facebook
 
 
 
 
ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ
ΔΕΛΤΙΟ
ΤΥΠΩΣΤΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΑΣ ΣΑΣ
 
Απόφαση ΠΣΓΑ 12ης Δεκεμβρίου 2013 για την οικονομική κρίση
 
 
 
 
Ημερομηνία: 13-12-2013

 

 

Τ.Θ. 28917,

2084 ΑΚΡΟΠΟΛΗ, ΛΕΥΚΩΣΙΑ

ΤΗΛ. 22- 378480 , 22-379590,

ΦΑΞ. 22-379430, 22-379550

E-MAIL: info@oelmek.com.cy

Webside: www.oelmek.com.cy

Απόφαση ΠΣΓΑ 12ης Δεκεμβρίου 2013 για την οικονομική κρίση

 

Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ κρίση που συνεχίζει να πλήττει τον κυπριακό λαό, αφήνει, δυστυχώς, τα σημάδια της και στο χώρο της εκπαίδευσης.

Δυστυχώς η απρονοησία και η αναποφασιστικότητα των πολιτικών μας οδήγησε την πατρίδα μας στο μηχανισμό στήριξης.  Εγκληματικές πράξεις και παραλείψεις των διοικήσεων των Τραπεζών επέτειναν το δημοσιονομικό πρόβλημα της Κύπρου.  Αποτέλεσμα του μνημονίου είναι η πτώχευση, η ανεργία και η δυσπραγία χιλιάδων συμπολιτών μας ως αποτέλεσμα των πολιτικών της ύφεσης και της λιτότητας.

Λόγω της οικονομικής κρίσης τα σχολεία μας έχουν μετατραπεί σε κοινωνικά παντοπωλεία, ο αριθμός των άπορων παιδιών μέρα με τη μέρα αυξάνεται και οι εκπαιδευτικοί επιδίδονται σ’ ένα τιτάνιο αγώνα, για να αντιμετωπίσουν αυτή την τραγική κατάσταση και να βοηθήσουν τους μαθητές και τις μαθήτριές τους.

Θύματα της οικονομικής κρίσης είναι η παιδεία του τόπου και κατ’ επέκταση οι εκπαιδευτικοί.

Η παιδεία, παρά τις διακηρύξεις όλων ότι αυτή θα πρέπει να περάσει αλώβητη από την κρίση, δυστυχώς πλήττεται και οι περικοπές συνεχίζουν να δημιουργούν σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία των σχολείων αλλά και στην παρεχόμενη εκπαίδευση.

Η αποδυνάμωση της δημόσιας εκπαίδευσης περιορίζει τις όποιες ελπίδες εξόδου από την κρίση στερώντας την προοπτική ανάκαμψης μέσα από το ζωτικό τομέα της παιδείας.

Αυτές τις δύσκολες ώρες, το δημόσιο σχολείο και η ποιότητα της εκπαίδευσης θα πρέπει να αποτελούν το καταφύγιο και την ελπίδα για το κοινωνικό σύνολο.  Αντί αυτού, οι περικοπές στην παιδεία έχουν μεταβληθεί σε εύκολη λύση, με αποτέλεσμα, παρά τις διακηρύξεις αυτή να πλήττεται ανεπανόρθωτα.

Σ’ ό, τι αφορά τους εκπαιδευτικούς οι μειώσεις στους μισθούς τους, τα τελευταία τρία χρόνια (2011 – 2013), μαζί με τις αποκοπές που θα γίνουν από την 1/1/2014 (χωρίς να υπολογίζονται οι παγοποιήσεις αυξήσεων και προσαυξήσεων για έξι και πλέον χρόνια, καθώς και η παγοποίηση της ΑΤΑ) φτάνουν το 30%.

Επιπλέον και παρά το γεγονός ότι έγινε και συνεχίζει να γίνεται αποκοπή από τους μισθούς των εκπαιδευτικών για να διοριστούν οι έκτακτοι και συμβασιούχοι συνάδελφοι τους, δεκάδες συνάδελφοι συνεχίζουν να παραμένουν αδιόριστοι.

Η ΠΣΓΑ καλεί την κυβέρνηση και τα κόμματα να αναλάβουν τις ευθύνες τους και μακριά από οποιεσδήποτε αντιπαλότητες να καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για εξεύρεση εκείνων των λύσεων, το συντομότερο δυνατόν, που να οδηγούν τη χώρα μας σε έξοδο από την οικονομική κρίση και τα τραγικά αδιέξοδα που βρισκόμαστε σήμερα.

Η Οργάνωσή μας είναι έτοιμη, μαζί με όλο το συνδικαλιστικό κίνημα και τις άλλες μαζικές οργανώσεις, να συνεχίσει τον αγώνα με οποιαδήποτε μέτρα έχει στη διάθεσή της, για προάσπιση των δικαιωμάτων όλων των εργαζομένων.

 

 

Λεμεσός,  12  Δεκεμβρίου  2013

Αρ. πρωτ. ΠΣΓΑ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2013 (ΑΠΟΦΑΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ)

 
ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΕΝΟΙΚΙΑΣΗ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΩΝ