facebook
 
 
 
 
ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ
ΔΕΛΤΙΟ
ΤΥΠΩΣΤΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΑΣ ΣΑΣ
 
Απόφαση ΠΣΓΑ 15ης Δεκεμβρίου 2016 για την έξαρση των περιστατικών βίας και παραβατικότητας στους σχολικούς χώρους
 
 
 
 
Ημερομηνία: 16-12-2016

 

 

Τ.Θ. 28917,

2084 ΑΚΡΟΠΟΛΗ, ΛΕΥΚΩΣΙΑ

ΤΗΛ. 22- 378480 , 22-379590,

ΦΑΞ. 22-379430, 22-379550

E-MAIL: info@oelmek.com.cy

Website: www.oelmek.com.cy

Απόφαση ΠΣΓΑ 15ης Δεκεμβρίου 2016 για την έξαρση των περιστατικών βίας και παραβατικότητας στους σχολικούς χώρους


Η Παγκύπρια Συνδιάσκεψη των Γενικών Αντιπροσώπων της ΟΕΛΜΕΚ (ΠΣΓΑ), η οποία συνήλθε στη Λευκωσία στις 15 Δεκεμβρίου 2016, αφού συζήτησε το σοβαρό θέμα της έξαρσης των περιστατικών βίας και παραβατικότητας στους σχολικούς χώρους, που παρατηρείται το τελευταίο χρονικό διάστημα, δηλώνει τα εξής:

  1. Παρακολουθούμε με έντονη ανησυχία την ιδιαίτερα αυξημένη τάση των περιστατικών βίας και παραβατικότητας στους σχολικούς χώρους.
  2. Τα φαινόμενα βίας και παραβατικότητας στους σχολικούς χώρους είναι ποικιλόμορφα, πολυπαραγοντικής αιτιολογίας και ασφαλώς δεν αντιμετωπίζονται με αποσπασματικές ενέργειες και ευχολόγια. Το ΥΠΠ παρακολουθεί το τελευταίο διάστημα να απειλείται η ζωή μαθητών και εκπαιδευτικών, να καταστρέφονται περιουσιακά στοιχεία εκπαιδευτικών, να διασύρεται και να εξευτελίζεται η προσωπικότητα μαθητών και εκπαιδευτικών, να αυξάνονται τα περιστατικά εκφοβισμού και δυστυχώς παρουσιάζεται ανήμπορο να αντιδράσει. Εξαντλεί τον ρόλο και την αποστολή του εξαγγέλλοντας γενικόλογα και θεωρητικής φύσεως πολιτικές, χωρίς επί της ουσίας να λαμβάνει συγκεκριμένα ουσιαστικά μέτρα, τα οποία να εντάσσονται στο πλαίσιο μιας ευρύτερης ολοκληρωμένης πολιτικής με μακροπρόθεσμο ορίζοντα.
  3. Οι εκπαιδευτικοί καλούνται να καλύψουν τις ανεπάρκειες του ΥΠΠ, τις περισσότερες φορές με προσωπικό κόστος, και στο τέλος καλούνται να καλύψουν οι ίδιοι τα έξοδα της καταστροφής περιουσιακών τους στοιχείων, αφού το ΥΠΠ δεν τους παρέχει σχετική ασφάλιση, όπως συμβαίνει με κάθε άλλο εργοδότη.

Λαμβάνοντας υπόψη τα πιο πάνω, η ΠΣΓΑ εξουσιοδοτεί το ΚΔΣ:

  1. Να αναλάβει πρωτοβουλίες, προς κάθε κατεύθυνση, με στόχο την ανάδειξη του προβλήματος, καθώς και των επιπτώσεών του, τόσο στους μαθητές όσο και στους εκπαιδευτικούς.
  2. Να αναλάβει κοινή δράση με άλλους εμπλεκόμενους φορείς, όπως η Παγκύπρια Συνομοσπονδία Ομοσπονδιών Συνδέσμων Γονέων και Κηδεμόνων.
  3. Να απαιτήσει από το ΥΠΠ σχεδιασμό και χάραξη μιας ενιαίας και ολοκληρωμένης εκπαιδευτικής πολιτικής αναφορικά με αυτό το σοβαρό ζήτημα, ενισχύοντας και αξιοποιώντας φορείς, που σχετίζονται με το θέμα αυτό, όπως η Υπηρεσία Εκπαιδευτικής Ψυχολογίας, Συμβουλευτικής Καθοδήγησης και ο τομέας Αγωγής και Υγείας.
  4. Να απαιτήσει από το ΥΠΠ την ασφάλιση των περιουσιακών στοιχείων των εκπαιδευτικών και την κάλυψη των ζημιών που προκαλούνται σε αυτά σε σχολικούς χώρους.

Σε περίπτωση που το ΥΠΠ συνεχίσει να μην αναλαμβάνει τις σοβαρότατες του ευθύνες επί του θέματος, η ΠΣΓΑ εξουσιοδοτεί το Κ.Δ.Σ. να προχωρήσει στη λήψη δυναμικών μέτρων, μη αποκλειομένων και των απεργιακών.

 

Λευκωσία,  15  Δεκεμβρίου 2016

Αρ. πρωτ.  ΠΣΓΑ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2016(ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΒΙΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΒΑΤΙΚΟΤΗΤΑ)

 
ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΕΝΟΙΚΙΑΣΗ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΩΝ