facebook
 
 
 
 
ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ
ΔΕΛΤΙΟ
ΤΥΠΩΣΤΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΑΣ ΣΑΣ
 
Σχολική παραβατικότητα – Κανονισμοί Λειτουργίας των Σχολείων
 
 
 
 
Ημερομηνία: 20-06-2013

 

 

Τ.Θ. 28917,

2084 ΑΚΡΟΠΟΛΗ, ΛΕΥΚΩΣΙΑ

ΤΗΛ. 22- 378480 , 22-379590,

ΦΑΞ. 22-379430, 22-379550

E-MAIL: info@oelmek.com.cy

Webside: www.oelmek.com.cy

 

Απόφαση ΠΣΓΑ 20ης Ιουνίου 2013 για τη Σχολική παραβατικότητα – Κανονισμοί  Λειτουργίας  των Σχολείων


Η παραβατικότητα στα σχολεία για την Οργάνωσή μας είναι μείζον ζήτημα, όπως είναι μείζον και για την κοινωνία. Η ασφάλεια των μαθητών, αλλά και των καθηγητών κατά τη διάρκεια του εκπαιδευτικού τους έργου, έτσι, ώστε να επιτελούν τα καθήκοντά τους απρόσκοπτα, είναι για την ΟΕΛΜΕΚ εκ των ων ουκ άνευ .

 

Δυστυχώς οι σημερινοί Κανονισμοί Λειτουργίας των Σχολείων , οι οποίοι θεσπίστηκαν το 2005 από τη Βουλή των Αντιπροσώπων, δεν έχουν όλα αυτά τα χρόνια επιφέρει βελτίωση της λειτουργίας της σχολικής μονάδας.  Τουναντίον το έργο των εκπαιδευτικών έχει γίνει ακόμη πιο δύσκολο, αφού τα τελευταία χρόνια παρατηρείται ανησυχητική αύξηση των κρουσμάτων βίας και αντικοινωνικής συμπεριφοράς, ιδιαίτερα μάλιστα εις βάρος των εκπαιδευτικών .

Οι παρόντες Κανονισμοί Λειτουργίας των σχολείων παρουσιάζουν έντονα ανασταλτικό χαρακτήρα επιβολής ποινών, πράγμα, το οποίο, στα πλαίσια του πνεύματος της επιείκειας, που υπάρχει στα σχολεία μας, τους καθιστά αναποτελεσματικούς .

 

Συγκεκριμένο παράδειγμα αποτελεί η παράνομη χρήση κινητών τηλεφώνων από τους μαθητές στις αίθουσες διδασκαλίας κατά τη διάρκεια των μαθημάτων, παρόλο που οι Κανονισμοί το απαγορεύουν αυστηρά.  Η Οργάνωση μας εισηγείται:

 

-      Τροποποίηση των σχετικών Κανονισμών, έτσι, ώστε τα κινητά να μη βρίσκονται στην κατοχή των μαθητών, αλλά έξω από τις αίθουσες διδασκαλίας σε ειδικά διαμορφωμένες θυρίδες .

 

Το αίτημα επομένως της ΟΕΛΜΕΚ είναι ότι θα πρέπει να συσταθεί άμεσα Επιτροπή με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων φορέων με στόχο την αξιολόγηση των υπαρχόντων Κανονισμών. Σκοπός της αξιολόγησης αυτής θα είναι η τροποποίησή τους, όπου αυτό επιβάλλεται, έτσι , ώστε να γίνουν πιο αποτελεσματικοί .

 

Ο  Πρόεδρος                                               Ο  Γεν.  Γραμματέας

Θέμης Πολυβίου                                          Δημήτρης  Ταλιαδώρος

Λευκωσία,   20  Ιουνίου   2013.

 

Αρ. πρωτ.   ΠΣΓΑ ΙΟΥΝΙΟΥ 2013(ΑΠΟΦΑΣΗ ΠΑΡΑΒΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ-ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΣΧΟΛΕΙΩΝ)

ΠΙΣΤΟ ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΝ

 
ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΕΝΟΙΚΙΑΣΗ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΩΝ