facebook
 
 
 
 
ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ
ΔΕΛΤΙΟ
ΤΥΠΩΣΤΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΑΣ ΣΑΣ
 
Απόφαση ΠΣΓΑ 16ης Δεκεμβρίου 2021 για τις εξετάσεις ΓΆ Λυκείου και Χρονοδιαγράμματα
 
 
 
 
Ημερομηνία: 21-12-2021

 

 

Τ.Θ. 28917,

2084 ΑΚΡΟΠΟΛΗ, ΛΕΥΚΩΣΙΑ

ΤΗΛ. 22- 378480 , 22-379590,

ΦΑΞ. 22-379430, 22-379550

E-MAIL: info@oelmek.com.cy

Website: www.oelmek.com.cy

Απόφαση για «Εξετάσεις

ΓΆ Λυκείου και Χρονοδιαγράμματα»

ΠΣΓΑ, 16 Δεκεμβρίου 2021

 

Η Παγκύπρια Συνδιάσκεψη Γενικών Αντιπροσώπων της ΟΕΛΜΕΚ (ΠΣΓΑ), η οποία συνήλθε στη Χοιροκοιτία στις 16 Δεκεμβρίου 2021, αφού συζήτησε το θέμα των Εξετάσεων της ΓΆ Λυκείου και των σχετικών Χρονοδιαγραμμάτων κατέληξε στα πιο κάτω:

 

Η ΠΣΓΑ της ΟΕΛΜΕΚ που συνήλθε στις 24 Ιουνίου 2021, είχε καλέσει τον Υπουργό Παιδείας να καταθέσει πρόταση στη Βουλή για εφαρμογή του υφιστάμενου θεσμού των  Παγκύπριων Εξετάσεων για μια ακόμα χρονιά και για αναστολή των Ενιαίων Απολυτήριων Εξετάσεων τετραμήνων για τη ΓΆ Λυκείου, θέση την οποία δεν εισάκουσε.

 

Οι εξελίξεις που ακολούθησαν από την αρχή της σχολικής χρονιάς δικαίωσαν το αίτημα της Οργάνωσής μας για αναστολή που είχαμε έγκαιρα καταθέσει.  Σημειώνουμε αρχικά τα μεγάλα προβλήματα που προκαλεί η διεξαγωγή των τριών εξετάσεων στη ΓΆ Λυκείου, ιδιαίτερα μέσα στις συνθήκες της πανδημίας που βιώνουμε. Tα αυξημένα εξωδιδακτικά καθήκοντα των εκπαιδευτικών για έλεγχο των μαθητών δυσχεραίνουν την ομαλή διεξαγωγή της εκπαιδευτικής διαδικασίας και οδήγησαν στην απώλεια πολύτιμου διδακτικού χρόνου, ενώ η αύξηση των κρουσμάτων που καταγράφεται το τελευταίο χρονικό διάστημα με τις νέες παραλλαγές του covid-19 αναμένεται να προκαλέσει μεγάλες δυσκολίες και στη διεξαγωγή των εξετάσεων. Επισημαίνουμε, επίσης, ότι δεν έγινε η δέουσα προσαρμογή της διδακτέας ύλης στον ωφέλιμο διδακτικό χρόνο, γεγονός που προκάλεσε όλο αυτό το διάστημα αφόρητη πίεση στους διδάσκοντες και στους μαθητές.

 

Η Οργάνωσή μας από τον Αύγουστο επεσήμανε, ταυτόχρονα, τα προβλήματα που θα προκαλούσαν τα ασφυκτικά χρονοδιαγράμματα που εφαρμόζονται φέτος για την       ΓΆ Λυκείου. Τα προβλήματα που προκύπτουν διαφάνηκαν ήδη στην εγκύκλιο ημερομηνίας 11/8/2021, που απέστειλε το ΥΠΠΑΝ για την έναρξη της φετινής σχολικής χρονιάς, για τα οποία η ΟΕΛΜΕΚ προέβη σε σειρά ενεργειών όλο το προηγούμενο διάστημα. Λαμβάνοντας υπόψη όλα τα πιο πάνω, η ΠΣΓΑ της ΟΕΛΜΕΚ θεωρεί ότι οι Ενιαίες Απολυτήριες εξετάσεις τετραμήνων για τη ΓΆ Λυκείου θα έπρεπε να είχαν ανασταλεί.

 

Η ΠΣΓΑ εξουσιοδοτεί το ΚΔΣ της ΟΕΛΜΕΚ για τη λήψη των αναγκαίων μέτρων, μη εξαιρουμένων και των δυναμικών, σε περίπτωση που το ΥΠΠΑΝ δεν προχωρήσει στην επίλυση των προβλημάτων που παρατηρήθηκαν με τα χρονοδιαγράμματα για τις απολυτήριες εξετάσεις ΒΆ τετραμήνου σε σχέση με τις Παγκύπριες Εξετάσεις για σκοπούς πρόσβασης, καθώς επίσης και σε οποιαδήποτε προσπάθεια γίνει για διαφοροποίηση των εργασιακών συνθηκών των εκπαιδευτικών.

 

Ο  Πρόεδρος                                                        Ο  Γεν. Γραμματέας

Κώστας Χατζησάββας                                 Κωνσταντίνος Κωνσταντινόπουλος

Λευκωσία,  16 Δεκεμβρίου  2021

Αρ. πρωτ.  ΠΣΓΑ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2021(ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΓΆ ΛΥΚΕΙΟΥ)

 
ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΕΝΟΙΚΙΑΣΗ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΩΝ