facebook
 
 
 
 
ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ
ΔΕΛΤΙΟ
ΤΥΠΩΣΤΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΑΣ ΣΑΣ
 
Ανακοίνωση για Εξετάσεις Τετραμήνων
 
 
 
 
Ημερομηνία: 10-02-2022

 

 

Τ.Θ. 28917,

2084 ΑΚΡΟΠΟΛΗ, ΛΕΥΚΩΣΙΑ

ΤΗΛ. 22- 378480 , 22-379590,

ΦΑΞ. 22-379430, 22-379550

E-MAIL: info@oelmek.com.cy

Website: www.oelmek.com.cy

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΤΕΤΡΑΜΗΝΩΝ


Μετά την ολοκλήρωση των Εξετάσεων Τετραμήνων (Α΄ Τετράμηνο), οι οποίες εφαρμόστηκαν φέτος για πρώτη φορά σε ολόκληρο το φάσμα του Λυκειακού Κύκλου, το ΚΔΣ προχώρησε σε αξιολόγηση του θεσμού και κατέληξε στα πιο κάτω:

 

1. Είναι πλέον πασιφανή τα προβλήματα που δημιουργούνται από την εφαρμογή των ενδιάμεσων Εξετάσεων Τετραμήνων (συρρίκνωση ωφέλιμου διδακτικού χρόνου, δημιουργία ενός εξαιρετικά πιεστικού σχολικού προγράμματος που έχει αρνητικό αντίκτυπο για τις σχολικές μονάδες, τους εκπαιδευτικούς και κυρίως τους/τις μαθητές/-τριες κ.ά.) και πλήρως τεκμηριωμένο το γεγονός ότι ουσιαστικά κανένας από τους στόχους που είχαν τεθεί εξαρχής από το ΥΠΠΑΝ για την εφαρμογή του εν λόγω θεσμού (π.χ. «βελτίωση μαθησιακών αποτελεσμάτων», «μείωση της παραπαιδείας», «αποφόρτιση της ύλης», «μείωση του άγχους και της πίεσης για τους/τις μαθητές/μαθήτριες», «αύξηση προσωπικού ελεύθερου χρόνου μαθητών/μαθητριών», «ώθηση στην αξιοποίηση των νέων ανατροφοδοτικών μορφών συνεχούς και δημιουργικής αξιολόγησης», «καταξίωση του σχολικού χρόνου στη συνείδηση των μαθητών/-τριών», «μετατροπή του σχολείου σε κοινότητα μάθησης και δημιουργία») δεν έχει επιτευχθεί.

 

2. Λαμβάνοντας υπόψη τα πιο πάνω αποτελέσματα από τη φετινή πλήρη εφαρμογή των ενδιάμεσων εξετάσεων  Τετραμήνων, καθώς επίσης και ενόψει της επέκτασης του θεσμού στον Γυμνασιακό Κύκλο από την επόμενη σχολική χρονιά, το ΚΔΣ της ΟΕΛΜΕΚ επαναφέρει την θέση για κατάργηση των Εξετάσεων Τετραμήνων, οι οποίες θεωρούμε ότι δεν λειτουργούν προς όφελος του Δημόσιου Σχολείου και κυρίως των μαθητών/-τριών.


3. Το ΚΔΣ της ΟΕΛΜΕΚ εξουσιοδοτεί τη Γραμματεία της Οργάνωσης να ετοιμάσει αναλυτικό υπόμνημα αναφορικά με την αξιολόγηση του εν λόγω θεσμού, το οποίο θα σταλεί στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Παιδείας και σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, συμπεριλαμβανομένου του Υπουργείου Παιδείας.

 

4. Τέλος, το ΚΔΣ της ΟΕΛΜΕΚ εξουσιοδοτεί τη Γραμματεία να προχωρήσει σε ενημερωτικές επαφές με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, οι οποίες θα ξεκινήσουν από τη Συνάντηση με την Παγκύπρια Συνομοσπονδία Γονέων Μέσης Εκπαίδευσης, που έχει ήδη οριστεί για την Παρασκευή, 11 Φεβρουαρίου 2022.  Ταυτόχρονα ζητούμε την άμεση έναρξη διαλόγου για την εξεύρεση ενός αποτελεσματικού συστήματος αξιολόγησης των μαθητών/τριών προς όφελος των ιδίων και γενικά του Δημόσιου Σχολείου.

 

 

Ο  Πρόεδρος                                                               Ο  Γεν.  Γραμματέας

Κώστας Χατζησάββας                                         Κωνσταντίνος Κωνσταντινόπουλος

Λευκωσία,   10  Φεβρουαρίου  2022.

ΠΙΣΤΟ ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΝ

Αρ. πρωτ.  0311-125.2022

 
ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΕΝΟΙΚΙΑΣΗ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΩΝ