facebook
 
 
 
 
ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ
ΔΕΛΤΙΟ
ΤΥΠΩΣΤΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΑΣ ΣΑΣ
 
Πρόσκληση Εκπαιδευτικών Οργανώσεων για επείγουσα συνάντηση με Υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού
 
 
 
 
Ημερομηνία: 16-07-2018

 

Λευκωσία, 16 Ιουλίου 2018

 

Υπουργό Παιδείας & Πολιτισμού

κ. Κώστα Χαμπιαούρη

Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού

Λευκωσία

ΔΙΑ ΧΕΙΡΟΣ

 

Θέμα: Πρόσκληση για επείγουσα συνάντηση

 

Έντιμε κύριε Υπουργέ,

 

Ο εκπαιδευτικός κόσμος μαζικά και δυναμικά, σε συνθήκες καύσωνα, απαίτησε στην πορεία διαμαρτυρίας που έγινε την περασμένη Παρασκευή, 13 Ιουλίου 2018, την επαναφορά των δημοκρατικών διαδικασιών στην Εκπαίδευση, την απόσυρση των ετσιθελικών και χωρίς διάλογο αποφάσεων, αλλά και τον σεβασμό της αξιοπρέπειας των εκπαιδευτικών και των Οργανώσεών τους. Τα αδιαπραγμάτευτα αυτά μηνύματα των χιλιάδων εκπαιδευτικών, οφείλουμε, ως ηγεσίες, να τα μεταφέρουμε με τον πιο επίσημο τρόπο σε σας (επισυνάπτεται το Ψήφισμα της Πορείας Διαμαρτυρίας).

Ως εκ τούτου, σας προσκαλούμε σε επείγουσα συνάντηση, την Τρίτη, 17 Ιουλίου 2018, στα γραφεία της ΟΕΛΜΕΚ με σκοπό να συζητήσουμε τη διαδικασία και τις προϋποθέσεις του διαλόγου, όπως αυτές προβλέπονται στο υφιστάμενο θεσμικό πλαίσιο. Την ώρα της συνάντησης δεν την καθορίζουμε και την αφήνουμε σε σας, ανάλογα με το πρόγραμμά σας, κάτι που σημαίνει ότι οποιαδήποτε ώρα μπορείτε, εμείς θα είμαστε στη διάθεσή σας.

Στη συνάντηση θα παρευρίσκονται εκ μέρους των Εκπαιδευτικών Οργανώσεων ο Πρόεδρος και ο Γενικός Γραμματέας της κάθε Οργάνωσης. Θα προσκληθεί, επίσης, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας, η οποία έχει την κατά νόμο ευθύνη για τη στελέχωση των σχολείων.

Τέλος, επισυνάπτουμε το Καταστατικό και τους Κανονισμούς της ΜΕΠΕΥ, που αποτελεί το επίσημο όργανο συλλογικών διαβουλεύσεων μεταξύ της Κυβέρνησης, ως εργοδότη και του συνόλου των Εκπαιδευτικών Λειτουργών, για τη ρύθμιση των γενικών όρων απασχόλησης στον τομέα της Δημόσιας Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας, μέσω των Συνδικαλιστικών τους Οργανώσεων (ΠΟΕΔ, ΟΕΛΜΕΚ, ΟΛΤΕΚ).

 

Με τη βεβαιότητα ότι θα ανταποκριθείτε θετικά στην πρόσκλησή μας, ευχαριστούμε και διατελούμε,

 

Με τιμή,

 

Ο Πρόεδρος ΟΕΛΜΕΚ,    Ο Πρόεδρος ΠΟΕΔ           Ο Πρόεδρος ΟΛΤΕΚ,

Γιάννος Σωκράτους         Φίλιος Φυλακτού          Παναγιώτης Λυσάνδρου

 

ΠΙΣΤΟ ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΝ

Αρ. πρωτ.  011-865.2018



 
πίσω στις ανακοινώσεις
 
 
ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΕΝΟΙΚΙΑΣΗ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΩΝ