facebook
 
 
 
 
ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ
ΔΕΛΤΙΟ
ΤΥΠΩΣΤΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΑΣ ΣΑΣ
 
Οδηγίες για τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος στα σχολεία στις 22 Φεβρουαρίου 2018
 
 
 
 
Ημερομηνία: 13-02-2018

 

 

Τ.Θ. 28917,

2084 ΑΚΡΟΠΟΛΗ, ΛΕΥΚΩΣΙΑ

ΤΗΛ. 22- 378480 , 22-379590,

ΦΑΞ. 22-379430, 22-379550

E-MAIL: info@oelmek.com.cy

Website: www.oelmek.com.cy

Διευθυντές / Διευθύντριες

Καθηγητές / Καθηγήτριες

Σχολείων Μέσης, Γενικής και Τεχνικής Εκπαίδευσης

 

 

Αγαπητοί συνάδελφοι, /-ισσες,

 

Όπως είναι γνωστό, η Παγκύπρια Συνδιάσκεψη Γενικών Αντιπροσώπων (ΠΣΓΑ) της ΟΕΛΜΕΚ, που συνήλθε στις 14 Δεκεμβρίου 2017, εξέφρασε τη διαφωνία της με τις εξετάσεις στο τέλος των τετραμήνων και τα προβλήματα που απορρέουν από αυτές και αποφάσισε όπως προχωρήσει στη διενέργεια δημοψηφίσματος, προκειμένου ο κλάδος να τοποθετηθεί, κατά τρόπο δημοκρατικό, για το θέμα αυτό. Η ΠΣΓΑ θεωρεί ότι οι εξετάσεις στο τέλος των τετραμήνων είναι πολύ σοβαρό εκπαιδευτικό ζήτημα και συνεπώς οι όποιες αποφάσεις δεν θα πρέπει να λαμβάνονται από διάφορα ολιγομελή σώματα της ΟΕΛΜΕΚ και με παραταξιακές πλειοψηφίες, αλλά από τις 5.500 και πλέον χιλιάδες των εκπαιδευτικών – μελών της.  Το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος θα αποτελέσει εργαλείο για την Οργάνωσή μας στην προσπάθεια για ένα καλύτερο Δημόσιο σχολείο.

 

Μερικοί από τους σημαντικότερους λόγους για τους οποίους η ΠΣΓΑ τοποθετήθηκε εναντίον των εξετάσεων στα τετράμηνα καταγράφονται σε Ψήφισμα, που εκδόθηκε αμέσως μετά το τέλος της πρόσφατης ΠΣΓΑ και το οποίο επισυνάπτεται.

 

Για την ομαλή διεξαγωγή του δημοψηφίσματος, θα πρέπει να ακολουθηθούν αυστηρά, σε κάθε σχολική μονάδα, οι πιο κάτω οδηγίες/διαδικασίες, γι’ αυτό και καλούμε τους / τις Διευθυντές /-ντριες των σχολείων να μας διευκολύνουν :

 

  1. Σε συνεδρία των μελών της ΟΕΛΜΕΚ, συγκροτείται αμέσως σε κάθε σχολική μονάδα τριμελής (3) Εφορευτική Επιτροπή από εκπαιδευτικούς μέλη της ΟΕΛΜΕΚ, η οποία και θα έχει την ευθύνη για τη διεξαγωγή της όλης διαδικασίας και την επιτυχή ολοκλήρωσή της.   Τα ονόματα των μελών της Εφορευτικής Επιτροπής να σταλούν μέχρι την Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου 2018 στα Κεντρικά Γραφεία της ΟΕΛΜΕΚ, με τηλεομοιότυπο (22-379430). Η Γραμματεία της ΟΕΛΜΕΚ παρακαλεί τους Διευθυντές / Διευθύντριες, ως Μέλη της ΟΕΛΜΕΚ, να καλέσουν συνεδρία των μελών της ΟΕΛΜΕΚ, για τον ορισμό της τριμελούς Εφορευτικής Επιτροπής.
  2. Η Εφορευτική Επιτροπή έχει τα εξής καθήκοντα:
  • Παραλαμβάνει από τη Γραμματεία του Σχολείου τον Ονομαστικό Κατάλογο των εκπαιδευτικών που υπηρετούν στο σχολείο και ελέγχει ποιοι/ποιες από αυτούς/-ες είναι μέλη της ΟΕΛΜΕΚ και συνεπώς έχουν δικαίωμα ψήφου. Γι’ αυτό τον σκοπό θα αποσταλεί σύντομα Ονομαστικός Κατάλογος όλων των μελών της ΟΕΛΜΕΚ.

Από τον Ονομαστικό Κατάλογο του Σχολείου διαγράφονται όσοι και όσες δεν είναι μέλη της ΟΕΛΜΕΚ. Ο τελικός κατάλογος, υπογραμμένος και από τα τρία μέλη της Εφορευτικής Επιτροπής, αποστέλλεται μέχρι τις 20 Φεβρουαρίου 2018 στα Κεντρικά Γραφεία της ΟΕΛΜΕΚ, με τηλεομοιότυπο (22 379430).

  • Διαμορφώνει την κάλπη της ψηφοφορίας και ένα εκ των τριών μελών της Εφορευτικής Επιτροπής μονογράφει όλα τα ψηφοδέλτια.
  • Συντονίζει τη διαδικασία της ψηφοφορίας. Κάθε εκπαιδευτικός που προσέρχεται να ψηφίσει, υπογράφει ενώπιον της Επιτροπής στον Ονομαστικό Κατάλογο του σχολείου, όπως αυτός έχει διαμορφωθεί μετά τον έλεγχο που προηγήθηκε και ακολούθως παραλαμβάνει το ψηφοδέλτιο για να ασκήσει το δικαίωμά του.
  • Καταμετρά τα ψηφοδέλτια αμέσως μετά το κλείσιμο της κάλπης και συντάσσει το πρακτικό της ψηφοφορίας (επισυνάπτεται), το οποίο και αποστέλλει αμέσως μετά στα Κεντρικά Γραφεία της ΟΕΛΜΕΚ, με τηλεομοιότυπο (22379430).

 

Σημειώνουμε ότι πολύ σύντομα θα σας αποσταλούν:

  1. Ο Ονομαστικός Κατάλογος των μελών της ΟΕΛΜΕΚ (αναρτήθηκε ήδη στην ιστοσελίδα της ΟΕΛΜΕΚ)
  2. Τα ψηφοδέλτια

 

Το δημοψήφισμα θα γίνει ταυτόχρονα σε όλα τα σχολεία της Κύπρου κατά τη διάρκεια του Β΄ διαλείμματος της Πέμπτης, 22ας Φεβρουαρίου 2018.   Εκπαιδευτικοί που υπηρετούν σε περισσότερα από ένα σχολεία θα πρέπει, βάσει του Ωρολογίου Προγράμματος να ψηφίσουν στο σχολείο που θα βρίσκονται κατά το Β΄ διάλειμμα της συγκεκριμένης μέρας.

 

Ο  Πρόεδρος                                               Ο  Γεν.  Γραμματέας

Γιάννος Σωκράτους                                   Κώστας  Χατζησάββας

Λευκωσία,   12  Φεβρουαρίου  2018

ΠΙΣΤΟ ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΝ

Αρ. πρωτ. 103-107.2018(ΟΔΗΓΙΕΣ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ)ΤΕΛΙΚΟ



 
πίσω στις ανακοινώσεις
 
 
ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΕΝΟΙΚΙΑΣΗ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΩΝ