facebook
 
 
 
 
ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ
ΔΕΛΤΙΟ
ΤΥΠΩΣΤΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΑΣ ΣΑΣ
 
Αξιολόγηση έναρξης νέας σχολικής χρονιάς 2017-2018
 
 
 
 
Ημερομηνία: 22-09-2017

 

 

Τ.Θ. 28917,

2084 ΑΚΡΟΠΟΛΗ, ΛΕΥΚΩΣΙΑ

ΤΗΛ. 22- 378480 , 22-379590,

ΦΑΞ. 22-379430, 22-379550

E-MAIL: info@oelmek.com.cy

Website: www.oelmek.com.cy

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

Το ΚΔΣ της ΟΕΛΜΕΚ, που συνήλθε στις 21 Σεπτεμβρίου 2017, αφού αξιολόγησε σειρά ζητημάτων που άπτονται της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς, κατέληξε στα πιο κάτω:

  1. Εκφράζει την έντονη δυσαρέσκειά του, γιατί το ΥΠΠ και η ΔΜΕ αντί να ασχολούνται με τα πραγματικά προβλήματα της Εκπαίδευσης ασχολούνται με θέματα ήσσονος σημασίας. Ειδικότερα, ενώ τα σχολεία δεν έχουν ακόμα στελεχωθεί πλήρως, εκκρεμεί η αποστολή αριθμού βιβλίων και εκπαιδευτικού υλικού συμβατού με τα Νέα Αναλυτικά Προγράμματα, οι Κανονισμοί Λειτουργίας των σχολείων παρουσιάζουν κενά και ασάφειες, επιβαρύνοντας την ομαλή λειτουργία των σχολικών μονάδων, ΥΠΠ και ΔΜΕ αναδεικνύουν ως μείζον θέμα αυτό της διαχείρισης της τελευταίας περιόδου.
  2. Διαπιστώνει ότι το ΥΠΠ δεν τήρησε τη δέσμευσή του για ενημέρωση της ΟΕΛΜΕΚ σχετικά με την τελική μορφή του Συστήματος Ηλεκτρονικής Υποβολής και Διαχείρισης των Αδειών των Εκπαιδευτικών στο ΣΕΠ. Ως εκ τούτου, και με δεδομένο ότι η ΟΕΛΜΕΚ έχει καταγράψει σχετικές παρατηρήσεις για βελτίωση του Συστήματος, καλούνται οι εκπαιδευτικοί να μην υποβάλλουν μέσω αυτού τις αιτήσεις τους. Η Γραμματεία της Οργάνωσης θα ζητήσει συνάντηση, το ταχύτερο δυνατόν, με την αρμόδια Αρχή, ώστε να συζητήσει αυτές τις παρατηρήσεις της και με στόχο πάντοτε να υπάρξει τελική κατάληξη.
  3. Διαπιστώνει παραβίαση των Κανονισμών Τοποθετήσεων/Μετακινήσεων εκπαιδευτικών λειτουργών, τις οποίες και έχει καταγγείλει το προηγούμενο διάστημα.
  4. Παρατηρεί αυξητικά φαινόμενα γραφειοκρατίας και συγκεντρωτισμού. Ενώ η αρμόδια Αρχή θεωρητικά θέτει στην προμετωπίδα των στοχεύσεών της την αυτονόμηση των σχολικών μονάδων, την ίδια στιγμή με εγκυκλίους ή σημειώματα Επιθεωρητών αναθέτει επιπρόσθετα καθήκοντα και ευθύνες σε όλο ανεξαιρέτως το εκπαιδευτικό προσωπικό, πράγμα που δρα αρνητικά στην επίτευξη των βασικών εκπαιδευτικών στόχων.

Η ΟΕΛΜΕΚ καλεί το ΥΠΠ και τη Διεύθυνση Μέσης Εκπαίδευσης να επιληφθούν  άμεσα των πιο πάνω προβλημάτων και να δώσουν συγκεκριμένες λύσεις.

 

Ο  Πρόεδρος                                                                      Ο  Γεν.  Γραμματέας

Γιάννος Σωκράτους                                                          Κώστας Χατζησάββας

Λευκωσία,  22  Σεπτεμβρίου  2017

ΠΙΣΤΟ ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΝ

Αρ. πρωτ.  0311-1082.2017

 
ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΕΝΟΙΚΙΑΣΗ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΩΝ