facebook
 
 
 
 
ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ
ΔΕΛΤΙΟ
ΤΥΠΩΣΤΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΑΣ ΣΑΣ
 
Κατάθεση θεμέλιου λίθου του Οικήματος της ΟΕΛΜΕΚ (7 Ιουνίου 2013)
 
 
 
 
Ημερομηνία: 25-11-2013

Κατατέθηκε ο θεμέλιος λίθος του Οικήματος της ΟΕΛΜΕΚ

 

Κατατέθηκε στις 7 Ιουνίου 2013 στη Λευκωσία από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη ο θεμέλιος λίθος του Οικήματος της Οργάνωσης των Ελλήνων Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης.

Μιλώντας κατά την τελετή ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας διαβεβαίωσε «ότι η Κυβέρνησή μας και εγώ προσωπικά, θεωρώντας την παιδεία ως το θεμέλιο λίθο κάθε κοινωνίας, θα στηρίξουμε με κάθε τρόπο την ποιοτική αναβάθμιση της δημόσιας εκπαίδευσης και τους λειτουργούς της». Όπως είπε, οι λειτουργοί της εκπαίδευσης, με την ουσιαστική στήριξη του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού και γενικότερα της Πολιτείας, έχουν επωμισθεί την ευθύνη, σε μια εποχή που κυριαρχεί η αγωνία και η αβεβαιότητα, να δώσουν στα παιδιά της Κύπρου ελπίδα για το αύριο. Ο Πρόεδρος σημείωσε ακόμα ότι «Η Κύπρος έχει ανάγκη από μία σύγχρονη παιδεία με θεμέλια την πολιτισμική ιστορική συνέχεια και τη στήριξη της οικονομικής, κοινωνικής και πολιτιστικής ανάπτυξης. Αλλά και την καλλιέργεια στους νέους μας ενός υγιούς  προβληματισμού που να αντιμετωπίζει τις προκλήσεις της εποχής μας μακριά από ρατσιστικές αντιλήψεις ή την μισαλλοδοξία», συμπλήρωσε: «Πρόθεση της Κυβέρνησής είναι μέσα από μια διαδικασία αξιολόγησης όλων των υπαρχόντων προγραμμάτων να προχωρήσουμε στη βελτίωσή τους και όπου χρειάζεται να άρουμε στρεβλώσεις του παρελθόντος για να δημιουργήσουμε μια πιο ποιοτική και αποτελεσματική παιδεία».

Ο Πρόεδρος αναφερόμενος στην προεκλογική του δέσμευση στον τομέα της εργοδότησης των εκπαιδευτικών, υπενθύμισε ότι αυτή ήταν η επαναδιαπραγμάτευση προνοιών της δανειακής σύμβασης, οι οποίες θα οδηγούσαν στην ανεργία εκατοντάδες εκπαιδευτικούς. «Σε μεγάλο βαθμό το πετύχαμε και με τη δική σας συμβολή, επιτυγχάνοντας την εργοδότηση της συντριπτικής πλειοψηφίας των εκτάκτων εκπαιδευτικών που για χρόνια υπηρετούσαν την παιδεία», παρατήρησε.

Στη δική του ομιλία ο Πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ Δημήτρης Ταλιαδώρος ανέφερε ότι «στις σημερινές μέρες που διέρχεται η δοκιμαζόμενη από την οικονομική κρίση πατρίδα μας, πιστεύουμε ότι χρέος της Πολιτείας είναι να στηρίξει τη δημόσια παιδεία του τόπου, ως τον βασικό πυλώνα που μπορεί να δώσει ελπίδα και προοπτική ανάπτυξης. Ας αντιμετωπίσουμε τις δαπάνες για την παιδεία όχι ως δημοσιονομικό παθητικό αλλά ως επένδυση που θα κτίσει το μέλλον του τόπου μας. Ο κ. Ταλιαδώρος είπε ότι μετά από 60 χρόνια παρουσίας της, η οργάνωση αποκτά επιτέλους το δικό της οίκημα, προσθέτοντας ότι δεν θα ήταν υπερβολή να πει κανείς ότι η ΟΕΛΜΕΚ αποτέλεσε βασική συνιστώσα του αγώνα της ΕΟΚΑ και μετά την τραγωδία του `74 μόχθησε και εργάστηκε για την ποιοτική αναβάθμιση της εκπαίδευσης.

Κατά την τελετή χαιρετισμό απεύθυνε και ο Χωρεπίσκοπος Καρπασίας Χριστοφόρος εκ μέρους του Αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου Β΄, ο οποίος τόνισε την αξία των πατερικών κειμένων για την ηθικοπνευματική διάπλαση των νέων μας. Ο Χωρεπίσκοπος Καρπασίας τέλεσε και τον καθιερωμένο Αγιασμό.

Στην τελετή παρέστησαν ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού κ. Κυριάκος Κενεβέζος, οι βουλευτές του ΔΗ.ΣΥ. κ. Πρόδρομος Προδρόμου και κ. Νίκος Νουρής, ο επικεφαλής του Γραφείου Παιδείας του ΑΚΕΛ κ. Χρίστος Χριστοφίδης, εκπρόσωποι των κομμάτων ΕΔΕΚ και ΕΥΡΩΚΟ, ο Δήμαρχος Λακατάμειας, τα μέλη της Επιτροπής Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας, η Διευθύντρια Μέσης Εκπαίδευσης και πρώην πρόεδροι της Ο.Ε.Λ.Μ.Ε.Κ. Την όλη ευθύνη της διοργάνωσης της εκδήλωσης είχε η Αντιπρόεδρος της Ο.Ε.Λ.Μ.Ε.Κ. κ. Άλκηστη Βαρνάβα.





 
πίσω στις ανακοινώσεις
 
 
ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΕΝΟΙΚΙΑΣΗ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΩΝ