facebook
 
 
 
 
ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ
ΔΕΛΤΙΟ
ΤΥΠΩΣΤΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΑΣ ΣΑΣ
 
Απόφαση για το «συνταξιοδοτικό» (ΠΣΓΑ, 24 Ιουνίου 2021)
 
 
 
 
Ημερομηνία: 25-06-2021

 

 

Τ.Θ. 28917,

2084 ΑΚΡΟΠΟΛΗ, ΛΕΥΚΩΣΙΑ

ΤΗΛ. 22- 378480 , 22-379590,

ΦΑΞ. 22-379430, 22-379550

E-MAIL: info@oelmek.com.cy

Website: www.oelmek.com.cy

Απόφαση για το «συνταξιοδοτικό»

ΠΣΓΑ – 24 ΙΟΥΝΙΟΥ 2021


Η Παγκύπρια Συνδιάσκεψη Γενικών Αντιπροσώπων της ΟΕΛΜΕΚ (ΠΣΓΑ), η οποία συνήλθε στη Χοιροκοιτία στις 24 Ιουνίου 2021, ενέκρινε το ακόλουθο ψήφισμα σχετικά με το θέμα «Συνταξιοδοτικό»:

Στις 20 Μαΐου 2021 υπογράφηκε η Συμφωνία Πλαίσιο για τα Συνταξιοδοτικά Ωφελήματα των εργοδοτούμενων του Δημόσιου Τομέα, μεταξύ του Υπουργού Οικονομικών και των Συνδικαλιστικών Οργανώσεων του Κρατικού Τομέα ΟΕΛΜΕΚ, ΠΑΣΥΔΥ, ΠΟΕΔ, ΟΛΤΕΚ, Συνδέσμου Αστυνομικών Κύπρου.

Η υπογραφή της Συμφωνίας Πλαίσιο συνιστά αναμφίβολα ένα αποφασιστικό βήμα για την επίλυση του Συνταξιοδοτικού Ζητήματος και την άρση της αδικίας που υφίστανται οι συνάδελφοί μας που μονιμοποιήθηκαν κατά / ή μετά την 1/10/2011.

Οι βασικές πρόνοιες της Συμφωνίας Πλαίσιο είναι οι ακόλουθες:

-        Ένταξη όλων των επηρεαζόμενων εκπαιδευτικών σε Κρατικό Συνταξιοδοτικό Σχέδιο.

-        Ίδια συνταξιοδοτικά δικαιώματα για όλους.

-        Καταβολή ίδιας συνεισφοράς ύψους 5% για όλους.

-        Αναγνώριση ολόκληρης της προϋπηρεσίας με οποιοδήποτε καθεστώς ως συντάξιμης.

-        Ένταξη στο Ταμείο Σύνταξης Χηρών και Ορφανών.

-        Τερματισμός της φορολόγησης του εφάπαξ για όλους.

Η υπογραφή της Συμφωνίας Πλαίσιο είναι το αποτέλεσμα της διαρκούς προσπάθειας που κατέβαλε η ΟΕΛΜΕΚ τα τελευταία χρόνια, σε στενή και αγαστή συνεργασία με τις άλλες Συνδικαλιστικές Οργανώσεις του Κρατικού Τομέα, η οποία οικοδομήθηκε συστηματικά από την Οργάνωσή μας.

Ο ρόλος της ΟΕΛΜΕΚ στην πορεία μέχρι την υπογραφή της Συμφωνίας Πλαίσιο ήταν καθοριστικός και το αποτέλεσμα δικαιώνει τη σταθερή προσήλωσή της τα τελευταία χρόνια στο στόχο για ένταξη όλων των συναδέλφων σε κρατικό συνταξιοδοτικό σχέδιο και για εξασφάλιση ισότιμων συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων για όλους. Στόχος της ΟΕΛΜΕΚ, μετά την υπογραφή της Συμφωνίας Πλαίσιο, είναι να προωθηθεί άμεσα το σχετικό Νομοσχέδιο στη Βουλή και ακολούθως να ψηφιστεί. Ταυτόχρονα, θα συνεχιστούν οι προσπάθειες για την κάλυψη των εκπαιδευτικών εκείνων που έχουν αφυπηρετήσει χωρίς τη λήψη συνταξιοδοτικών ωφελημάτων.

 

Η ΠΣΓΑ της ΟΕΛΜΕΚ εξουσιοδοτεί το ΚΔΣ να παρακολουθεί στενά τη διαδικασία ετοιμασίας και κατάθεσης των Νομοσχεδίων στη Βουλή και να προβεί σε όλες τις δέουσες ενέργειες για να προωθηθεί η ψήφισή τους πριν από το τέλος του 2021.

 

Λευκωσία,  24  Ιουνίου  2021

Αρ. πρωτ.  ΠΣΓΑ ΙΟΥΝΙΟΥ 2021(ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΙΚΟ)

 
ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΕΝΟΙΚΙΑΣΗ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΩΝ