facebook
 
 
 
 
ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ
ΔΕΛΤΙΟ
ΤΥΠΩΣΤΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΑΣ ΣΑΣ
 
Οδηγίες ΟΕΛΜΕΚ προς τα μέλη της για τη λειτουργία των σχολείων από τη Δευτέρα, 8 Μαρτίου 2021
 
 
 
 
Ημερομηνία: 06-03-2021

 

 

Τ.Θ. 28917,

2084 ΑΚΡΟΠΟΛΗ, ΛΕΥΚΩΣΙΑ

ΤΗΛ. 22- 378480 , 22-379590,

ΦΑΞ. 22-379430, 22-379550

E-MAIL: info@oelmek.com.cy

Website: www.oelmek.com.cy

Διευθυντές / Διευθύντριες

Καθηγητές / Καθηγήτριες

Σχολείων Μέσης Γενικής και Τεχνικής Εκπαίδευσης

 

Οδηγίες ΟΕΛΜΕΚ προς τα μέλη της για τη λειτουργία των σχολείων από τη Δευτέρα, 8 Μαρτίου 2021

 

Αγαπητοί/ες συνάδελφοι/-σσες,

 

Σε συνέχεια της ανακοίνωσης που εξέδωσε η ΟΕΛΜΕΚ την Πέμπτη, 4 Μαρτίου 2021, της τηλεδιάσκεψης που πραγματοποιήθηκε με τον Σύνδεσμο Διευθυντών την Παρασκευή, 5 Μαρτίου 2021, καθώς και επαφών που είχε η Οργάνωση με το ΥΠΠΑΝ, επικοινωνούμε μαζί σας για να σας μεταφέρουμε  ενόψει της λειτουργίας των σχολείων από τη Δευτέρα, 8 Μαρτίου 2021, τα εξής:

 

1. Επισημαίνουμε, για μία ακόμα φορά, ότι η εξ αποστάσεως εκπαίδευση δεν αποτελεί εναλλακτική επιλογή διδασκαλίας για όσους μαθητές απουσιάζουν για τον οποιοδήποτε λόγο από το σχολείο, αλλά ότι εφαρμόζεται μόνο στις πιο κάτω περιπτώσεις, που καθορίζονται σαφώς στο Πλαίσιο Δράσης που εξέδωσε το ίδιο το ΥΠΠΑΝ για την εφαρμογή της σύγχρονης και ασύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης στις 10 Νοεμβρίου 2021:

 

(α).       Απουσία αριθμού μαθητών/-τριών για λόγους υγειονομικής προστασίας, προκειμένου να παραμείνουν σε κατ’ οίκον περιορισμό, μετά από οδηγίες των Υγειονομικών Αρχών και του σχολείου.

(β).       Απουσία ολόκληρου τμήματος ή αριθμού τμημάτων του σχολείου για λόγους υγειονομικής προστασίας, προκειμένου να παραμείνουν σε κατ’ οίκον περιορισμό, μετά από οδηγίες των Υγειονομικών Αρχών και του σχολείου.

 

Ως εκ τούτου, τονίζουμε ότι:

 

●       Η εξ αποστάσεως εκπαίδευση αφορά ΜΟΝΟ όσους μαθητές έχουν τεθεί από τις Υγειονομικές Αρχές σε κατ’ οίκον περιορισμό ως φορείς του COVID-19 ή ως επαφές κρουσμάτων COVID-19, με τον τρόπο που γινόταν από την αρχή της σχολικής χρονιάς.

 

●       Για οποιουσδήποτε άλλους λόγους απουσίας μαθητών από το σχολείο, συμπεριλαμβανομένης και της μη προσκόμισης αρνητικού rapid test αντιγόνου, δεν προβλέπεται η παροχή εξ αποστάσεως εκπαίδευσης. Συνεπώς, για αυτές τις περιπτώσεις απουσίας μαθητών, καλούνται οι συνάδελφοι να μην προβαίνουν στη χρήση της σύγχρονης (υβριδικής) εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, αλλά θα μπορούσαν, έστω και αν δεν είναι υποχρεωμένοι, να στηρίζουν τους μαθητές μέσω της ασύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης (ανάρτηση-αποστολή υλικού μαθημάτων).

 

2. Ταυτόχρονα, ως ΟΕΛΜΕΚ εκφράσαμε ήδη την απόλυτη στήριξη προς τις Διευθύνσεις των σχολείων και τους εκπαιδευτικούς, την οποία θα παρέχουμε με όποιο μέσο χρειαστεί, νομικό ή άλλο και καλέσαμε τους αρμόδιους φορείς (ΥΠΠΑΝ, Αστυνομία, Νομική Υπηρεσία κ.ά.) να αναλάβουν τις ευθύνες που τους αναλογούν για την προστασία των Διευθύνσεων και του προσωπικού των σχολείων. Σε τηλεδιάσκεψη της ΟΕΛΜΕΚ με τον Σύνδεσμο Διευθυντών, που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή, 5/3/2021, συζητήθηκαν τα ζητήματα που προκύπτουν ενόψει της ερχόμενης Δευτέρας και τα αιτήματα των Διευθυντών, τα οποία μεταφέρθηκαν αμέσως από την Οργάνωσή μας προς τον Υπουργό Παιδείας Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας και τον Διευθυντή Μέσης Εκπαίδευσης, οι οποίοι δεσμεύτηκαν να προβούν σε σχετικές ενέργειες.

 

3. Τέλος, θα θέλαμε για μία ακόμα φορά να συγχαρούμε όλους τους συναδέλφους, Διευθύνσεις και Καθηγητές/τριες, για το εξαιρετικό έργο που έχουν επιτελέσει όλη αυτή τη δύσκολη περίοδο της πανδημίας, για τον επαγγελματισμό, την προσαρμοστικότητα  και την υπευθυνότητά τους.

 

 

Ο  Πρόεδρος                                                Ο  Γεν.  Γραμματέας

Θέμης Πολυβίου                                 Κωνσταντίνος Κωνσταντινόπουλος

Λευκωσία,     6  Μαρτίου  2021

ΠΙΣΤΟ ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΝ

Αρ. πρωτ. 103-150.2021

 
ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΕΝΟΙΚΙΑΣΗ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΩΝ