facebook
 
 
 
 
ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ
ΔΕΛΤΙΟ
ΤΥΠΩΣΤΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΑΣ ΣΑΣ
 
Καταδίκη της ανακήρυξης του Ψευδοκράτους
 
 
 
 
Ημερομηνία: 15-11-2021

 

 

Τ.Θ. 28917,

2084 ΑΚΡΟΠΟΛΗ, ΛΕΥΚΩΣΙΑ

ΤΗΛ. 22- 378480 , 22-379590,

ΦΑΞ. 22-379430, 22-379550

E-MAIL: info@oelmek.com.cy

Website: www.oelmek.com.cy

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Καταδίκη της ανακήρυξης του Ψευδοκράτους

 

Συμπληρώνονται φέτος τριάντα οκτώ χρόνια από την ημέρα που ο τότε ηγέτης της Τουρκοκυπριακής Κοινότητας, Ραούφ Ντενκτάς, προχώρησε στην παράνομη ανακήρυξη της λεγόμενης «Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου», του τουρκοκυπριακού ψευδοκράτους. Το ημερολόγιο έγραφε 15 Νοεμβρίου 1983, όταν το εγκάθετο στην Άγκυρα καθεστώς, προχωρούσε στην παράνομη ανακήρυξη του κατεχόμενου τμήματος της Βόρειας Κύπρου σε δήθεν κράτος, με τις εντολές ασφαλώς της Άγκυρας, αλλά και την ανοχή των υψηλών προστατών της.

 

Χωρίς αμφιβολία, η ενέργεια αυτή εντασσόταν στους ευρύτερους μακροχρόνιους πολιτικούς σχεδιασμούς της Τουρκίας για διχοτόμηση της Κύπρου και για de facto αναγνώριση των τετελεσμένων της εισβολής. Ωστόσο, αυτό το παράνομο μόρφωμα, το ψευδοκράτος, δεν έτυχε της διεθνούς αναγνώρισης, όπως ήταν και ο επιδιωκόμενος στόχος της Τουρκίας. Αντίθετα, αυτή η ενέργεια καταδικάστηκε από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, ενώ και το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, έχει αποφανθεί πως το ψευδοκράτος είναι ανύπαρκτο και αποτελεί υποτελή στην Τουρκία διοίκηση.



Χρέος όλων των πολιτών αυτού του νησιού είναι να αγωνιστούμε με όλες μας τις δυνάμεις, προκειμένου να παραδώσουμε στις επερχόμενες γενιές μια πατρίδα ελεύθερη, ενωμένη, μια πατρίδα κοινή για Ελληνοκύπριους, Τουρκοκύπριους, Λατίνους, Μαρωνίτες και Αρμένιους, χωρίς ξένα στρατεύματα, εποίκους, εγγυήσεις και στρατό κατοχής, χωρίς διαχωριστικές γραμμές, χωρίς μίση, πάθη και μισαλλοδοξίες. Η Παιδεία και η Εκπαίδευση για την Ειρήνη μπορούν να αποτελέσουν σημαντικό κεφάλαιο για την επίτευξη του πιο πάνω χρέους.

 

 

Ο  Πρόεδρος                                           Ο  Γεν.  Γραμματέας

Κώστας Χατζησάββας                      Κωνσταντίνος Κωνσταντινόπουλος

Λευκωσία,    15  Νοεμβρίου  2021

ΠΙΣΤΟ ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΝ

Αρ. πρωτ.   103-1124.2021(ΨΕΥΔΟΚΡΑΤΟΣ)

 
ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΕΝΟΙΚΙΑΣΗ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΩΝ