facebook
 
 
 
 
ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ
ΔΕΛΤΙΟ
ΤΥΠΩΣΤΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΑΣ ΣΑΣ
 
Οδηγίες για τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος της 11ης Νοεμβρίου 2019
 
 
 
 
Ημερομηνία: 07-11-2019

 

 

Τ.Θ. 28917,

2084 ΑΚΡΟΠΟΛΗ, ΛΕΥΚΩΣΙΑ

ΤΗΛ. 22- 378480 , 22-379590,

ΦΑΞ. 22-379430, 22-379550

E-MAIL: info@oelmek.com.cy

Website: www.oelmek.com.cy

Διευθυντές / Διευθύντριες

Καθηγητές / Καθηγήτριες

Σχολείων Μέσης, Γενικής και Τεχνικής Εκπαίδευσης

 

 

Αγαπητοί συνάδελφοι, /-ισσες,

 

Όπως είναι γνωστό, το Κ.Δ.Σ. της ΟΕΛΜΕΚ που συνήλθε στις 31 Οκτωβρίου 2019 αποφάσισε τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος, στις 11 Νοεμβρίου 2019, προκειμένου ο κλάδος να τοποθετηθεί, κατά τρόπο δημοκρατικό, για το κατά πόσο στα πλαίσια της ήδης εκφρασμένης απόφασης της Οργάνωσης κατά των εξετάσεων τετραμήνων, θα επιθυμούσε ή όχι την πραγματοποίηση απεργιών / στάσεων κατά τις ημέρες διεξαγωγής εξετάσεων  τον προσεχή Δεκέμβριο 2019.   Το Κ.Δ.Σ. της ΟΕΛΜΕΚ θεωρεί ότι το συγκεκριμένο εκπαιδευτικό ζήτημα είναι σοβαρό και συνεπώς οι όποιες αποφάσεις δεν θα πρέπει να λαμβάνονται από διάφορα ολιγομελή σώματα της ΟΕΛΜΕΚ και με παραταξιακές πλειοψηφίες, αλλά από τις έξι χιλιάδες των εκπαιδευτικών μελών της.

 

Για την ομαλή διεξαγωγή του δημοψηφίσματος, που αποφασίστηκε από το Κ.Δ.Σ. της ΟΕΛΜΕΚ, θα πρέπει να ακολουθηθούν αυστηρά, σε κάθε σχολική μονάδα, οι πιο κάτω οδηγίες/διαδικασίες, γι’ αυτό και καλούμε τους / τις Διευθυντές /-ντριες των σχολείων να μας διευκολύνουν:

 

1). Σε συνεδρία των μελών της ΟΕΛΜΕΚ, συγκροτείται αμέσως σε κάθε σχολική μονάδα τριμελής (3) Εφορευτική Επιτροπή από εκπαιδευτικούς μέλη της ΟΕΛΜΕΚ, η οποία και θα έχει την ευθύνη για τη διεξαγωγή της όλης διαδικασίας και την επιτυχή ολοκλήρωσή της.   Τα ονόματα των μελών της Εφορευτικής Επιτροπής να σταλούν μέχρι την Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2019 στα Κεντρικά Γραφεία της ΟΕΛΜΕΚ, με τηλεομοιότυπο (22-379430). Η Γραμματεία της ΟΕΛΜΕΚ παρακαλεί τους Διευθυντές / Διευθύντριες, ως Μέλη της ΟΕΛΜΕΚ, να καλέσουν συνεδρία των μελών της ΟΕΛΜΕΚ, για τον ορισμό της τριμελούς Εφορευτικής Επιτροπής.

 

2).     Η Εφορευτική Επιτροπή έχει τα εξής καθήκοντα:

  • Παραλαμβάνει από τη Γραμματεία του Σχολείου τον Ονομαστικό Κατάλογο των εκπαιδευτικών που υπηρετούν στο σχολείο και ελέγχει ποιοι/ποιες από αυτούς/-ες είναι μέλη της ΟΕΛΜΕΚ και συνεπώς έχουν δικαίωμα ψήφου. Γι’ αυτό τον σκοπό έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της Οργάνωσης Ονομαστικός Κατάλογος όλων των μελών της ΟΕΛΜΕΚ.

 

  • Από τον Ονομαστικό Κατάλογο του Σχολείου διαγράφονται όσοι και όσες δεν είναι μέλη της ΟΕΛΜΕΚ.

 

  • Διαμορφώνει την κάλπη της ψηφοφορίας και ένα εκ των τριών μελών της Εφορευτικής Επιτροπής μονογράφει όλα τα ψηφοδέλτια, τα οποία σφραγίζονται με την σφραγίδα του σχολείου.

 

  • Συντονίζει τη διαδικασία της ψηφοφορίας. Κάθε εκπαιδευτικός που προσέρχεται να ψηφίσει, υπογράφει ενώπιον της Επιτροπής στον Ονομαστικό Κατάλογο του σχολείου, όπως αυτός έχει διαμορφωθεί μετά τον έλεγχο που προηγήθηκε και ακολούθως παραλαμβάνει το ψηφοδέλτιο για να ασκήσει το δικαίωμά του.

 

  • Καταμετρά τα ψηφοδέλτια αμέσως μετά το κλείσιμο της κάλπης και συντάσσει το πρακτικό της ψηφοφορίας,(εσωκλείεται στο φάκελο με τα ψηφοδέλτια), το οποίο και αποστέλλει αμέσως στα Κεντρικά Γραφεία της ΟΕΛΜΕΚ, με τηλεομοιότυπο (22379430).  Τα ψηφοδέλτια μαζί με το πρωτότυπο πρακτικό αποστέλλονται σε κλειστό φάκελο στα Κεντρικά Γραφεία της ΟΕΛΜΕΚ.

 

Το δημοψήφισμα θα γίνει ταυτόχρονα σε όλα τα σχολεία της Κύπρου κατά τη διάρκεια του δευτέρου διαλείμματος.  Οι Εκπαιδευτικοί που υπηρετούν σε περισσότερα από ένα σχολεία θα πρέπει να ψηφίσουν στο σχολείο που θα βρίσκονται την ώρα διεξαγωγής του δημοψηφίσματος.

 

Ειδικές διευθετήσεις:

1)   Για τα Εσπερινά Γυμνάσια – Λύκεια και Εσπερινές Τεχνικές Σχολές η ψηφοφορία θα γίνει την Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2019 το πρώτο διάλειμμα. Μετά την ολοκλήρωση της ψηφοφορίας η κάλπη σφραγίζεται.  Η καταμέτρηση των ψήφων θα γίνει την Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2019 στις 11.15πμ στο σχολείο που στεγάζονται και συντάσσεται το πρακτικό της ψηφοφορίας (εσωκλείεται στο φάκελο με τα ψηφοδέλτια).

 

2)   Οι αποσπασμένοι εκπαιδευτικοί στο ΥΠΠΑΝ θα ψηφίσουν στο ισόγειο του ΥΠΠΑΝ.  Η ψηφοφορία θα αρχίσει στις 10:40πμ και θα ολοκληρωθεί στις 11:10πμ.

 

3)   Οι αποσπασμένοι εκπαιδευτικοί στο Παιδαγωγικό Ινστιτούτο (Λευκωσίας) θα ψηφίσουν στο Γυμνάσιο Λατσιών.  Η ψηφοφορία θα αρχίσει στις 10:30πμ και θα ολοκληρωθεί στις 10:50πμ.

 

4)   Οι αποσπασμένοι εκπαιδευτικοί που υπηρετούν στα Επαρχιακά Γραφεία του ΥΠΠ που εδρεύουν στη Λεμεσό, Λάρνακα και Πάφο θα ψηφίσουν στο Γυμνάσιο Ζακακίου, στο Γυμνάσιο Βεργίνας και στο Λύκειο Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ’, αντίστοιχα.  Οι εν λόγω εκπαιδευτικοί θα πρέπει να κάνουν τις απαιτούμενες διευθετήσεις ώστε να μπορέσουν να ψηφίσουν, εντός των χρονικών πλαισίων, που θα διεξαχθεί η ψηφοφορία.

 

5)   Οι εκπαιδευτικοί μέλη της ΟΕΛΜΕΚ που υπηρετούν στα ΚΙΕ, Μουσικά και Αθλητικά Σχολεία θα ψηφίσουν στους χώρους που στεγάζονται τα πιο πάνω σχολεία.

 

6)   Για τους Καθηγητές που εφημερεύουν κατά τη διάρκεια του δευτέρου διαλείμματος, να γίνουν διευθετήσεις μεταξύ των συναδέλφων ώστε και αυτοί να μπορέσουν να ψηφίσουν.

 

7)   Για τα σχολεία εκείνα τα οποία την ημέρα του δημοψηφίσματος έχει οριστεί εκδρομή, η ψηφοφορία θα γίνει την Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2019 το δεύτερο διάλειμμα.  Μετά την ολοκλήρωση της ψηφοφορίας η κάλπη σφραγίζεται και παραδίδεται στον Διευθυντή του σχολείου, ο οποίος θα πρέπει να επικοινωνήσει με τα Κεντρικά Γραφεία της ΟΕΛΜΕΚ και να την παραδώσει σε αξιωματούχο της ΟΕΛΜΕΚ.  Η καταμέτρηση θα γίνει στα Κεντρικά Γραφεία της ΟΕΛΜΕΚ.

 

8)   Για οποιεσδήποτε απορίες / διευκρινίσεις σχετικά με τη διενέργεια του δημοψηφίσματος τα μέλη της Γραμματείας της ΟΕΛΜΕΚ είναι στη διάθεσή σας.

 

 

Ο  Πρόεδρος                                                Ο  Γεν.  Γραμματέας

Κώστας Χατζησάββας                                    Κωνσταντίνος Κωνσταντίνου

Λευκωσία,   4  Νοεμβρίου 2019

ΠΙΣΤΟ ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΝ

Αρ. πρωτ. ΤΕΛΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2019

 
ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΕΝΟΙΚΙΑΣΗ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΩΝ