facebook
 
 
 
 
ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ
ΔΕΛΤΙΟ
ΤΥΠΩΣΤΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΑΣ ΣΑΣ
 
Παγοποίηση των προαγωγών και μονιμοποιήσεων στην εκπαίδευση
 
 
 
 
Ημερομηνία: 20-06-2013

 

 

Τ.Θ. 28917,

2084 ΑΚΡΟΠΟΛΗ, ΛΕΥΚΩΣΙΑ

ΤΗΛ. 22- 378480 , 22-379590,

ΦΑΞ. 22-379430, 22-379550

E-MAIL: info@oelmek.com.cy

Webside: www.oelmek.com.cy

 

Απόφαση Π.Σ.Γ.Α. 20ης Ιουνίου 2013 για παγοποίηση των προαγωγών και μονιμοποιήσεων στην εκπαίδευση

 


Η απόφαση της Βουλής για παγοποίηση των προαγωγών και των μονιμοποιήσεων πλήττει καίρια τη Δημόσια Εκπαίδευση και θα δημιουργήσει σοβαρότατα προβλήματα στην όλη λειτουργία και στελέχωση των δημόσιων σχολείων από τον ερχόμενο Σεπτέμβρη.

 

Ιδιαίτερα, με το θέμα της παγοποίησης των προαγωγών, καταστρατηγείται κάθε έννοια έννομης τάξης με τη μη ισχύ της προαγωγής των 26 συναδέλφων που παρουσιάστηκαν ενώπιον της ΕΕΥ και αφού κρίθηκαν ότι προάγονται ανακοινώθηκε η προαγωγή τους στην ιστοσελίδα της.

 

Οι παγοποιηθείσες θέσεις είναι απαραίτητες για την εκπαίδευση και ειδικά για την εύρυθμη λειτουργία των σχολείων, από τον ερχόμενο Σεπτέμβρη. Κατά συνέπεια, Βουλή και Κυβέρνηση πρέπει να προχωρήσουν άμεσα σε αποπαγοποίησή τους, ώστε να προχωρήσει απρόσκοπτα η διαδικασία προαγωγών.

 

Παράλληλα, απαιτούμε να προχωρήσει κανονικά η διαδικασία για μονιμοποίηση των συμβασιούχων συναδέλφων που είναι διορισμένοι έναντι μόνιμων αναγκών της εκπαίδευσης.  Η συγκεκριμένη απόφαση προκαλεί κατάφορες αδικίες και ουσιαστικά καταργεί τον κατάλογο διοριστέων.

 

Η οικονομική κρίση, και αυτό έπρεπε να το γνωρίζουν πολύ καλά οι εκπρόσωποι του λαού, δεν λύνεται με αποσπασματικούς και πρόχειρους σχεδιασμούς και αποφάσεις, όπως έπραξαν, αλλά με ολοκληρωμένο σχεδιασμό.

 

Κόπτονται για την κοινωνική δικαιοσύνη οι Βουλευτές και εντάσσουν την απόφασή τους για παγοποίηση σ’ αυτά τα πλαίσια.  Κοινωνική δικαιοσύνη όμως δεν είναι όταν κάποιοι χάνουν την εργασία τους να παίρνεις αποφάσεις με τις οποίες να προσθέτεις και άλλους εργαζόμενους στον κατάλογο των ανέργων.

 

Κοινωνική δικαιοσύνη είναι να βρεθούν οι ένοχοι, να αποδώσεις ευθύνες εκεί που πρέπει και να προχωρήσεις σε συγκεκριμένο και ολοκληρωμένο σχέδιο εξόδου από την κρίση.

 

Απαιτούμε από τον ΥΠΠ να δρομολογήσει τη διαδικασία εξαίρεσης από την παγοποίηση των θέσεων, αφού όλοι αναγνωρίζουν ότι η παιδεία πρέπει να εξαιρεθεί από τα οποιαδήποτε μέτρα λαμβάνονται στο πλαίσιο αντιμετώπισης της οικονομικής κρίσης.

 

Το Κ.Δ.Σ. έχει ήδη αποφασίσει να μην επιτρέψει στα μέλη του να εργαστούν με ανάθεση καθηκόντων.  Λαμβανομένου υπόψιν και του γεγονότος ότι τις τελευταίες βδομάδες δεκάδες συνάδελφοι, Διευθυντές, Β.Δ.Α. και Β.Δ. αφυπηρετούν πρόωρα, τότε αντιλαμβάνεται ο καθένας ότι τα περισσότερα σχολεία από τον ερχόμενο Σεπτέμβρη θα υπολειτουργούν χωρίς διεύθυνση με σοβαρότατες επιπτώσεις για τη δημόσια εκπαίδευση.

 

Προειδοποιούμε, ότι δε θα δεχτούμε σε καμιά περίπτωση να αναλάβουν επιπρόσθετα καθήκοντα συνάδελφοι Β.Δ.Α’, Β.Δ. και εκπαιδευτικοί.  Σε μια τέτοια περίπτωση η ΟΕΛΜΕΚ, για την προάσπιση της αξιοπρέπειας των μελών της και την προστασία του δημόσιου σχολείου, θα αντιδράσει με όσα μέτρα έχει στη διάθεσή της.

 

Η ΟΕΛΜΕΚ για συζήτηση και προώθηση των παραπάνω και γενικά όλων των προβλημάτων της εκπαίδευσης να ζητήσει συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

 

Ο  Πρόεδρος                                               Ο  Γεν.  Γραμματέας

Θέμης Πολυβίου                                          Δημήτρης  Ταλιαδώρος

 

Λευκωσία,  20  Ιουνίου  2013

Αρ. πρωτ.  ΠΣΓΑ ΙΟΥΝΙΟΥ 2013(ΑΠΟΦΑΣΗ ΠΑΓΟΠΟΙΗΣΗΣ ΠΡΟΑΓΩΓΩΝ)

ΠΙΣΤΟ ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΝ

 
ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΕΝΟΙΚΙΑΣΗ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΩΝ