facebook
 
 
 
 
ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ
ΔΕΛΤΙΟ
ΤΥΠΩΣΤΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΑΣ ΣΑΣ
 
Απόφαση για το θέμα «Αξιολόγηση Εκπαιδευτικών» (ΠΣΓΑ, 24 Ιουνίου 2021)
 
 
 
 
Ημερομηνία: 25-06-2021

 

 

Τ.Θ. 28917,

2084 ΑΚΡΟΠΟΛΗ, ΛΕΥΚΩΣΙΑ

ΤΗΛ. 22- 378480 , 22-379590,

ΦΑΞ. 22-379430, 22-379550

E-MAIL: info@oelmek.com.cy

Website: www.oelmek.com.cy

Απόφαση για το θέμα

«Αξιολόγηση Εκπαιδευτικών»

ΠΣΓΑ, 24 Ιουνίου 2021


Η Παγκύπρια Συνδιάσκεψη Γενικών Αντιπροσώπων της ΟΕΛΜΕΚ (ΠΣΓΑ), η οποία συνήλθε στη Χοιροκοιτία στις 24 Ιουνίου 2021, ενέκρινε το ακόλουθο ψήφισμα σχετικά με το θέμα «Αξιολόγηση Εκπαιδευτικών»:

 

Διαχρονική θέση της ΟΕΛΜΕΚ για την αξιολόγηση των Εκπαιδευτικών Λειτουργών ήταν και παραμένει η κατάργηση του υφιστάμενου αναχρονιστικού, αυταρχικού, μονοδιάστατου και αντιπαραγωγικού  συστήματος του Επιθεωρητισμού, που εφαρμόζεται από το 1976 χωρίς ουσιαστικές τροποποιήσεις, και η διαμόρφωση ενός νέου συστήματος Αξιολόγησης, που θα σέβεται πρωτίστως την αξιοπρέπεια των Εκπαιδευτικών Λειτουργών. Ενός Συστήματος που αφενός να αποβλέπει στη συνεχή βελτίωση των Εκπαιδευτικών, μέσω μιας ορθά δομημένης και διαρθρωμένης διαμορφωτικής αξιολόγησης και αφετέρου να στοχεύει στην αξιοποίησή τους με βάση την αξία, τα προσόντα, την αρχαιότητα και τις εμπειρίες τους.

 

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο η ΟΕΛΜΕΚ είναι έτοιμη να συμμετέχει, καταθέτοντας σαφείς και ξεκάθαρες θέσεις και εισηγήσεις, σε έναν συστηματικό και ουσιαστικό διάλογο επί του θέματος της αξιολόγησης των εκπαιδευτικών, στον οποίο βασικό ρόλο θα πρέπει να έχουν οι άμεσα επηρεαζόμενοι, δηλαδή οι εκπαιδευτικοί και οι Οργανώσεις που τους εκπροσωπούν.

 

Ευελπιστούμε ότι η νέα προσπάθεια του ΥΠΠΑΝ δεν θα είναι το όχημα με το οποίο θα επανέλθουν απαράδεκτες πρόνοιες που υπήρχαν σε προηγούμενα σχέδια, τα οποία η ΟΕΛΜΕΚ και οι εκπαιδευτικοί είχαν απορρίψει και θα απορρίψουν εκ νέου, αν χρειαστεί.

 

Η ΠΣΓΑ, λαμβάνοντας υπόψη τα πιο πάνω, εξουσιοδοτεί το ΚΔΣ να διαμορφώσει τις θέσεις/ εισηγήσεις που θα καταθέσει και θα διεκδικήσει η ΟΕΛΜΕΚ στον διάλογο για την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών.

 

Καθιστούμε σαφές προς πάσα κατεύθυνση, ότι η οποιαδήποτε προσπάθεια παράκαμψης των Εκπαιδευτικών Οργανώσεων στην προώθηση αλλαγών στο σύστημα αξιολόγησης θα προκαλέσουν την έντονη αντίδραση της ΟΕΛΜΕΚ. Σε τέτοια περίπτωση, η ΠΣΓΑ εξουσιοδοτεί το ΚΔΣ να προχωρήσει σε όλα τα απαραίτητα μέτρα, μη εξαιρουμένων και των δυναμικών.

 

Λευκωσία,  24  Ιουνίου  2021

Αρ. πρωτ.  ΠΣΓΑ ΙΟΥΝΙΟΥ 2021(ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ)

 
ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΕΝΟΙΚΙΑΣΗ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΩΝ