facebook
 
 
 
 
ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ
ΔΕΛΤΙΟ
ΤΥΠΩΣΤΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΑΣ ΣΑΣ
 
Έρευνα και απόδοση ευθυνών για την αφαίρεση σελίδας, την επιλογή και αγορά του βιβλίου Αγγλικών
 
 
 
 
Ημερομηνία: 10-09-2021

 

 

Τ.Θ. 28917,

2084 ΑΚΡΟΠΟΛΗ, ΛΕΥΚΩΣΙΑ

ΤΗΛ. 22- 378480 , 22-379590,

ΦΑΞ. 22-379430, 22-379550

E-MAIL: info@oelmek.com.cy

Website: www.oelmek.com.cy

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

Η ΟΕΛΜΕΚ καταδικάζει την απαράδεκτη και καταδικαστέα οδηγία που δόθηκε από το ΥΠΠΑΝ, με την οποία ζητούσε από τους/τις Καθηγητές/τριες Αγγλικής Φιλολογίας να σκίσουν συγκεκριμένη σελίδα σχολικού βιβλίου, αφού θεωρούμε ότι τέτοιες οδηγίες δεν έχουν θέση σε ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό κράτος.

Ως Οργάνωση ζητούμε να γίνει έρευνα και να αποδοθούν ευθύνες τόσο για την απαράδεκτη αυτή οδηγία όσο και για το σύνολο της διαδικασίας που ακολουθήθηκε σχετικά με το εν λόγω βιβλίο, δηλαδή την επιλογή και την αγορά του.  Παράλληλα, θεωρούμε ότι το ΥΠΠΑΝ όφειλε να ελέγξει πριν από την αγορά του το περιεχόμενο του συγκεκριμένου βιβλίου και αν δεν τηρούνταν οι όροι εντολής του, τότε θα έπρεπε είτε να μην το αγοράσει είτε να προχωρήσει στην απόσυρσή του.

Επαναλαμβάνουμε, για πολλοστή φορά, την πάγια θέση της Οργάνωσής μας, ώστε οι αποφάσεις για εισαγωγή, συγγραφή ή απόσυρση των σχολικών βιβλίων να είναι το αποτέλεσμα της εργασίας επιστημονικών επιτροπών, πρακτική που δεν ακολουθείται εδώ και χρόνια στο εκπαιδευτικό μας σύστημα, όπου δεν υπάρχει μηχανισμός αξιολόγησης σχολικών βιβλίων. Τέλος, θεωρούμε ότι τέτοιου είδους ενέργειες μόνο ζημιά προκαλούν στο εκπαιδευτικό μας σύστημα και όχι μόνο.

 

 

Ο  Πρόεδρος                                               Ο  Γεν.  Γραμματέας

Κώστας Χατζησάββας                        Κωνσταντίνος Κωνσταντινόπουλος

Λευκωσία,    9  Σεπτεμβρίου  2021

ΠΙΣΤΟ ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΝ

Αρ. πρωτ.  0311-749.2021

 
ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΕΝΟΙΚΙΑΣΗ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΩΝ