facebook
 
 
 
 
ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ
ΔΕΛΤΙΟ
ΤΥΠΩΣΤΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΑΣ ΣΑΣ
 
ΠΣΓΑ ΙΟΥΝΙΟΥ 2011 - ΛΟΓΟΔΟΣΙΑ ΚΔΣ ΑΠΟ ΠΡΟΕΔΡΟ
 
 
 




ΠΣΓΑ 9ΗΣ ΙΟΥΝΙΟΥ 2011

Δημοσιογραφική Εστία

Ενημερωτικό Δελτίο

 

Σας καλωσορίζω στην Παγκύπρια Συνδιάσκεψη των Γενικών Αντιπροσώπων της Οργάνωσής μας με βασικό θέμα την εκλογή των νέων μελών του ΚΔΣ. Συγχαίρω όλους τους Γενικούς Αντιπροσώπους για την εκλογή τους και ιδιαίτερα τους συναδέλφους και συναδέλφισσες που εκλέγονται για πρώτη φορά. Είναι γεγονός ότι οι 180 Γενικοί Αντιπρόσωποι της Οργάνωσής μας αποτελούν το συνδετικό κρίκο της ΟΕΛΜΕΚ με τη βάση των εκπαιδευτικών. Εύχομαι παραγωγική και επωφελή τη νέα τριετία. Κοινός μας στόχος αναμφισβήτητα η αναβάθμιση του δημόσιου σχολείου

Πριν προχωρήσω να μου επιτρέψετε να εκφράσουμε τη βαθύτατη οδύνη μας για τον αδόκητο θάνατο του πρώην Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού Άκη Κλεάνθους. Ο πρόωρος θάνατος του Άκη Κλεάνθους στέρησε την πολιτική ζωή του τόπου μας από ένα σημαντικό στέλεχος που την κοσμούσε με το ήθος του και την ακεραιότητα του χαρακτήρα του. Το σύντομο πέρασμα του Άκη Κλεάνθους από το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού άφησε μνήμη αγαθή. Με την ευκαιρία αυτή εκφράζουμε και πάλι τα θερμά μας συλλυπητήρια προς την οικογένεια του Άκη Κλεάνθους για το βαρύ πλήγμα που δέχθηκε και ευχόμαστε να είναι αιωνία η μνήμη του. Παρακαλώ να τηρηθεί μονόλεπτη σιγή.

 

Με συντομία θα ήθελα να ενημερώσω την Παγκύπρια Συνδιάσκεψη για τα πεπραγμένα της ΟΕΛΜΕΚ το τελευταίο εξάμηνο.

 

1. Το Υπουργείο Παιδείας κατέθεσε μια πρόταση για τη διαμόρφωση ενός νέου ωρολογίου προγράμματος. Η Οργάνωσή μας ζήτησε από το Υπουργείο, πριν τοποθετηθεί, να έχει την επιστημονική τεκμηρίωση της πρότασης του Υπουργείου. Την εισήγηση του Υπουργείου το ΚΔΣ κοινοποίησε σ΄ όλους τους Συνδέσμους της Οργάνωσής μας, οι οποίοι ήδη μας απέστειλαν τις εισηγήσεις τους και τις παρατηρήσεις τους. Πρόσφατα το Υπουργείο μας απέστειλε κείμενο σχετικά με το θέμα, το οποίο θα μελετήσει το νέο Κεντρικό Διοικητικό Συμβούλιο.

2. Μετά από έντονες ενέργειες της Οργάνωσής μας ψηφίστηκε πρόσφατα από τη Βουλή των Αντιπροσώπων νομοθεσία με βάση την οποία προνοείται η γνωστοποίηση στους εκπαιδευτικούς των υπηρεσιακών εκθέσεων αξιολόγησης που συντάσσουν οι διευθυντές και οι επιθεωρητές. Παράλληλα οι υπό αξιολόγηση εκπαιδευτικοί, πέραν των πιο πάνω εκθέσεών τους, θα λαμβάνουν ταχυδρομικώς και τη βαθμολογία τους.

3. Από τις αρχές Μαρτίου τέθηκε σε εφαρμογή η νέα νομοθεσία με την οποία αναγνωρίζεται ο χρόνος της στρατιωτικής θητείας για σκοπούς προαγωγής. Με τη ρύθμιση αυτή επιτυγχάνεται η δικαιότερη αντιμετώπιση των αρρένων συναδέλφων. Η ρύθμιση αυτή ήταν αποτέλεσμα έντονων προσπαθειών της Οργάνωσής μας εδώ και αρκετούς μήνες.

4. Η Οργάνωσή μας κατά τους τελευταίους μήνες είχε διάφορες συναντήσεις με τις άλλες εκπαιδευτικές Οργανώσεις, με την ΠΑΣΥΔΥ και διάφορα πολιτικά κόμματα για το θέμα των οικονομικών μέτρων. Σε σύσκεψη στην ΠΑΣΥΔΥ στις 18 Απριλίου 2011 όλων των εκπροσώπων των δημοσίων υπαλλήλων του δημόσιου και ημιδημόσιου τομέα αποφασίστηκε ομόφωνα η μη αποδοχή οποιωνδήποτε μέτρων σε βάρος των υπαλλήλων του δημόσιου και ημιδημόσιου τομέα.

5. Η Οργάνωσή μας αντέδρασε στην παραχώρηση πρώτα του Γυμνασίου Έγκωμης και στη συνέχεια του Γυμνασίου Κωνσταντινουπόλεως για τη δημιουργία ελληνογαλλικής σχολής. Θέση της Οργάνωσής μας είναι ότι δεν μπορεί να παραχωρηθεί οποιοδήποτε εν λειτουργία δημόσιο σχολείο σε κανένα ιδιωτικό φορέα ή σε άλλο κράτος.

6. Σε σχέση με την ανέγερση των κεντρικών γραφείων της Οργάνωσής μας το θέμα έχει προχωρήσει, σύντομα θα έχουμε εξασφαλίσει την αναγκαία πολεοδομική άδεια, για να μπορέσουμε να προχωρήσουμε στη διαδικασία των προσφορών για την ανέγερσή του.

7. Η Οργάνωσή μας προχώρησε στην έκδοση ενός πολύ χρήσιμου εγχειριδίου που περιλαμβάνει χρήσιμες πληροφορίες για τους εκπαιδευτικούς. Επίσης επανεξέδωσε τους κανονισμούς λειτουργίας των δημοσίων σχολείων μέσης εκπαίδευσης με τις τελευταίες τροποποιήσεις για τα παιδαγωγικά μέτρα που ψηφίστηκαν το Μάρτιο από τη Βουλή. Ευχαριστούμε και πάλι το Σωτήρη Παύλου που είχε την επιμέλεια των εκδόσεων αυτών, καθώς και το ΣΤΕΛΜΕΚ που επιχορήγησε την έκδοση με τις χρήσιμες πληροφορίες.

8. Τον τελευταίο μήνα το ΚΔΣ εργάστηκε για την καλύτερη οργάνωση των εκλογών για την ανάδειξη των 180 Γενικών Αντιπροσώπων και της νέας ηγεσίας της Οργάνωσής μας. Θα ήθελα να τονίσω με ικανοποίηση ότι μέσα σε ένα ήπιο κλίμα και με δημοκρατικότητα πραγματοποιήθηκαν οι εκλογές και δόθηκε η δυνατότητα στους συναδέλφους να εκφράσουν την ετυμηγορία τους.

 

Κλείνοντας τη σύντομη αυτή ενημέρωση θα ήθελα να ευχαριστήσω τα μέλη του απερχόμενου ΚΔΣ για τη συνεργασία που είχαμε την τελευταία τριετία. Έχουμε επιτελέσει αρκετά και σημαντικά πράγματα τα τρία αυτά χρόνια, σίγουρα υπάρχουν πολλά ακόμη να γίνουν. Επίσης να ευχηθούμε στους συναδέλφους που αφυπηρετούν υγεία και δύναμη να πραγματοποιήσουν ό,τι επιθυμούν και να τους ευχαριστήσουμε για την προσφορά τους. Τέλος εύχομαι κάθε επιτυχία στο έργο που αναλαμβάνει το νέο ΚΔΣ.

Σήμερα παραδόθηκε η οικονομική έκθεση των ελεγκτών η οποία σας δόθηκε και οποιαδήποτε συζήτηση θα γίνει στο νέο ΚΔΣ και στην επόμενη ΠΣΓΑ.

Προχωρούμε στις εκλογικές διαδικασίες για το νέο ΚΔΣ. Με βάση το καταστατικό της Οργάνωσης εκλέγεται προεδρείο το οποίο θα προεδρεύσει των διαδικασιών.

 

Η Πρόεδρος                            Ο Γεν. Γραμματέας


Ελένη Σεμελίδου                        Κώστας Χατζησάββας


Λευκωσία, 9 Ιουνίου 2011.

Αρ. πρωτ. ΠΣΓΑ ΙΟΥΝΙΟΥ 2011(ΛΟΓΟΔΟΣΙΑ ΚΔΣ ΑΠΟ ΠΡΟΕΔΡΟ)

Τ.Κ. 22159, 1518 ΛΕΥΚΩΣΙΑ

ΤΗΛ. 22- 378480 , 22-379590

ΦΑΞ. 22-379430, 22-379550

E-MAIL: info@oelmek.com.cy

 
 
ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΕΝΟΙΚΙΑΣΗ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΩΝ