facebook
 
 
 
 
ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ
ΔΕΛΤΙΟ
ΤΥΠΩΣΤΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΑΣ ΣΑΣ
 
Προκλητικός και απαράδεκτος ο Υπουργός Παιδείας οδηγεί την Παιδεία σε μετωπική σύγκρουση
 
 
 
 
Ημερομηνία: 03-07-2018

 

 

Λευκωσία, 2 Ιουλίου 2018

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Προκλητικός και απαράδεκτος ο Υπουργός Παιδείας,

οδηγεί την Παιδεία σε  μετωπική σύγκρουση!


Μετά τη συνάντηση των τριών Εκπαιδευτικών Οργανώσεων ΟΕΛΜΕΚ-ΠΟΕΔ-ΟΛΤΕΚ με τον Υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού κ. Κώστα Χαμπιαούρη, σχετικά με τη στελέχωση των σχολείων ενόψει της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς, οι Εκπαιδευτικές Οργανώσεις δηλώνουν τα ακόλουθα:

 

  1. Είναι πρωτοφανής και πρωτόγνωρη η προχειρότητα με την οποία το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού αντιμετωπίζει, για πολλοστή φορά το τελευταίο χρονικό διάστημα, σοβαρά εκπαιδευτικά θέματα, όπως για παράδειγμα αυτό του εκπαιδευτικού προγραμματισμού και της έγκαιρης στελέχωσης των σχολικών μονάδων.
  2. Οι προφορικές προτάσεις που έθεσε ο Υπουργός Παιδείας αιφνιδιαστικά και απρόκλητα ενώπιον των Εκπαιδευτικών Οργανώσεων, με πρόσχημα τον δήθεν εξορθολογισμό της αξιοποίησης του εκπαιδευτικού προσωπικού, υποβαθμίζουν την ποιότητα της παρεχόμενης εκπαίδευσης, τη στιγμή που το Εκπαιδευτικό Σύστημα βρίσκεται σε τροχιά εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης. Ταυτόχρονα, οι συγκεκριμένες προτάσεις χαρακτηρίζονται από έλλειψη σοβαρής τεκμηρίωσης και έγιναν στη βάση στοιχείων που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.
  3. Η καταστρατήγηση του για δεκαετίες θεσμοθετημένου και συνταγματικά ρυθμισμένου θεσμικού διαλόγου δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή και συνεπώς ούτε η απόφαση του Υπουργού Παιδείας να προωθήσει εντός 48 ωρών τις συγκεκριμένες προτάσεις στο Υπουργικό Συμβούλιο.
  4. Δεν πρόκειται να αποδεχθούν τετελεσμένα που πλήττουν τη δημόσια εκπαίδευση και προειδοποιούν για δυναμική αντίδραση σε περίπτωση που υιοθετηθούν οι προκλητικές και άκρως απαράδεκτες θέσεις του Υπουργού Παιδείας.

 

 

ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ

ΟΕΛΜΕΚ – ΠΟΕΔ - ΟΛΤΕΚ

Αρ. πρωτ.  0311-821.2018 (ΣΤΕΛΕΧΩΣΗ ΥΠΠ)

 
ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΕΝΟΙΚΙΑΣΗ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΩΝ