάδελφοι αυτοί κλήθηκαν να παρακολουθήσουν το Πρόγραμμα, γιατί με βάση τους Κανονισμούς του ήταν «δυνατόν να διοριστούν τη μεθεπόμενη σχολική χρονιά», από τη χρονιά της επιτυχούς παρακολούθησής του. Οι συνάδελφοι αυτοί παρακολούθησαν το Πρόγραμμα Προϋπηρεσιακής Κατάρτισης, που προσέφερε το Πανεπιστήμιο Κύπρου, αξιολογήθηκαν σε διδακτική εμπειρία και παρακάθισαν με επιτυχία σε γραπτές εξετάσεις τις οποίες οργάνωσε το πιο πάνω Ανώτατο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα. Σημειώνουμε ότι οι συνάδελφοι αυτοί εγκατέλειψαν προηγούμενες εργασίες τους λόγω της εύλογης προσδοκίας να εξασφαλίσουν μόνιμο διορισμό στην Εκπαιδευτική Υπηρεσία.

 

Εφόσον το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού αποδεχθεί την πιο πάνω εύλογη και δίκαιη προϋπόθεση, η Οργάνωσή μας είναι έτοιμη να συζητήσει το θέμα του εκσυγχρονισμού του συστήματος διορισμού με συγκεκριμένες προτάσεις.

 

 

Ο  Πρόεδρος                                                          Ο  Γεν.  Γραμματέας

Θέμης Πολυβίου                                                    Δημήτρης Ταλιαδώρος

Λευκωσία,    14  Οκτωβρίου  2013.

ΠΙΣΤΟ ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΝ

Αρ. πρωτ.   011-1274.2013

0416-1274.2013

 
ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΕΝΟΙΚΙΑΣΗ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΩΝ