facebook
 
 
 
 
ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ
ΔΕΛΤΙΟ
ΤΥΠΩΣΤΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΑΣ ΣΑΣ
 
Καταχώρηση προσφυγών κατά των αποκοπών στη μισθοδοσία των μελών της ΟΕΛΜΕΚ
 
 
 
 
Ημερομηνία: 07-06-2019

 

 

Τ.Θ. 28917,

2084 ΑΚΡΟΠΟΛΗ, ΛΕΥΚΩΣΙΑ

ΤΗΛ. 22- 378480 , 22-379590,

ΦΑΞ. 22-379430, 22-379550

E-MAIL: info@oelmek.com.cy

Website: www.oelmek.com.cy

Θέμα: Καταχώρηση προσφυγών κατά των αποκοπών στη μισθοδοσία των μελών της ΟΕΛΜΕΚ

 

Αγαπητοί συνάδελφοι/-ισσες,

 

Αναφορικά με το πιο πάνω θέμα και μετά από γνωματεύσεις που λάβαμε από αριθμό δικηγορικών γραφείων, το ΚΔΣ αποφάσισε να εισηγηθεί στα μέλη της Οργάνωσης την καταχώρηση προσφυγών, μέσω των Δικηγορικών Γραφείων Χρίστου Μ. Τριανταφυλλίδη και Αρτεμίου, Πιερή & Συνεργάτες Δ.Ε.Π.Ε.

 

Ενημερωτικά σας αναφέρουμε τα πιο κάτω:

 

  1. Θα πρέπει να καταχωρηθεί μια ομαδική προσφυγή, η οποία θα προσβάλλει την αποκοπή από τη μηνιαία μισθοδοσία εκάστου μέλους για τους μήνες Απρίλιο, Μάιο και Ιούνιο.
  2. Θα πρέπει να καταχωρηθεί άλλη μια ομαδική προσφυγή, σε σχέση με την αποκοπή που διενεργείται στη μηνιαία μισθοδοσία εκάστου μέλους και αφορά αποκοπή ύψους 3% για εισφορά στο Κυβερνητικό Σχέδιο Σύνταξης.
  3. Προσφυγή δύναται να καταχωρηθεί για παράλειψη οφειλόμενης ενέργειας  αναφορικά με την  αναδρομική αναζήτηση των ποσών που έχουν ήδη αποκοπεί, καθώς  και της μη απόδοσης προσαυξήσεων. Αυτές οι προσφυγές μπορούν να καταχωρηθούν σε κατοπινό στάδιο.  Ενόψει, όμως, του γεγονότος ότι εκκρεμεί η απόφαση της Προέδρου του Διοικητικού Δικαστηρίου σε προσφυγές που αφορούν την επιστροφή αναδρομικών αποκοπών από συντάξεις βάσει νομοθεσίας που κηρύχθηκε αντισυνταγματική από άτομα που δεν είχαν αρχικά καταχωρήσει προσφυγή και δεδομένου ότι έχει ζητηθεί σύντομη εκδίκαση της Έφεσης κατά των πρόσφατων αποφάσεων της Ολομέλειας του Διοικητικού Δικαστηρίου, είναι ορθότερο να αναμένεται η έκδοση των εν λόγω αποφάσεων και ακολούθως να καταχωρηθούν οι όποιες προσφυγές.
  4. Το κόστος για κάθε μία από τις δύο προσφυγές είναι  € 35 συν ΦΠΑ. Συνεπώς, το συνολικό κόστος και για τις δύο προσφυγές συμπεριλαμβανομένου και του ΦΠΑ είναι €83. Σημειώνεται ότι τα πραγματικά έξοδα καταχώρησης των προσφυγών, καθώς και τυχόν έξοδα που θα προκύψουν στη δικαστική διαδικασία εις βάρος των αιτητών (απόσυρση προσφυγών) θα καταβληθούν από την ΟΕΛΜΕΚ. Σε περίπτωση που χρειαστεί να γίνουν επιπρόσθετες προσφυγές για τους υπόλοιπους μήνες, για τους οποίους, ενδεχομένως, να εξακολουθήσει να γίνεται αποκοπή στη μισθοδοσία μας, τότε το ποσό που θα καταβληθεί θα είναι κατά πολύ μικρότερο από το αρχικό (€83).

 

Την Δευτέρα, 10 Ιουνίου 2019, θα αποσταλούν σε όλα τα σχολεία λεπτομερείς πληροφορίες για τη διαδικασία που θα ακολουθηθεί.

 

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς,

 

 

Ο  Πρόεδρος                                                          Ο  Γεν.  Γραμματέας

Γιάννος Σωκράτους                                                Μάριος Κανικλίδης

Λευκωσία,     7  Ιουνίου  2019

ΠΙΣΤΟ ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΝ

Αρ. πρωτ.  103-610.2019

 
ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΕΝΟΙΚΙΑΣΗ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΩΝ