facebook
 
 
 
 
ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ
ΔΕΛΤΙΟ
ΤΥΠΩΣΤΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΑΣ ΣΑΣ
 
Η αλήθεια για τις εκδρομές στην Ελλάδα
 
 
 
 
Ημερομηνία: 07-01-2013

 

 

Η αλήθεια για τις εκδρομές στην Ελλάδα

 

Το θέμα της εκδρομής των μαθητών της Α’ τάξης Λυκείου την περίοδο των γιορτών του Πάσχα ή στο τέλος Ιουνίου επαναφέρει τις τελευταίες μέρες μερίδα του τύπου, επιρρίπτοντας μάλιστα ευθύνες σε εκπαιδευτικούς, οι οποίοι όπως διατείνονται «σε μια περίοδο κρίσης επιθυμούν να πάνε δωρεάν εκδρομή».

 Το αποκορύφωμα των σχετικών δημοσιευμάτων αποτέλεσε επιστολή που δημοσιεύτηκε στις εφημερίδες κάτω από τον τίτλο «επιστολή απόγνωσης πατέρα μαθητή για το θέμα εκδρομής μαθητών το Πάσχα».

 

Στην επιστολή υπάρχουν αβάσιμοι ισχυρισμοί όπως «οι γονείς βρίσκονται στην ανεργία και μια ομάδα καθηγητών, για να πάει εκδρομή δωρεάν προγραμματίζει ταξίδι μαθητών το Πάσχα στην Ελλάδα» ή ότι οι εκπαιδευτικοί τα πράττουν όλα αυτά «για να ταξιδεύουν δωρεάν το Πάσχα».

 Ουδέν αναληθέστερον των παραπάνω ισχυρισμών.  Για αποκατάσταση της αλήθειας και για να μη τα ρίχνουμε όλα στους εκπαιδευτικούς αναφέρουμε τα παρακάτω:

1.       Δεν είναι οι εκπαιδευτικοί που αποφασίζουν για τις εκδρομές στην Ελλάδα, αλλά με βάση τους Κανονισμούς λειτουργίας των σχολείων το Υπουργείο Παιδείας.

2.       Δεν κόπτονται οι εκπαιδευτικοί, για να πάνε δωρεάν στην Ελλάδα. Είναι ακριβώς το αντίθετο που συμβαίνει.  Συγκεκριμένα, οι  εκπαιδευτικοί είναι απρόθυμοι να πάρουν μέρος στις εκδρομές αυτές και όσοι το πράττουν είναι ύστερα από πιέσεις τόσο της διεύθυνσης του σχολείου όσο και των παιδιών, για τον απλούστατο λόγο ότι δεν θα  γίνουν οι εκδρομές χωρίς τη συμμετοχή των εκπαιδευτικών.       

3.       Οι περισσότεροι εκπαιδευτικοί τα λίγα χρήματα που παίρνουν για τα προσωπικά τους έξοδα, τα δίνουν για τα άπορα παιδιά.

4.       Σ’ όλη τη διάρκεια της εκδρομής οι εκπαιδευτικοί βρίσκονται σε διατεταγμένη υπηρεσία και κατά συνέπεια, σε εγρήγορση ανά πάσα στιγμή ολόκληρο το 24ωρο.

5.       Δεν έχουμε ένσταση λόγω της οικονομικής κρίσης να συζητηθεί  θέμα μη πραγματοποίησης των εκδρομών του Πάσχα.  Καλούμε το ΥΠΠ, ως   το αρμόδιο Υπουργείο, να καλέσει όλους τους εμπλεκόμενους φορείς   και ειδικά την ΠΣΕΜ για συζήτηση και λήψη σχετικής απόφασης.

                                   

Ο  Πρόεδρος                                                          Ο  Γεν.  Γραμματέας

Δημήτρης Ταλιαδώρος                                           Θέμης Πολυβίου

Λευκωσία,    7   Ιανουαρίου 2013.

ΠΙΣΤΟ ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΝ

Αρ. πρωτ.   103-26.2013

Τ.Θ. 28917,   2084   ΑΚΡΟΠΟΛΗ,   ΛΕΥΚΩΣΙΑ

 

ΤΗΛ. 22- 378480 , 22-379590,        ΦΑΞ. 22-379430, 22-379550

 

E-MAIL: info@oelmek.com.cy        Webside:   www.oelmek.com.cy

 
ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΕΝΟΙΚΙΑΣΗ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΩΝ