facebook
 
 
 
 
ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ
ΔΕΛΤΙΟ
ΤΥΠΩΣΤΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΑΣ ΣΑΣ
 
Ανακοίνωση για εμπρησμό σε Γυμνάσιο της Λευκωσίας
 
 
 
 
Ημερομηνία: 26-04-2023

 

 

Τ.Θ. 28917,

2084 ΑΚΡΟΠΟΛΗ, ΛΕΥΚΩΣΙΑ

ΤΗΛ. 22- 378480 , 22-379590,

ΦΑΞ. 22-379430, 22-379550

E-MAIL: info@oelmek.com.cy

Website: www.oelmek.com.cy

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η ΟΕΛΜΕΚ καταδικάζει με τον πιο έντονο τρόπο το νέο περιστατικό εμπρησμού σε Γυμνάσιο της Λευκωσίας χθες τη νύχτα, το οποίο έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά αντίστοιχων αποτρόπαιων συμβάντων την περίοδο του Πάσχα.

Τα επαναλαμβανόμενα περιστατικά βανδαλισμών και καταστροφών σε σχολεία, εκτός των ωραρίων λειτουργίας τους, καταδεικνύουν με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο την ανεπάρκεια των μέτρων προστασίας των σχολικών υποδομών, τα οποία έχουμε αναδείξει συχνά ως Οργάνωση.

Καλούμε την Πολιτεία και όλους τους αρμοδίους να λάβουν επιτέλους τα αναγκαία μέτρα προστασίας των σχολείων, που να αποτρέπουν την επανάληψη τέτοιων απαράδεκτων φαινομένων.  Γι’ αυτό τον λόγο, επικοινωνήσαμε με την Υπουργό Παιδείας, ζητώντας να τεθούν ΑΜΕΣΑ σε εφαρμογή ουσιαστικά μέτρα, όχι μόνο στα σχολεία που συνέβησαν τα τελευταία περιστατικά, αλλά γενικότερα.

Ως ΟΕΛΜΕΚ, είμαστε στη διάθεση της Πολιτείας, για να συμβάλουμε με συγκεκριμένες εισηγήσεις στην πρόληψη και αντιμετώπιση τέτοιων συμβάντων, τις οποίες σημειώνουμε ότι έχουμε καταθέσει επανειλημμένως τα τελευταία χρόνια.

Τονίζουμε, προς κάθε κατεύθυνση, ότι η Πολιτεία και η κοινωνία, στο σύνολό της, δεν μπορούν να παραμένουν θεατές της καταστροφής των σχολικών περιουσιών, τις οποίες πληρώνουν οι φορολογούμενοι πολίτες και για την αναβάθμιση των οποίων μοχθούν και μεριμνούν διαρκώς οι Διευθύνσεις και οι εκπαιδευτικοί των σχολείων, έχοντας σε πολλές περιπτώσεις την αρωγή των οικείων Συνδέσμων Γονέων και Κηδεμόνων.

 

Ο  Πρόεδρος                                               Ο  Γεν.  Γραμματέας

Κωνσταντίνος Κωνσταντινόπουλος                  Κώστας Χατζησάββας

Λευκωσία,   26  Απριλίου  2023

ΠΙΣΤΟ ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΝ

Αρ. πρωτ. 0311-309.2023(ΒΙΑ)

 
ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΕΝΟΙΚΙΑΣΗ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΩΝ