facebook
 
 
 
 
ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ
ΔΕΛΤΙΟ
ΤΥΠΩΣΤΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΑΣ ΣΑΣ
 
Προβλήματα από τις διαδικασίες εφαρμογής του Νέου Συστήματος Διορισίμων (Ν.Σ.Δ)
 
 
 
 
Ημερομηνία: 25-04-2018

 

 

Τ.Θ. 28917,

2084 ΑΚΡΟΠΟΛΗ, ΛΕΥΚΩΣΙΑ

ΤΗΛ. 22- 378480 , 22-379590,

ΦΑΞ. 22-379430, 22-379550

E-MAIL: info@oelmek.com.cy

Website: www.oelmek.com.cy

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Το Κ.Δ.Σ. της ΟΕΛΜΕΚ, που συνήλθε πρόσφατα, συζήτησε τα διάφορα προβλήματα που αναδείχθηκαν μέσα από τις διαδικασίες εφαρμογής του Νέου Συστήματος Διορισίμων (Ν.Σ.Δ).

 

Το Κ.Δ.Σ. θεωρεί ότι τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν κατά τη διάρκεια των εξετάσεων, καθώς επίσης και τα αποτελέσματα των εξετάσεων, ειδικά σε κάποιες ειδικότητες, στιγμάτισαν τον θεσμό του Νέου Συστήματος Διορισίμων (ΝΣΔ).  Επιπρόσθετα, στρεβλώσεις που έχουν εντοπιστεί, καθώς επίσης και πρόνοιες της Νομοθεσίας αναφορικά με τις εξεταζόμενες θεματικές ενότητες και τα εξεταζόμενα γνωστικά αντικείμενα, την εξεταζόμενη ύλη, την στατιστική επεξεργασία των αρχικών βαθμολογιών, οι οποίες φαίνεται εκ προοιμίου να πάσχουν, καθιστούν αναγκαία τη συνολική αξιολόγηση του εν λόγω θεσμού. Αυτό εξάλλου, επιβάλλει και το περί δικαίου αίσθημα για αδιάβλητες και διαφανείς διαδικασίες, για αξιόπιστο και αξιοκρατικό σύστημα διορισμών.

 

Η ΟΕΛΜΕΚ θα θέσει τους προβληματισμούς της στον Υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού σε συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί στις 2 Μαΐου 2018, και θα ζητήσει τον ορισμό Ειδικής Επιτροπής με τη συμμετοχή των Εκπαιδευτικών Οργανώσεων για συνολική αξιολόγηση τη Νομοθεσίας που διέπει το Ν.Σ.Δ.  Ταυτόχρονα, καλεί το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού να προχωρήσει στη δημοσιοποίηση του πορίσματος αναφορικά με τα όσα διαδραματίστηκαν κατά τη διάρκεια των εξετάσεων τον περασμένο Νοέμβριο, καθώς επίσης και των λύσεων των εξεταστικών δοκιμίων.

 

Ο  Πρόεδρος                                                          Ο  Γεν.  Γραμματέας

Γιάννος Σωκράτους                                                 Κώστας Χατζησάββας

Λευκωσία,   25  Απριλίου  2018

ΠΙΣΤΟ ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΝ

Αρ. πρωτ.  0311-435.2018

 
ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΕΝΟΙΚΙΑΣΗ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΩΝ