facebook
 
 
 
 
ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ
ΔΕΛΤΙΟ
ΤΥΠΩΣΤΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΑΣ ΣΑΣ
 
Προβλήματα δυσλειτουργίας στις σχολικές μονάδες λόγω αποσπάσεων Β.Δ ή Β.Δ.Α΄ στο ΥΠΠΑΝ
 
 
 
 
Ημερομηνία: 13-08-2021

 

 

Τ.Θ. 28917,

2084 ΑΚΡΟΠΟΛΗ, ΛΕΥΚΩΣΙΑ

ΤΗΛ. 22- 378480 , 22-379590,

ΦΑΞ. 22-379430, 22-379550

E-MAIL: info@oelmek.com.cy

Website: www.oelmek.com.cy

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

Μέσα από την τελευταία ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας, με ημερομηνία 5.8.2021, που αφορούσε τις τοποθετήσεις Εκπαιδευτικών Μέσης Γενικής Εκπαίδευσης στα σχολεία, έχει διαπιστωθεί ότι αρκετοί Βοηθοί Διευθυντές παραμένουν παρά την προαγωγή τους σε Βοηθό Διευθυντή ή Βοηθό Διευθυντή Α΄ σε θέση απόσπασης αντί να αναλάβουν διοικητικά καθήκοντα σε σχολικές μονάδες ή έχουν τοποθετηθεί κατά ένα μέρος σε Σχολεία ενώ για το υπόλοιπο μέρος  αποσπάστηκαν στο Υπουργείο Παιδείας.

Η Οργάνωσή μας  δια της παρούσας ανακοίνωσης εκφράζει την κάθετη διαφωνία της με αυτή την πολιτική του ΥΠΠΑΝ. Η πρακτική της μερικής απόσπασης Βοηθών Διευθυντών δεν εξυπηρετεί επουδενί τα Σχολεία στα οποία τοποθετούνται, αφού είναι εξαιρετικά δύσκολο να αναλάβουν είτε διοικητικά καθήκοντα, είτε καθήκοντα συντονιστή ειδικότητας σε μια σχολική μονάδα, με αποτέλεσμα να  επιβαρύνονται  άλλοι  Βοηθοί  Διευθυντές.

Υπενθυμίζουμε ότι πάγια θέση της Οργάνωσής μας για το θέμα αυτό,  είναι ότι το Διευθυντικό προσωπικό πρέπει να βρίσκεται στα Σχολεία για ενάσκηση των καθηκόντων του όπως  προνοούνται μέσα από τα σχέδια υπηρεσίας και όχι αποσπασμένο είτε στο ΥΠΠΑΝ  είτε σε κάποια άλλη υπηρεσία. Οι αυξημένες απαιτήσεις  στις σχολικές μονάδες λόγω των πολλαπλών πρόσθετων καθηκόντων που επιφορτίζονται οι  Βοηθοί Διευθυντές, καθώς και διαχείριση προβλημάτων, όπως η Πανδημία του Covid-19 τα τελευταία χρόνια και όχι μόνο, καθιστούν το έργο των Βοηθών Διευθυντών εξαιρετικά δύσκολο και απαιτούν την πλήρη τοποθέτησή τους στα σχολεία.

Ως εκ τούτου, αυτό που απαιτούμε ως ΟΕΛΜΕΚ είναι ενίσχυση των Σχολικών Μονάδων σε Διευθυντικό προσωπικό πράγμα το οποίο επιτυγχάνεται με την τοποθέτηση των  Βοηθών Διευθυντών  στα Σχολεία και όχι με την απόσπασή τους στο ΥΠΠΑΝ. Καλούμε, συνεπώς, τον Υπουργό Παιδείας να εξετάσει με τη δέουσα  προσοχή τα προβλήματα δυσλειτουργίας  που προκαλούνται στις σχολικές μονάδες είτε με τη μερική είτε με την πλήρη απόσπαση των Βοηθών Διευθυντών ή Βοηθών Διευθυντών Α΄ στο ΥΠΠΑΝ  και να προβεί σε κάθε ενέργεια, το συντομότερο δυνατόν, προς επίλυση του σοβαρού αυτού ζητήματος.

 

Ο  Πρόεδρος                                                         Ο  Γεν.  Γραμματέας

Κώστας Χατζησάββας                                     Κωνσταντίνος  Κωνσταντινόπουλος

Λευκωσία,  12η Αυγούστου 2021

Πιστό αντίγραφον

 
ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΕΝΟΙΚΙΑΣΗ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΩΝ