facebook
 
 
 
 
ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ
ΔΕΛΤΙΟ
ΤΥΠΩΣΤΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΑΣ ΣΑΣ
 
Καταδίκη της ανακήρυξης του Ψευδοκράτους
 
 
 
 
Ημερομηνία: 15-11-2017

 

 

Τ.Θ. 28917,

2084 ΑΚΡΟΠΟΛΗ, ΛΕΥΚΩΣΙΑ

ΤΗΛ. 22- 378480 , 22-379590,

ΦΑΞ. 22-379430, 22-379550

E-MAIL: info@oelmek.com.cy

Website: www.oelmek.com.cy

Προς τους καθηγητές/καθηγήτριες

Μέλη της ΟΕΛΜΕΚ

 

 

Θέμα: Καταδίκη της ανακήρυξης του Ψευδοκράτους

 

Αγαπητοί συνάδελφοι/συναδέλφισσες,

 

Συμπληρώνονται φέτος τριάντα τέσσερα  χρόνια από τη μονομερή ανακήρυξη του τουρκοκυπριακού ψευδοκράτους, ενέργεια η οποία καταδικάστηκε από τα Ηνωμένα Έθνη ως αποσχιστική και παράνομη. Στις 15 Νοεμβρίου 1983 το εγκάθετο στην Άγκυρα καθεστώτος, στην κατεχόμενη Κύπρο, προχώρησε στην παράνομη ανακήρυξή του σε δήθεν κράτος, με τις ευλογίες της Άγκυρας, αλλά και των υψηλών προστατών της.

 

Οι ενέργειες αυτές απέβλεπαν, ασφαλώς, στη νομιμοποίηση της τουρκικής εισβολής που έγινε το 1974 στην πατρίδα μας και  στην υλοποίηση του στρατηγικού σχεδιασμού της Τουρκίας, σε βάρος της Κύπρου, για de facto αναγνώριση των τετελεσμένων της εισβολής και ουσιαστικά για διχοτόμηση του νησιού.

 

Στους δύσκολους καιρούς που διανύει σήμερα η ημικατεχόμενη πατρίδα μας,  επιβάλλεται, όσο ποτέ άλλοτε, η διατήρηση στη μνήμη μας της κατεχόμενης γης μας. Σ' αυτό τον αγώνα, εκπαιδευτικοί και μαθητές έχουν να διαδραματίσουν ένα ιδιαίτερα δύσκολο έργο. Στόχος όλων μας πρέπει να είναι η αναβάθμιση της ανθρωπιστικής παιδείας, που θα βοηθήσει στην καλλιέργεια όλων εκείνων των ανθρωπιστικών αξιών και πανανθρώπινων δικαιωμάτων, που θα αποτελέσουν με τη σειρά τους πολύτιμα εργαλεία στον αγώνα για απαλλαγή από την κατοχή και επανένωση της πατρίδας μας. Χρέος όλων μας είναι να παραδώσουμε στις επερχόμενες γενιές μια πατρίδα ελεύθερη, ενωμένη, μια πατρίδα κοινή για Ελληνοκύπριους, Τουρκοκύπριους, Λατίνους, Μαρωνίτες και Αρμένιους, χωρίς ξένα στρατεύματα, εποίκους, εγγυήσεις και στρατό κατοχής, χωρίς διαχωριστικές γραμμές, χωρίς μίση, πάθη και μισαλλοδοξίες.

 

 

Ο  Πρόεδρος                                               Ο  Γεν.  Γραμματέας

Γιάννος Σωκράτους                                    Κώστας  Χατζησάββας

Λευκωσία,    15  Νοεμβρίου  2017

ΠΙΣΤΟ ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΝ

Αρ. πρωτ.   103-1321.2017



 
πίσω στις ανακοινώσεις
 
 
ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΕΝΟΙΚΙΑΣΗ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΩΝ