facebook
 
 
 
 
ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ
ΔΕΛΤΙΟ
ΤΥΠΩΣΤΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΑΣ ΣΑΣ
 
Ανακοίνωση ΟΕΛΜΕΚ για την παγοποίηση των θέσεων προαγωγής και μονιμοποίησης στην Εκπαίδευση
 
 
 
 
Ημερομηνία: 25-04-2013

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Το Κ.Δ.Σ. της ΟΕΛΜΕΚ που συνήλθε σήμερα και ασχολήθηκε με την τελευταία απόφαση της Βουλής για παγοποίηση των θέσεων προαγωγής και μονιμοποίησης στην Εκπαίδευση και αποφάσισε τα παρακάτω:

 

Η απόφαση πλήττει καίρια τη Δημόσια Εκπαίδευση και θα δημιουργήσει σοβαρότατα προβλήματα στην όλη λειτουργία και στελέχωση των δημόσιων σχολείων από τον ερχόμενο Σεπτέμβρη.

 

Ιδιαίτερα καταστρατηγείται κάθε έννοια έννομης τάξης με τη μη εφαρμογή της προαγωγής των 28 συναδέλφων που παρουσιάστηκαν ενώπιον της ΕΕΥ και αφού κρίθηκαν ότι προάγονται ανακοινώθηκε η προαγωγή τους στην ιστοσελίδα της.

 

Οι παγοποιηθείσες θέσεις είναι απαραίτητες για την εκπαίδευση και ειδικά για την εύρυθμη λειτουργία των σχολείων από τον ερχόμενο Σεπτέμβρη. Κατά συνέπεια, Βουλή και Κυβέρνηση πρέπει να προχωρήσουν άμεσα στο ξεπάγωμά τους, ώστε να προχωρήσει απρόσκοπτα η διαδικασία προαγωγών.

 

Στα πλαίσια των μέτρων αντίδρασης λήφθηκαν οι παρακάτω αποφάσεις:

  • Να ζητήσουμε συνάντηση με τον ΥΠΠ και να απαιτήσουμε να δρομολογήσει τη διαδικασία εξαίρεσης από την παγοποίηση των θέσεων της Εκπαίδευσης, αφού όλοι αναγνωρίζουν ότι η παιδεία πρέπει να έχει ξεχωριστή αντιμετώπιση.
  • Να επιδιώξουμε συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, για να του αναλύσουμε την όλη κατάσταση και να ζητήσουμε τη στήριξή του.
  • Να μην αποδεκτούμε να γίνει ανάθεση καθηκόντων σε εκπαιδευτικούς από τον ερχόμενο Σεπτέμβρη, για να καλύψουν τις τεράστιες ανάγκες που θα δημιουργηθούν μέσα στα σχολεία.
  • Η Ο.Ε.Λ.Μ.Ε.Κ. για να δείξει την καλή θέλησή της τονίζει ότι  είναι διατεθειμένη να αποδεκτεί να γίνουν οι προαγωγές, έστω και χωρίς τη μισθολογική διαφοροποίηση, ώστε να στελεχωθούν έγκαιρα τα σχολεία.
  • Στα πλαίσια των ενεργειών αντίδρασής μας να διεκδικήσουμε και νομικά τη δικαίωση των επηρεαζόμενων εκπαιδευτικών.

 

Τέλος, απαιτούμε να εξαιρεθεί από την παγοποίηση η διαδικασία για μονιμοποίηση των συμβασιούχων συναδέλφων που είναι διορισμένοι έναντι μόνιμων αναγκών της εκπαίδευσης.  Η συγκεκριμένη απόφαση προκαλεί κατάφορες αδικίες.

Το Κ.Δ.Σ. θα συνέλθει σε νέα συνεδρία και αναλόγως των εξελίξεων θα καθορίσει την περαιτέρω πορεία της Οργάνωσης.

 

Ο  Πρόεδρος                                                            Ο  Γεν.  Γραμματέας

Δημήτρης Ταλιαδώρος                                                Θέμης Πολυβίου

Λευκωσία,     25  Απριλίου 2013.

ΠΙΣΤΟ ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΝ

Αρ. πρωτ.   0311-487.2013

Τ.Θ. 28917,   2084   ΑΚΡΟΠΟΛΗ,   ΛΕΥΚΩΣΙΑ

ΤΗΛ. 22- 378480 , 22-379590,        ΦΑΞ. 22-379430, 22-379550

E-MAIL: info@oelmek.com.cy Webside:   www.oelmek.com.cy

 

 
ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΕΝΟΙΚΙΑΣΗ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΩΝ